Livsmedel som kan rena din kropp

Ett flertal olika näringsämnen behövs för att kroppen ska bli av med gifter från läkemedel, föroreningar och restprodukter. Enkla kostförändringar kan hjälpa till att förbättra många magproblem.

Magbesvär är allt mer vanligt i dagens samhälle och det beror till stor del på att moderna livsmedel saknar mycket av de näringsämnen som vår matsmältning behöver. Skulle du vilja må bättre genom att äta bättre, så finns det en rad olika saker du kan stoppa i dig för att rena din kropp. Här är de några av de bästa livsmedel som kan hjälpa dig med detox för viktminskning.

Äpplen och äppelcidervinäger

livsmedel som kan rena din kropp

Många avancerade produkter för tarmrensning innehåller antingen äpplen, äppelmos, äppeljuice, eller äppelcidervinäger (ACV) eftersom denna enkla frukt är känt för sina kraftfullt renande egenskaper.

Fibrer är ett näringsämne som är allmänt känt för att stödja matsmältningen. Äpplen är också rika på pektin som är en kolhydrat som fungerar som förtjockningsmedel i tarmen. När pektin tas i terapeutiska doser kan ämnet hjälpa till att bekämpa gifter som samlats i tjocktarmen.

Lin- och Chiafrön

Både lin- och chiafrön är mycket unika i sitt näringsinnehåll. Både lin- och chiafrön innehåller fetter och fibrer som bidrar till att öka matsmältningen och rena kroppen. Båda typerna av frön är rika på fettsyror med omega-3 som till exempel har visat sig kunna stabilisera celler och minska inflammation. Lin- och chiafrön innehåller också sina unika blandningar av lösliga fibrer som tillsammans med mat kan fungera som en tarmrensning och optimera matsmältningen. Det kan vara väldigt gott att ha chia- eller linfrön i din frukost om du gör musli eller bara ha dem i en god sallad.

Avokado

För vardaglig tarmrensning är avokado ett bra alternativ för att avgifta kroppen och öka matsmältningen. Liksom äpplen är avokado rik på fibrer och innehåller både lösliga och olösliga fibrer. Denna typ av fibrer har visat sig kunna främjar sunda tarmrörelser och rena tjocktarmen vilket är en av de viktigaste fördelarna med tarmrensning. Avokado kan också vara bra för ditt hår, din hy och dina naglar - en riktigt mångsidig frukt helt enkelt!

Fiberinnehållet i avokados hjälper kroppen att absorbera vatten samtidigt som andra ämnen enklare kan transporteras genom mag- och tarmkanalen. Avokadon hjälper även tarmen med att upprätthålla regelbundenhet samtidigt som frukten hindrar att giftiga ämnen samlas i kroppen som kan leda till magproblem och förstoppning. Fibrerna i avokado finns också ofta i produkter för tarmrensning hemma.

Det härliga med avokado är att du kan göra många olika maträtter med grönsaken, men du kan också givetvis bara äta den ren. Den goda smaken av avokados är det många människor som uppskattar, dessutom är det således också en härlig extra ingrediens att ha med i dina måltider.

Gröna livsmedel

Gröna frukter och grönsaker som är rika på klorofyll tenderar att öka matsmältningen och hjälpa till med en daglig tarmrensning. Exempel på effektfulla, klorofyllrika livsmedel är spenat, gröna oliver, sparris, brysselkål, kål, selleri, grönkål, purjolök och ärtor. Dessa innehåller alla mycket klorofyll vilket innebär att de kan hjälpa rengöra dina tarmar och avgifta levern. Klorofyllrika kapslar är ett annat alternativ för att öka intaget av detta viktiga näringsämne för maximal hälsa.

För att få ut det mesta av dessa gröna livsmedel så är det bäst att äta dem råa, skulle du dock vilja tillaga dem så är det bäst att göra det på låg värme så att alla vitaminer och så att all klorofyll finns kvar i grönsakerna efter tillagning. Det spelar egentligen ingen roll varför du äter dem, ju mer grönt du har på tallriken desto gladare och nöjdare kommer din kropp att vara efteråt. Gröna livsmedel gör dig dessutom mätt under en längre tid och ger dig de vitaminer, mineraler och andra bra näringsämnen som din kropp behöver för att må så bra som möjligt.

Rent vatten

En tarm som inte är uttorkad är en frisk tarm. Uttorkning kan leda till förstoppning och göra att gifter byggs upp detta är anledningen till varför det är viktigt att dricka mycket rent vatten varje dag. Vissa experter rekommenderar att du dricker 2 liter vatten per dag för maximal återfuktning och rensning av kroppen. Du kan också lägga till lite havssalt till ditt vatten för att ytterligare främja avgiftning.

Ett tips som du alltså kan göra är att laga en sallad där det finns både avokado och gröna livsmedel i - samtidigt som du har ett glas eller två vatten vid sidan om! Det är absolut denna måltid som kommer göra så att det går igång i magen, så att du får i dig exakt alla de näringsämnen som du och din kropp behöver få i sig. Se därför till att äta rätt så kommer din kropp absolut tacka dig efter måltiderna som du äter.

Jästa livsmedel

livsmedel som kan rena din kropp

Det mänskliga matsmältningssystemet består av ett stort nätverk av nyttiga mikroorganismer som är ansvariga för att smälta maten och göra sig av med gifter. När dessa bakterier hamnar ur balans kan det uppstå problem med matsmältningen och ytterligare skador kan uppstå.

För att din bioflora ska fungera så bra som möjligt kan det vara bra att komplettera med probiotiska bakterier. Dessa livsmedel inkluderar odlade grönsaker som kimchi och jästa drycker som speciella typer av te och kefir. Du kan också ta ett probiotiskt kosttillskott.

För maximalt resultat kan naturligt renande livsmedel och vatten kombineras med ett renande kosttillskott. Här på Weightworld hittar du ett brett urval av produkter som kan hjälpa dig att komma igång!

Andra intressanta artiklar