• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Livsmedel som kan rena din kropp

Ett flertal olika näringsämnen behövs för att kroppen ska bli av med gifter från läkemedel och bekämpningsmedel. Enkla kostförändringar kan hjälpa till att förbättra många magproblem.

Magbesvär är allt mer vanligt i dagens samhälle och det beror till stor del på att moderna livsmedel saknar mycket av de näringsämnen som vår matsmältning behöver. Här är de några av de bästa livsmedlena som kan hjälpa dig med detox för viktminskning.

Äpplen och äppelcidervinäger

Många avancerade produkter för tarmrensning innehåller antingen äpplen, äppelmos, äppeljuice, eller äppelcidervinäger (ACV) eftersom denna enkla frukt är känt för sina kraftfullt renande egenskaper.

Fibrer är ett näringsämne som är allmänt känt för att stödja matsmältningen. Äpplen är också rika på pektin som är en kolhydrat som fungerar som förtjockningsmedel inuti tarmen. När pektin tas i terapeutiska doser kan ämnet hjälpa till att bekämpa gifter som samlats i tjocktarmen. Digestive Science® Intensiv cleanse är en 10 dagars tarmrensning som hjälper till att avlägsna gifter och slaggprodukter från kroppen med hjälp av bland annat plektin.

Lin och Chiafrön

Både lin och chiafrön är mycket unika i sitt näringsinnehåll. Både lin samt Chiafrön innehåller både fetter och fibrer som bidrar till att öka matsmältningen och rena kroppen. Båda typerna av frön är rika på fettsyror med omega-3 som till exempel har visat sig kunna stabilisera celler och minska inflammation. Lin och chiafrön innehåller också sina unika blandningar av lösliga fibrer som tillsammans med mat kan fungera som en tarmrensning och optimera matsmältningen.

Avokado

För vardaglig tarmrensning är avokado ett bra alternativ för att avgifta kroppen och öka matsmältningen. Liksom äpplen är avokado rik på fibrer och innehåller både lösliga och olösliga fibrer. Denna typ av fibrer har visat sig kunna främjar sunda tarmrörelser och rena tjocktarmen vilket är en av de viktigaste fördelarna med tarmrensning. Detta har bevisat sig effektivt kunna minskar den totala risken för att utveckla tjocktarmscancer.

Fiberinnehållet i avokados hjälper kroppen att absorbera vatten samtidigt som andra ämnen enklare kan transporteras genom mag- och tarmkanalen. Avokadon hjälper även tarmen med att upprätthålla regelbundenhet samtidigt som frukten hindrar att giftiga ämnen samlas i kroppen som kan leda till magproblem och förstoppning. Fibrerna i avokado finns också ofta i produkter för tarmrensning hemma.

Gröna livsmedel

Gröna frukter och grönsaker som är rika på klorofyll tenderar att öka matsmältningen och hjälpa till med en daglig tarmrensning. Exempel på effektfulla klorolika livsmedel är spenat, gröna oliver, sparris, brysselkål, kål, selleri, grönkål, purjolök och ärtor. Dessa innehåller alla mycket klorofyll vilket innebär att de kan hjälpa rengöra dina tarmar och avgifta levern. Komplettering med kapslad klorofyll är ett annat alternativ för att öka intaget av detta viktiga näringsämne för maximal hälsa.

Rent vatten

En tarm som inte är uttorkad är en frisk tarm. Uttorkning kan leda till förstoppning och göra att gifter byggs upp detta är anledningen till varför det är viktigt att dricka mycket rent vatten varje dag. Vissa experter rekommenderar att du dricker 2 liter vatten per dag för maximal återfuktning och rensning av kroppen. Du kan också lägga till lite havssalt till ditt vatten för att ytterligare främja avgiftning.

Jästa livsmedel

Det mänskliga matsmältningssystemet består av ett stort nätverk av nyttiga mikroorganismer som är ansvariga för att smälta maten och göra sig av med gifter. När dessa bakterier hamnar ur balans kan det uppstå problem med matsmältningen och ytterligare skador kan uppstå.

För att läka skador på tarmarna som orsakats av miljö- och livsmedelskemikalier, antibiotika och bearbetade livsmedel är det viktigt att komplettera med probiotiska bakterier. Dessa livsmedel inkluderar odlade grönsaker som kimchi och jästa drycker som speciella typer av te och kefir. Du kan även få i dig probiotiska bakterier med detoxande kosttillskott så som Digestive Science® Maximum Digestion Probiotic.

För maximalt resultat kan naturligt renade livsmedel och vatten kombineras med en tarmrensning med kosttillskott. Här på Weightworld kan du bland annat köpa Digestive Science Intensive Colon Cleanse. Detta är en 10 dagars detoxkur för tarmrensning som du kan göra i ditt eget hem. Denna typ av tarmrensning kan hjälpa om du lider av magproblem, förstoppning eller diarré.