• Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Dataskyddsförordningen

  Dina uppgifter är säkra hos oss

Vad kan Moringa Oleifera göra för dig?

Här beskriver vi 6 stycken hälsosamma fördelar med Moringa oleifera.

1. Mycket näringsrikt

Moringa oleifera är ett litet träd som ursprungligen användes av befolkningen i norra Indien. Trädet går under en mängd olika namn så som kycklingbensträd, pepparrotsträd eller oljeträd. Nästan alla delar av oleifera trädet kan ätas eller användas som ingredienser i traditionella växtbaserade läkemedel tack vare fantastiska hälsofördelarna med Moringa Oleifera .

Bladen och skida och äts vanligen i delar av Indien och Afrika som en del av kosten på grund av sitt höga näringsvärde. Bladen är en utmärkt källa till stora mängder vitaminer och mineraler. En kopp färska, hackade blad (21 gram) innehåller hela:

 • Protein: 2 gram
 • Vitamin B6: 19% av det rekommenderade dagliga intaget
 • Vitamin C: 12% av det rekommenderade dagliga intaget
 • Järn: 11% av det rekommenderade dagliga intaget
 • Riboflavin (B2): 11% av det rekommenderade dagliga intaget
 • Vitamin A (från betakaroten): 9% av det rekommenderade dagliga intaget
 • Magnesium: 8% av det rekommenderade dagliga intaget

I Europa säljs torkade blad som kosttillskott, i antingen pulver eller kapselform och på så sätt kan man även här få i sig detta fantastiska tillskott enkelt och smidigt. En kopp moringa (100 gram) innehåller hela 157% av ditt dagliga behov av C-vitamin. Moringa ökar immunsystemet då det innehåller många viktiga näringsämnen, inklusive protein, vitamin B6 riboflavin och järn.

   

2. Höga nivåer av antioxidanter

Antioxidanter är ämnena som bekämpar fria radikaler i våra kroppar som annars kan orsaka obalans och göra att vi lättare drabbas av sjukdomar och virus.

Höga nivåer av fria radikaler orsakar oxidativ stress och kan leda till kroniska sjukdomar som hjärtsjukdomar och typ 2-diabetes.

Flera goda antioxidantföreningar finns i naturliga tillskott av Moringa oleifera.

Två av de kraftfulla antioxidanterna i växten är:

 • Quercetin: Denna antioxidant kan hjälpa till att sänka och stabilisera blodtrycket.
 • Klorogensyra: finns också i stora mängder i kaffe, klorogensyra kan hjälpa att stabilisra blodsockret efter måltid.

3. Stabiliserar blodsockernivåerna

Högt blodsocker kan vara ett allvarligt hälsoproblem. I själva verket är det det något som gör att du kan drabbas av dibeter.

Med tiden ökar högt blodsocker risken för många allvarliga hälsoproblem, bland annat hjärtsjukdomar. Av denna anledning är det viktigt två hålla blodsockret inom sunda gränser.

Kvinnor som tar sju gram (1,5 teskedar) av ett rent extrakt av superfruktend så som till exempel Super organic moringapulver varje dag under tre månader märker en markant stabilisering av blodsockret och därav ett minskat sötsug och viktminskning. 30 kvinnor som tog sju gram Moringa varje dag i tre månader upplevde att deras fasta blodsockernivåer minskade med 13,5%.

4. Reducera Inflammation

Inflammation är kroppens naturliga reaktion på infektion eller skada. Ihållande inflammation kan leda till ett flertal kroniska sjukdomar, så som hjärtsjukdomar.

Många frukter, grönsaker, örter och kryddor är kända för att ha anti-inflammatoriska effekter. Dessa inkluderar gurkmeja och granatäpplen. Tillskottet har visats sig ha anti-inflammatoriska egenskaper tack vare sitt höga näringsinnehåll.

5. Kan sänka kolesterolnivåerna

Höga halter av kolesterol i blodet leder till en ökad risk för hjärtsjukdom.

Många vegetariska ämnen kan effektivt reducerad kolesterol nivåerna och några av dessa inkluderar havre och mandel. Både djur och humanstudier har visat att Moringa oleifera har liknande kolesterolsänkande.

6. Rena kroppen från gifter

Att våra kroppar samlar på sig förorening av mat och vatten är ett problem i många delar av världen. Det finns nivåer av arsenik i livsmedel eller vatten som vid långvarig exponering. Observationsstudier har visat att långvarig exponering för arsenik och gifter kan öka risken för många sjukdomar.

Näringsinnehåll

Denna produkt är bra för människor som behöver få i sig extra näring. Till exempel så innehåller morötter endast 25% av den mängd vitamin A som du kan få i samma mängd Moringa Oleifera. Det har också fyra gånger så mycket kalcium som du får från mjölk, tre gånger mängden kalium som du får från bananer. Traditionellt dessa är de livsmedel där du tror att du får mest valuta för pengarna, men i stället kan detta tillskott hjälpa dig att få i dig maximalt med näring.