Köp 3 produkter och betala endast för 2 på Black Friday! Använd koden 3FOR2 i kassan

Superfoods

5 Enkla Pumpa Recept För En Smarrig Halloween

Halloween är runt hörnet och det kan bara betyda en sak ... pumpor! Vi älskar alla att snida pumpor, men vad gör vi med all den pumpan som vi tar ut? Vi tycker att det är synd att låta all den pumpan gå till spillo, så vi har kommit fram till några läckra recept för att dra nytta av alla de pumpa -tarmarna som du har tagit ut! Du använder inte bara all den pumpan, men du får också en mängd viktiga näringsämnen som:

  • Vitamin A
  • Vitamin B2
  • C-vitamin
  • E -vitamin
  • Järn
  • Koppar
  • Mangan
  • Kalium

Vi har också ett stort utbud av helt naturliga kosttillskott som hjälper dig att ta dig igenom vintern lite lättare. Här är några av våra bästa produkter för att stärka ditt inre försvar. (https://www.weightworld.se/immunsystem.html)

Här är recepten:

1. Vegansk Pumpa Soppa

Låt oss börja med en tröstande skål med rejäl soppa för att värma själen.

Ingredienser:

  • 1 pumpa (ca 1,5-2 kg)
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk kryddpeppar
  • 1 finhackad gullök
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 liter valfri vegansk buljong
  • 3 msk vegansk grädde efter eget val
  • 1 msk skivad ingefära
  • Juice från 1 lime
  • Några kvistar färsk koriander
  • 1 tsk chiliflakes
  • En nypa salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. När du har skrapat ut insidan av din pumpa, förvärm din ugn till 200ºC/ 180ºC fläkt/ gas 6. Medan ugnen värms, ta bort fröna från din pumpa och tippa sedan de fröade insidorna på en bakplåt fodrad med folie.
  2. Väl på brickan, häll hälften av vegetabilisk olja jämnt över pumpan och strö över kryddpepparn, blanda väl för att det ska bli jämn täckning. När den är kryddad, rosta dem tills de är gyllene och mjuka (cirka 30 minuter).
  3. Medan det är i ugnen, häll resterande olja i en stor kastrull och stek den hackade löken tills den är genomskinlig men inte gyllene. Tillsätt sedan vitlök och ingefära och fortsätt koka ytterligare en minut. Därefter lägger du till din buljong. När din buljong är tillsatt och väl kombinerad, lägg till din rostade pumpa i pannan och låt koka upp.
  4. När det har fått sjuda, ta av från värmen och blanda blandningen. När den är slät, lägg tillbaka det i pannan och låt det koka upp igen, tillsätt mer buljong om du vill justera konsistensen och smaka av med salt och peppar efter smak och tillsätt limejuice.
  5. När detta är gjort, häll upp i skålar, garnera med en nypa chiliflakes och färsk koriander. Servera varmt med en klick vegansk grädde.

2. Krämig pumpapasta

Många av oss associerar pumpa med godis, men varför inte införliva det i en smaklig och välsmakande middag?

Ingredienser:

  • En halv pumpa (ungefär 500 g)
  • 350 g pasta efter eget val
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 75 ml mjölk efter eget val (mjölk eller soja/havre/kokosmjölk)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk chilipulver
  • En nypa salt och peppar
  • 1/4 tsk rep pepparflingor/chiliflakes (valfritt)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk mascarpone eller vegansk färskost
  • 40 g riven parmesan eller veganskt alternativ.

Tillagning:

  1. Koka upp 2 kastruller med generöst saltat vatten och lägg sedan din pasta i en kastrull och koka till al dente. När den är kokad, töm pastan medan du sparar en kopp pastavatten till senare.
  2. Medan pastan tillagas, lägg till din pumpa i den andra grytan och koka i 10-15 minuter eller tills den är mjuk (du kan se det genom att peta med en gaffel). Lägg åt sidan för senare.
  3. Medan både pasta och pumpa tillagas, stek i tärnad lök lätt i en stor kastrull tills den är genomskinlig men inte brun, tillsätt sedan vitlöken och stek tills den är väl kombinerad och doftande.
  4. Vid denna tidpunkt bör du ha din pasta, pumpa och lök/vitlöksblandning tillagad. För nästa steg, tillsätt din kokta pumpa, lök/vitlöksblandning, chilipulver och rödpepparflingor med cirka 50 ml mjölk och blitza tills det är slätt. Du kan behöva långsamt tillsätta mjölken för att tjockna blandningen, blanda tills blandningen är tillräckligt tjock för att lätt täcka baksidan av en sked.
  5. När blandningen har rätt konsistens, överför blandningen till en stor stekpanna (du kan använda samma som du använde för att laga lök och vitlök). Lägg nu till din tomatpuré och mascarpone (eller veganost) och tillaga på svag värme tills det kokar.
  6. När det har puttrat, tillsätt helt enkelt din kokta pasta till blandningen och blanda väl. Smaksätt med salt och peppar efter smak. Använd det sparade pastavattnet för att justera konsistensen om det behövs.
  7. Servera toppad med parmesan (eller valfri veganost) och njut!

3. Pumpkin Spice Smoothie

De flesta av oss har väl testat en pumpkin spice latte under åren, på senare tid så har de tagit världen med storm, men visste du att du även kan göra en enkel och smidig Pumpkin Spice Smoothie?

Ingredienser:

  • Pumpa (hur mycket du än har)
  • 120 ml/64 g grekisk yoghurt (eller vanlig vegansk yoghurt)
  • 1 skivat äpple
  • 1 mogen skivad banan
  • 1 tsk pumpkin spice krydda (köpt i butik)
  • 1,5 msk lönn/agavesirap eller honung
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Isbitar

Instruktioner:

  1. Det här är den längsta delen, men när du har gjort det kan du återanvända det i en vecka i kylskåpet eller 4 månader om det är fryst. Det finns 2 sätt att göra pumpapuré, du kan välja vilket som passar dig bäst. Båda metoderna kräver att du avlägsnar pumpan som du har skopat ur ditt framtida mästerverk. När du har gjort det kan du antingen:

    • Lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i cirka 30 minuter vid 200 grader tills den är mjuk. Håll ett öga på den så att den inte bränns. När detta är gjort, ta ut det från ugnen och låt det svalna. När den är tillräckligt sval för att hantera, lägg den i en mixer/matberedare och bländ tills den är jämn, om den är för vattnig, lägg purén i en trasa och pressa ut överflödig vätska.
    • Lägg pumpan i en kastrull, täck med vatten och koka upp. Koka i cirka 10 minuter tills de är mjuka. När den är kokad, töm den väl och lägg sedan tillbaka pumpan i kastrullen och värm för att avlägsna kvarvarande fukt. När detta är klart, lägg till i en matberedare och bländ till slät. Återigen, om den är alltför vattnig, lägg purén i en ren trasa och pressa ut överflödig vätska.
  2. När du har din pumpapuré klar, lägg alla dina ingredienser i en mixer och blanda på hög tills blandningen är slät! Du kan behöva skrapa ner sidorna ibland. Beroende på blandningens konsistens, tillsätt mjölk efter eget val eller vatten för att justera.
  3. Servera i en kopp och njut! Om du vill prova något lite annorlunda, skulle det vara en bra twist att lägga till saker som havre, nötter eller nötsmör!

4. Mjuka veganska pumpakakor

Vem gillar inte en mjuk och seg kaka ??? Dessa havregrynskakor är fulla av fantastiska ingredienser och smakar fantastiskt!

Ingredienser:

  • 135 g havregryn
  • 200 g mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald ingefära (eller prova att lägga till lite av vårt ekologiska ingefära pulver (https://www.weightworld.se/ekologisk-ingefara.html) för en extra boost)
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk muskotnöt
  • 170 g pumpapuré
  • 1 msk vaniljextrakt
  • 1 tsk salt
  • 120 ml kokosolja
  • 110 g farinsocker
  • 100 g strösocker (vitt)
  • 75 g florsocker
  • 1,5 msk havre- eller mandelmjölk

Instruktioner:

  1. Kombinera ditt mjöl, havre, bakpulver, ingefära, kanel muskot och salt tillsammans i en skål och blanda väl.
  2. I en annan skål blandas både socker (brunt och granulerat) och kokosoljan tills det är väl kombinerat. När den är väl kombinerad, tillsätt din pumpapuré (samma som används för smoothie -receptet!) Och vaniljextrakt tills det är helt kombinerat. Tillsätt långsamt de torra ingredienserna från steg 1 i blandningen och när allt är blandat, fortsätt att blanda tills det bildas en degkonsistens. När det är kombinerat, ställ det i kylen för att svalna i en halvtimme.
  3. Medan det svalnar, värm ugnen till 200ºC. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper och ta ut degen från kylen. Härifrån formar du 1,5 msk stora bollar (ungefär 24 stycken) och placerar dem jämnt fördelade på din plåt, vilket ger utrymme för expansion. Platta mjukt överst på varje matlagning med handen.
  4. Låt dina kakor grädda i 10 minuter (eller tills de har fått lite färg på botten) och ta ut dem från ugnen. Efter avlägsnande, låt svalna tills det är säkert att röra vid (1-3 minuter) och överför sedan till ett kylställ.
  5. För att få glasyren att gå på toppen, blanda helt enkelt ditt florsocker och valfri mjölk tills den är jämn. När detta är gjort, lägg dina kakor på lite smörpapper och ringla glasyren lätt ovanpå.. Antingen gör du detta genom att doppa din gaffel i glasyren, eller helt enkelt använda en sked. Låt glasyren torka i ungefär en halvtimme. När detta är klart är de redo att ätas! Ät inom 3 dagar eller frys och värm upp i ugnen i upp till 3 månader!

5. Pumpapaj Munsbitar

Vilken typ av recept lista på pumpa skulle detta vara om vi inte inkluderade en pumpapaj? Istället för de vanliga har vi istället skapat ett recept på några superenkla mini pumpa pajer.

Ingredienser:

  • Pajskal (köpt eller hemlagad)
  • 100 g farinsocker
  • 1,5 tsk malet kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/4 tsk mald muskot
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • Vispad grädde (eller veganskt alternativ)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 320 g pumpapuré
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk valfri veganmjölk
  • Muffinsform

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 200 ° C, medan detta händer, lägg alla dina ingredienser (exklusive vispad grädde och pajskalet) i en mixer och blanda till en slät massa.
  2. Rulla ut ditt pajskal. Skär sedan ut 10cm cirklar från degen. Olja in sidorna på din muffinsform lätt för att säkerställa att dina pajer lätt kan tas bort. När du har använt all deg trycker du försiktigt ner dem i muffinsformen.
  3. När allt bakverk är i formen, häll fyllningen i varje pajskal så att den fylls. Grädda pajerna i cirka 25 minuter (detta varierar något för varje ugn). Du kommer att se pajskalet börja spricka och bli bruna, när detta händer vet du att den är klar. Ta ut ur ugnen och låt svalna tills du kan hantera pajerna (ungefär 5 minuter) när den är sval, lägg den på ett kylställ och låt svalna i 30 minuter!
  4. När den är helt sval, bred på din vispad grädde för att avsluta på toppen och en liten pudring av kanel. Nu är de redo att njuta av i höstmörkret!

Vi på WeightWorld vill alltid hjälpa dig att leva bättre. Istället för att slösa bort all det överflödiga pumpan denna Halloween, varför inte prova ett av dessa läckra recept! Vi lovar att du inte kommer ångra det!

Andra intressanta artiklar