WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Moringa

Moringa är ett exotiskt blommande träd som växer i tropiska och subtropiska områden i Afrika och Asien. Växten innehåller en mängd värdefulla näringsämnen så som protein, vitamin A, B1, B2, B6, B12 och vitamin C samt mineraler järn, kalcium, magnesium, fosfor och kalium. Medan tillskottet fortfarande relativt okänd i västvärdeln har det utvecklats ett rykte i sina hemländer för sin ovanligt höga näringsvärde.
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Inget resultat
Filtret som du har valt matchade inga av våra produkter. Var vänligen återställ det valda filter och ändra din sökning.

Moringa

Moringa är en växt som hör hemma i Himalayanområden i Indien, Pakistan, Bangladesh och Afghanistan. Det odlas även i tropikerna. Dess blad, bark, blommor, frukt, frö, och rot används för att göra mediciner tack vare sina många hälsofördelar. Moringa kallas av många för “mirakel trädet” på grund av dess många fördelar för kroppen och sinnet.

Moringa

Växten används för bland annat blodbrist, artrit och andra ledvärk, astma, cancer, förstoppning, diabetes, diarré, epilepsi, magont, mag- och tarmsår, spasmer, huvudvärk, hjärtproblem, högt blodtryck, njursten, vätskeretention, sköldkörtelstörningar, bakterier, svamp, virus och parasitinfektioner. Olja från tillskottet används även i livsmedel, parfym och hårvårdsprodukter, och som ett smörjmedel då det är en mycket kraftfull produkt. Moringa kan även användas för att öka sexlust, få bättre immunsystem och användas som ett näringstillskott.

Detta är en viktig näringskälla i många delar av världen. Eftersom det kan odlas billigt och enkelt, och bladen behåller massor av vitaminer och mineralämnen som torkat så används Moringa i Indien och Afrika utfodring program för att bekämpa undernäring. De omogna gröna växterna framställs på samma sätt som gröna bönor medan fröna bort från mer mogna baljor och kokta som ärter eller rostade som nötter. Bladen kokas och används som spenat, och de är också torkade och pulveriserade för användning som en smaktillsats.

Moringa innehåller proteiner, vitaminer och mineraler. Som en antioxidant, verkar det för att skydda celler från skador.

Det finns mängder av hälsofördelar med Moringa som vi kommer beskriva här.

Antioxidanter

Enligt studier så innehåller pulveriserade blad av växten hela 46 typer av antioxidanter. En portion innehåller 22 procent av vårt rekommenderade dagliga intaget (RDI) av vitamin C, en av de viktigaste antioxidanterna på jorden, och hela 272 % av vår RDI av vitamin A. Antioxidanter hjälper till att neutralisera förödande effekterna av fria radikaler, hjälpa oss att stå emot sjukdomar genom att stärka vårt immunförsvar. Antioxidanter hjälper att bekämpa cell- och DNA skador. Detta betyder att det har en effekt mot vad som annars kan leda till cancer, hjärtsjukdommar och andra kroniska sjukdommar. Antioxidanter minskar risken för dessa sjukdomar och det är därför viktigt att se till att man har nog av dom i kroppen.

Rik på aminosyror

Bladen i moringaträd innehåller 18 aminosyror, varav åtta är essentiella aminosyror vilket gör dem till en "komplett" protein - något som är sällsynt i växtvärlden. I själva verket har moringa samma proteininnehåll som kött, vilket gör den till en utmärkt proteinkälla för vegetarianer och veganer. Att få i sig nog med protein är viktigt för att kroppen ska orka hålla igång och det kan vara svårt att få i sig den mäng protein man behöver om man äter vegetariskt eller veganskt. Moringa är ett enkelt och smart sätt att se till att kroppen får den mängd protein den behöver utan att behöva ändra kosten man äter. Protein är naturligtvis nödvändig för att bygga muskler, brosk, ben, hud och blod och behövs också för att producera enzymer och hormoner.

Kalcium och magnesium

En portion av detta tillskott ger oss cirka 125 procent av vår RDI av kalcium och 61 procent av vår RDI av magnesium. Dessa två spårämnen arbetar i samverkan för att stärka våran kropp. Kalcium behövs för att bygga starka ben och tänder och magnesium hjälper oss att absorbera kalcium bättre. Eftersom moringa innehåller generösa mängder av båda är det särskilt bra på att hjälpa oss att stå emot benskörhet och andra skelettsjukdomar. Det vanligaste sättet att få i sig kalcium på är genom mjölkprodukter vilket många undviker. Därför är moringa ett fantastiskt sätt att få i sig detta viktiga ämne utan att utsätta sig för produkter man föredrar att undvika.

Omfattande näringskoncentration

Moringa innehåller 90 olika typer av näringsämnen, inklusive fyra gånger mer kalcium än mjölk, fyra gånger mer kalium än bananer, fyra gånger mer vitamin A än morötter, 50 gånger mer vitamin B3 än jordnötter, 36 gånger mer magnesium än ägg och 25 gånger mer järn än spenat. Den innehåller också höga halter av ytterligare näringsämnen såsom kostfiber, jod, lutein, zink, selen, zeatin och betakaroten.

Att få i sig alla de vitaminer och näring kroppen behöver är inte alltid lätt. Det är ofta svårt att se till att varje maträtt innehåller det man behöver och ibland får man inte i sig nog näringskoncentration genom mat och dryck. Moringa är därför ett utmärkt sätt att se till att kroppen får den näring den behöver på ett enkelt och effektivt sätt, utan att behöva läsa på etiketter i varje matbutik.

Effektiv olja

Effektiv olja

Även om moringa är mest berömd för sina blad så har dess frön har också ett värdefullt syfte då de innehåller nästan 40 % av en ätbar, icke-torkande olja vilken är jämförbart med olivolja i närings-och antioxidantvärde. Oljan är luktfri och har en söt smak. Många gillar att laga mat med annat än just olivolja och moringa kan vara ett bra alternativ till detta.

Vårdar huden

På grund av moringas höga mineralhalt är tillskottet även närande för huden. I själva verket har fler och fler kosmetiska företag börjar att använda moringa i sina produkter för denna anledning. Moringa krämer och lotion kan appliceras på de önskade områden vilket gör att näringsämnen att absorberas direkt i huden. Moringa kan även tas via kosttillskott för att effektivt ge näring åt kroppen. Eftersom att moringa innehåller både vitamin A och vitamin C är det ett optimalt medel för att få hälsosam hud med mycket lyster och förhindra ålderstecken. Moringa kan även stärka och skydda hår och naglar. Att ta moringa som kosttillskott kan därför leda till att man får bättre hud och hår.

Järn

I dagens samhälle är det många som känner sig trötta, hängiga och har låg energi. Moringa innehåller järn vilket är väsentligt för alla som vill bli piggare och få upp energin på ett naturligt sätt. Det är även optimalt för vegetarianer och veganer som ofta går miste om mycket järn då de inte äter kött. Moringa kan användas som ett kosttillskott för att öka energin.

Vitaminer

Många tar idag en blandning av olika vitaminer. Det är en fantastisk idé att ge kroppen extra vitaminer då det är svårt att få i sig alla de vitaminer man behöver för att må som bäst. Det kan bli rätt tröttsamt att stoppa i sig piller efter piller varje morgon, och därför är moringa det perfekta tillskottet. Moringa innehåller vitamin A, vitamin B och vitamin C. Om man vill få i sig alla dessa vitaminer och en mängd andra näringsrika proteiner och mineraler är moringa det perfekta sättet att göra detta på utan att behöva hålla koll på och komma ihåg att ta mer än en tablett.

Mot magproblem

Ett annat av moringas fantastiska användsområden är som hjälp mot problem med magen. Många lider av förstoppning, magkatarr och inflammatoriska tarmsjukdomar. Moringa används av många som ett naturligt läkemedel mot dessa problem. Moringa är helt naturligt och kan i vissa fall användas för att bli av med magbesvär. OBS. Rådfråga alltid läkare om du har seriösa besvär.

Användning

Ett sätt att få i sig denna fantastiska växt är genom att dricka det. Starta morgonen med en boost genom att lägga till moringa pulver i din smoothie eller drick det som ett te. Moringa har en mild smak som fungerar utmärkt på morgonen och som mixar bra med andra superfoods eller frukter och bär som man kan tänkas vilja ha i sin smoothie. Det fungerar även utmärkt att ha i pulvret i matlagning eller bara äta direkt som pulver.

Att ta en kapsel moringa varje morgon är ett enkelt och effektivt sätt att få i sig den näring moringa har. Moringas alla vitaminer, proteiner och mineraler är ett fantastiskt sätt att starta morgonen på. Det går även utmärkt att ta på kvällen eller till maten om man känner sig mer bekväm med det. Moringa innehåller så pass mycket näring att det är enkelt att endast ta moringa som tillskott och märka av en skillnad i sitt välmående. Det behöver inte krånglas med ett flertal olika vitaminer och mineraler då moringa innehåller så pass mycket näring själv. Det går dock utmärkt att komplettera moringa med andra kosttillskott, vitaminer eller andra hälsoprodukter om man vill det.

Regelbunden konsumering av Moringa har också visat sig kunna leda till lägre blodtryck, bättre matsmältning, starkare immunsystem och tack vare deras höga fibernivåer och låga fetthalt och påverkar det också kalorinivåerna och kan leda till en effektiv viktminskning. Moringa kan därför vara ett naturligt alternativ för de som önskar viktnedgång. Moringa har även visats sig hjälpa mot depression.

Alla dessa hälsofördelar är fantastiska anledningar till att ta moringa antingen som ett pulver eller en kapsel. Moringa är enkelt att antingen mixa in i kosten eller ta själv i kapselform.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.