måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 24 03 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Fri frakt

  På ordrar över 499kr

 • Nöjda kunder

  Utmärkta kundomdömen

Moringa

Välj kategori

Moringa är ett exotiskt blommande träd som växer i tropiska och subtropiska områden i Afrika och Asien. Växten innehåller en mängd värdefulla näringsämnen så som protein, vitamin A, B1, B2, B6, B12 och vitamin C samt mineraler järn, kalcium, magnesium, fosfor och kalium. Medan tillskottet fortfarande relativt okänd i västvärdeln har det utvecklats ett rykte i sina hemländer för sin ovanligt höga näringsvärde.
Moringa är ett exotiskt blommande träd som växer i tropiska och subtropiska områden i Afrika och Asien. Växten innehåller en mängd värdefulla näringsämnen så som protein, vitamin A, B1, B2, B6, B12 och vitamin C samt mineraler järn, kalcium, magnesium, fosfor och kalium. Medan tillskottet fortfarande relativt okänd i västvärdeln har det utvecklats ett rykte i sina hemländer för sin ovanligt höga näringsvärde.

Moringa är en växt som hör hemma i Himalayanområden i Indien, Pakistan, Bangladesh och Afghanistan. Det odlas även i tropikerna. Dess blad, bark, blommor, frukt, frö, och rot används för att göra mediciner tack vare sina måna hälsofördelar.

Växten används för bland annat blodbrist, artrit och andra ledvärk, astma, cancer, förstoppning, diabetes, diarré, epilepsi, magont, mag- och tarmsår, spasmer, huvudvärk, hjärtproblem, högt blodtryck, njursten, vätskeretention, sköldkörtelstörningar, bakterier, svamp, virus och parasitinfektioner. Olja från tillskottet används även i livsmedel, parfym och hårvårdsprodukter, och som en smörjmedel då det är en mycket kraftfull produkt.

Detta är en viktig näringskälla i många delar av världen. Eftersom det kan odlas billigt och enkelt, och bladen behåller massor av vitaminer och mineralämnen som torkat så används Moringa i Indien och Afrika utfodring program för att bekämpa undernäring. De omogna gröna växterna framställs på samma sätt som gröna bönor medan fröna bort från mer mogna baljor och kokta som ärter eller rostade som nötter. Bladen kokas och används som spenat, och de är också torkad och pulvriserad för användning som en smaktillsats.

Moringa innehåller proteiner, vitaminer och mineraler. Som en antioxidant, verkar det för att skydda celler från skador.

Det finns mängder av hälsofördelar med Moringa som vi kommer beskriva här.

Antioxidaner

Enligt studier så innehåller pulveriserade blad av växten hela 46 typer av antioxidanter. En portion innehåller 22 procent av vårt rekommenderade dagliga intaget (RDI) av vitamin C, en av de viktigaste antioxidanterna på jorden, och hela 272 % av vår RDI av vitamin A. Antioxidanter hjälper till att neutralisera förödande effekterna av fria radikaler, hjälpa oss att stå emot sjukdomar genom att stärka vårt immunförsvar.

Rik på aminosyror

Bladen i moringaträd innehåller 18 aminosyror, varav åtta är essentiella aminosyror vilket gör dem till en "komplett" protein - något som är sällsynt i växtvärlden. I själva verket har moringa samma proteininnehåll som kött, vilket gör den till en utmärkt proteinkälla för vegetarianer och veganer. Protein är, naturligtvis nödvändig för att bygga muskler, brosk, ben, hud och blod och behövs också för att producera enzymer och hormoner.

Kalcium och magnesium

En portion av detta tillskott ger oss cirka 125 procent av vår RDI av kalcium och 61 procent av vår RDI av magnesium. Dessa två spårämnen arbetar i samverkan för att stärka våran kropp. Kalcium behövs för att bygga starka ben och tänder och magnesium hjälper oss att absorbera kalcium bättre. Eftersom moringa innehåller generösa mängder av båda är det särskilt bra på att hjälpa oss att stå emot benskörhet och andra skelettsjukdomar.

Omfattande näringskoncentration

Moringa innehåller 90 olika typer av näringsämnen, inklusive fyra gånger mer kalcium än mjölk, fyra gånger mer kalium än bananer, fyra gånger mer vitamin A än morötter, 50 gånger mer vitamin B3 än jordnötter, 36 gånger mer magnesium än ägg och 25 gånger mer järn än spenat. Den innehåller också höga halter av ytterligare näringsämnen såsom kostfiber, jod, lutein, zink, selen, zeatin och betakaroten.

Effektiv olja

Även om moringa är mest berömd för sina blad så har dess frön har också ett värdefullt syfte då de innehåller nästan 40 % av en ätbar, icke-torkande olja vilken är jämförbart med olivolja i närings-och antioxidantvärde. Oljan är luktfri och har en söt smak.

Vårdar huden

På grund av moringas höga mineralhalt är tillskottet även närande för huden. I själva verket har fler och fler kosmetiska företag börjar att använda moringa i sina produkter för denna anledning. Moringa krämer och lotion kan appliceras på de önskade områden vilket gör att näringsämnen att absorberas direkt i huden. Moringa kan även tas via kosttillskott för att effektivt ge näring åt kroppen.

Regelbunden konsumering av Moringa har också visat sig kunna leda till lägre blodtryck, bättre matsmältning och ökat humör, immunsystemet och tack vare deras höga fibernivåer och låga fetthalt och påverkar det också kalorinivåerna och kan leda till en effektiv viktminskning.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden