Vad kan Moringa Oleifera göra för dig?

Har du hört talats om det hälsosamma moringa oleifera? Här beskriver vi 6 stycken hälsosamma fördelar med Moringa oleifera.

1. Mycket näringsrikt

Moringa oleifera är ett litet träd som ursprungligen användes av befolkningen i norra Indien. Trädet går under en mängd olika namn såsom kycklingbensträd, pepparrotsträd eller oljeträd. Nästan alla delar av oleifera trädet kan ätas eller användas som ingredienser i traditionella växtbaserade läkemedel tack vare fantastiska hälsofördelarna med Moringa Oleifera .

Bladen och skida och äts vanligen i delar av Indien och Afrika som en del av kosten på grund av sitt höga näringsvärde. Bladen är en utmärkt källa till stora mängder vitaminer och mineraler. En kopp färska, hackade blad (21 gram) innehåller hela:

  • Protein: 2 gram - Alla människor måste få i sig protein och vi gör detta genom den kost vi äter. Om man tränar är det särskilt viktigt att äta ordentligt med protein. Om man är vegetarian eller vegan kan det ibland vara svårt att få i sig ordentligt med protein då mycket av kosten som innehåller rikligt med protein är kött och mejeriprodukter. Ett kosttillskott med protein kan därför vara att rekommendera.
  • Vitamin B6: 19% av det rekommenderade dagliga intaget - Denna vitamin är känd för att leda till en bättre och hälsosammare hud. Det används ofta för att motverka åldrandet av huden. Det har även en stark hälsoeffekt på levern då denna vitamin hjälper till att ta bort dåliga kemikalier från levern. Vitamin B6 är även bra för ögonen.
  • Vitamin C: 12% av det rekommenderade dagliga intaget - Vi har väl alla någon gång blivit tillsagda att äta mer C-vitamin för att bli av med en förkylning. Det finns en anledning att C-vitamin alltid är det som rekommenderas och det är på grund av att denna vitamin har en mängd olika hälsofördelar. Det har visat sig att C-vitamin kan hjälpa om man har en förkylning, är bra för huden och innehåller många antioxidanter som är positiva för kroppens generella hälsa,
  • Järn: 11% av det rekommenderade dagliga intaget - Om man har järnbrist kan det märkas på grund av att man känner sig trött, yr och det kan kännas jobbigt att bara gå upp för trappan. Tyvärr är det rätt vanligt att få järnbrist och det är viktigt att man får i sig den rekommenderade dagliga dosen av järn för att förhindra dessa bieffekter. Det är en essentiell mineral som är viktig för röda blodcellers hälsa.
  • Riboflavin (B2): 11% av det rekommenderade dagliga intaget - Riboflavin eller B2 behövs för kroppens generella hälsa. Det hjälper kroppen bryta ner kolhydrater, protein och och fett för att bilda energi. Det är även viktigt för ögonens hälsa och det har visat sig ha en viktig del i hur kroppen tar upp järn. Vitaminen har en effekt på huden, blodceller och andra viktiga organ.
  • Vitamin A (från betakaroten): 9% av det rekommenderade dagliga intaget - Vitamin A har många fördelar för funktionen av hjärnan, hud, hjärta, njurar, lungor, syn och immunsystemet. Den har alltså många fördelar för många delar utav kroppen och är därför en viktig vitamin att få i sig. Om man är gravid är det särskilt viktigt att se till att man får i sig rätt mängd av vitamin A och det är därför viktigt att man håller koll på sitt intag av denna vitamin under sin graviditet.
  • Magnesium: 8% av det rekommenderade dagliga intaget - Magnesium spelar en viktig del i bland annat metabolismen av mat. Det har även en positiv inverkan på ben- och hjärthälsa. Om man får i sig för lite magnesium kan det leda till att man tappar aptiten, känner sig trött och svag och illamående.

I Europa säljs torkade blad som kosttillskott, i antingen pulver eller kapselform och på så sätt kan man även här få i sig detta fantastiska tillskott enkelt och smidigt. En kopp moringa (100 gram) innehåller hela 157% av ditt dagliga behov av C-vitamin. Moringa ökar immunsystemet då det innehåller många viktiga näringsämnen, inklusive protein, vitamin B6 riboflavin och järn.

2. Höga nivåer av antioxidanter

Antioxidanter är ämnena som bekämpar fria radikaler i våra kroppar som annars kan orsaka obalans och göra att vi lättare drabbas av sjukdomar och virus.

Höga nivåer av fria radikaler orsakar oxidativ stress och kan leda till kroniska sjukdomar som hjärtsjukdomar och typ 2-diabetes. Flera goda antioxidantföreningar finns i naturliga tillskott av Moringa oleifera.

Två av de kraftfulla antioxidanterna i växten är:

  • Quercetin: Denna antioxidant kan hjälpa till att sänka och stabilisera blodtrycket.
  • Klorogensyra: finns också i stora mängder i kaffe, klorogensyra kan hjälpa att stabilisera blodsockret efter måltid.

Antioxidanter är nödvändiga för att kroppen ska kunna försvara sig mot fria radikaler. De skyddar mot sjukdomar och man kan ofta finna de i bär och frukter. Att få i sig antioxidanter är väsentligt för kroppens hälsa.

3. Stabiliserar blodsockernivåerna

Högt blodsocker kan vara ett allvarligt hälsoproblem. I själva verket är det det något som gör att du kan drabbas av diabetes.

Med tiden ökar högt blodsocker risken för många allvarliga hälsoproblem, bland annat hjärtsjukdomar. Av denna anledning är det viktigt två hålla blodsockret inom sunda gränser.

Enligt studier ska kvinnor som tar sju gram (1,5 teskedar) av ett rent extrakt av superfrukten som till exempel Super organic moringapulver varje dag under tre månader ha märkt en markant stabilisering av blodsockret och därav ett minskat sötsug och viktminskning. 30 kvinnor som tog sju gram Moringa varje dag i tre månader upplevde att deras fasta blodsockernivåer minskade med 13,5%.

4. Reducera Inflammation

Inflammation är kroppens naturliga reaktion på infektion eller skada. Ihållande inflammation kan leda till ett flertal kroniska sjukdomar, såsom hjärtsjukdomar.

Många frukter, grönsaker, örter och kryddor är kända för att ha anti-inflammatoriska effekter. Dessa inkluderar gurkmeja och granatäpplen. Tillskottet har visats sig ha antiinflammatoriska egenskaper tack vare sitt höga näringsinnehåll.

5. Kan sänka kolesterolnivåerna

Höga halter av kolesterol i blodet leder till en ökad risk för hjärtsjukdom.

Många vegetariska ämnen kan effektivt reducerad kolesterolnivåerna och några av dessa inkluderar havre och mandel. Flera olika studier har visat att Moringa oleifera har liknande kolesterolsänkande effekter.

6. Rena kroppen från gifter

Att våra kroppar samlar på sig förorening av mat och vatten är ett problem i många delar av världen. Det finns nivåer av arsenik i livsmedel eller vatten som vid långvarig exponering. Observationsstudier har visat att långvarig exponering för arsenik och gifter kan öka risken för många sjukdomar.

Näringsinnehåll

Näringsinnehåll

Denna produkt är bra för människor som behöver få i sig extra näring. Till exempel så innehåller morötter endast 25% av den mängd vitamin A som du kan få i samma mängd Moringa Oleifera. Det har också fyra gånger så mycket kalcium som du får från mjölk, tre gånger mängden kalium som du får från bananer. Traditionellt dessa är de livsmedel där du tror att du får mest valuta för pengarna, men i stället kan detta tillskott hjälpa dig att få i dig maximalt med näring.

Hur tar jag Moringa?

Att få i sig Moringa är enkelt. Det kan antingen tas som ett tillskott i form av kapslar eller som ett pulver. Båda två har sina fördelar och det handlar om vad man själv föredrar och tycker är mest effektivt. Kapslar kan enkelt tas som de är och är lätta att ha med sig i väskan. Ett pulver fungerar dock utmärkt att blanda ner i smoothies, juicer och shakes om man gillar att använda sig utav det på morgonen.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med