Rensa kroppen med en detoxbehandling

Idag utsätts vi mer än någonsin för gifter runtom oss av såväl yttre som inre påverkan. Gifterna finns i allt från avgaser i luften till konstgjorda konserveringsmedel och fetter i maten. Kroppen kan ha svårt att göra sig av med alla gifter och slaggprodukter den utsätts för vilket göra att man kan behöva hjälp att avgifta kroppen från de ansamlade gifter med en detoxkur. Rensning av kroppen ger ofta stärkt immunförsvaret och ger en vackrare hy.

Det har talats mycket om detox och ordet har blivit ett välkänt begrepp. Det dyker hela tiden upp nya trender och sätt att detoxa kroppen på, men vad är detox egentligen? Det är inte helt ovanligt att vi äter fel, dricker för mycket och stressar, vilket kan leda till att vi får i oss fel föda och samtidigt sliter på våra kroppar. När vi gör allt detta kan gifter byggas upp i kroppen. Vår livsstil påverkar våra organ och kan skapa obalans mellan de dåliga och bra bakterierna i tarmen, vilket kan leda till att vi får problem med vår hälsa. Där kommer en detoxkur in i bilden, den kan nämligen hjälpa till att rensa kroppen och få oss att må bättre.

en text med detox dar bokstaverna ar fyllda med frukt och gront

De gifter som samlas i kroppen kommer oftast från skräpmat och dålig matsmältning, vilket ger upphov till att maten jäser i magen.

Dessa gifter går ut i blodet till alla organ och ibland hinner inte levern rensa ut alla gifter, vilket kan leda till hälsoproblem. Då kan det vara nödvändigt att detoxa kroppen för att avgifta den. Problem som kan uppstå är trötthet, inflammationer, värk, svullnader, stelhet, huvudvärk, klåda, svett, överkänslighet eller dålig andedräkt och då kan en detoxkur vara mycket effektiv.

Att detoxa kroppen betyder att göra en avgiftning av de ansamlade toxinerna. På WeightWorld erbjuder vi flera olika sätt att rena kroppen naturligt för att som kan stödja ditt immunförsvar, vilket kan göra dig piggare och ge dig mer energi.

Vad är detox bra för?

Idag finns det många olika sätt att avgifta kroppen, både på kliniker som erbjuder olika varianter för rening av kroppen samt behandlingar som kan utföras hemma. Några av behandlingarna för hemmabruk är kosttillskott, bodywraps och cleansingkurer - du kan även lägga till detoxande råvaror och superfoods i din kost.

Små mängder av kemikalier som finns i luft, mark och vatten leder till att vi får gifter i vår kropp dagligen. Detta kan leda till symptom som hudproblem, tarmproblem, stress och övervikt. Genom att detoxa kroppen kan den återfå sin balans och lättare absorbera näringsämnen, som vitaminer och mineraler.

Fungerar din detox för viktminskning?

Att genomföra en renande kur har förutom att verka energigivande även visat sig ha fördelar för vikten. Som en allmän regel, om ditt energiintag är mindre än de kalorier du bränner kommer du gå ner i vikt och detta kan ökas ytterligare om du renar kroppen från slaggprodukter och gifter som annars kan hindra detta. Det hävdas även att gifter kan orsaka övervikt.

Effektiv rening av kroppen

En rening av kroppen utförs i regel under korta tidsperioder vilket gör det till ett effektivt sätt att komma igång och komma i form. Det är viktigt att äta nyttigt och utföra regelbunden motion i kombination med en detoxkur för att få maximala resultat, samt att upprätthålla en hälsosam livsstil efter detta för att fortsätta gå ner i vikt effektivt.

Fördelar med en detox

Det finns flera fantastiska fördelar med att göra en detox förutom just viktminsking. Här är några av de kändaste fördelarna:

  • Minskat midje mått och mindre uppblåsthet
  • Kroppen och knoppen känns piggare och mer energifylld
  • Du kan få bättre sömn
  • Friskare hy med mer lyster
  • Du kan få starkare, friskare hår
  • Hälsosammare vanor

Är det säkert att göra en detox?

När du gör en detox är det vanligt att först känna en brist på energi, muskelvärk, trötthet, lågt blodsocker, yrsel och illamående när gifterna rensas ut från kroppen. Detta är helt normala reaktioner och när din kropp är avgiftad kommer du känna dig både fräschare och må bättre än innan.

Ett hälsosamt sätt att gå ner i vikt

ett glas pa en rutig duk med en gron vatska i och en avokado

I allmänhet kan en effektiv rening av kroppen som kombineras med hälsosam kost och regelbunden motion leda till en hälsosam viktnedgång genom att minska ditt kaloriintag och öka din fysiska aktivitet. En hälsosam kost med låga nivåer av mättat fett och raffinerade kolhydrater som även innehåller rikligt med fullkorn, omättade fetter, frukt och grönsaker är idealisk för hälsan, välbefinnandet samt en effektiv viktminskning.

Rena din kropp med en detox

Här på Weightworld erbjuder vi flera typer av effektiva produkter för att naturligt rensa kroppen från gifter och slaggprodukter, så som våra populära naturligt detox te för viktminskning. Dessa produkter kan hjälpa dig komma igång med din viktminskning och få dig att må bättre.

Detox Tabletter

Colon cleanse tabletter är en enkel detoxkur som kan bidra till att skapa balans i tarmen och rensa kroppen på slaggprodukter. Dessa kapslar består av helt naturliga ingredienser och används som en 10 dagars kur som kan främja de goda bakterierna i tarmen och hjälpa mot förstoppning, gaser och uppblåsthet.

Bodywraps

Detox kan även utföras med en kroppsinpackning som kan hjälpa dig att göra en rensning av kroppen genom att dra ut slaggprodukter genom huden. Bodywraps med lera är en populär metod för detta där leran fungerar som en renande kosttillskott. Leran appliceras på huden och området renas samtidigt som avfall gås ut. Denna typ av kroppsinpackningar kan hjälpa dig och din hy att bli hälsosammare och behandlingarna kan även minska celluliter.

Detox drycker

flera glas med olika gronsaksjuicer i och blad i drycken

Cleansing kan hjälpa dig att skölja ut de slaggprodukter som kroppen inte lyckas utsöndra. Giftansamlingar i kroppen kan ge symtom såsom gasbildning, hudproblem och till och med övervikt. WeightWorlds Detox Hot Chocolate kombinerar en god och avslappnande kopp varm choklad med kraftfulla avgiftande superfoods, som kan ge dig en mild detox med ett lågt kaloriinnehåll.

Detox plåster

Bantningsplåster och detoxplåster är en form av detoxkur som rengör kroppen från utsidan. Detox Foot Pads är plåster som man fäster under fötterna på natten. De kan hjälpa till att dra ut gifter och avfall så du kan vakna upp nästa dag med mer energi. På Weightworld har vi även plåster som kan användas på andra delar av kroppen för att rena kroppen och underlätta viktkontroll.

Andra intressanta artiklar

Dela med