• Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Dataskyddsförordningen

  Dina uppgifter är säkra hos oss

Vad är en detoxbehandling och hur kan det hjälpa mig rena kroppen?

Idag utsätts vi mer än någonsin för gifter runtom oss av såväl yttre som inre påverkan. Gifterna finns i allt från avgaser i luften till konstgjorda konserveringsmedel och fetter i maten. Kroppen kan ha svårt att göra sig av med alla gifter och slaggprodukter den utsätts för vilket göra att man kan behöva hjälp att avgifta kroppen från de ansamlade gifter med en detoxkur. Detox rensning av kroppen som ofta stärker immunförsvaret, ger en vackrare hy,...

Det har talats mycket om detox och ordet har nu blivit ett välkänt begrepp. Det dyker hela tiden upp nya trender och sätt att detoxa och rena kroppen på, men varför gör vi det? Det är inte helt ovanligt att vi äter fel, dricker för mycket och stressar, vilket kan leda till att vi får i oss fel föda och samtidigt sliter på våra kroppar. När vi gör allt detta kan gifter byggas upp i kroppen. Vår livsstil påverkar våra organ och kan skapa obalans mellan de dåliga och bra bakterierna i tarmen, vilket kan leda till att vi får problem med vår hälsa. Där kommer detox in i bilden, en detoxkur kan nämligen rensa kroppen och få oss att må mycket bättre.

De gifter som samlas i kroppen kommer oftast från skräpmat och dålig matsmältning, vilket ger upphov till att maten ruttnar och jäser i magen. Dessa gifter går ut i blodet till alla organ och tyvärr hinner inte alltid levern rensa ut alla gifter vilket gör så att hälsoproblem uppstår. Då kan det vara nödvändigt att rensa kroppen med en detox för att avgifta den. Problem som kan uppstå är trötthet, inflammationer, värk, svullnader, stelhet, huvudvärk, klåda, svett, överkänslighet eller dålig andedräkt och då kan en detoxkur vara mycket effektiv.

Att avgifta kroppen med en detoxkur betyder att göra en avgiftning av de ansamlade gifterna. Vi har alla olika gifter i kroppen och det är både skönt och uppfriskande för kroppen att göra sig av med dem ibland. På WeightWorld erbjuder vi flera olika sätt till rensning av kroppen med detoxkur som kan stärka ditt immunförsvar, göra dig piggare och ge dig mer energi.

Vad är en detox?

Detox är ett engelskt ord som betyder avgifta kroppen. Våra kroppar är vana att gå in och rensa sig själva från avfallsprodukter. Vi samlar slaggprodukter i kroppen på grund av flera anledningar, bland annat samlas detta genom vår mat, luft, alkohol etc. På grund av detta kan det vara mycket effektivt med en detoxkur. Flera organ i vår kropp arbetar ständigt för att bli av med slaggprodukter i lever, njure och tarmar. Under vissa perioder innehåller vår kropp för många gifter vilket gör att kroppen inte riktigt kan hänga med och mår dåligt. Det är därför en bra lösning att avgifta kroppen lite då och då, vilket hjälper kroppen att komma i balans igen. Det finns olika typer av detox mat samt andra detoxkurer.

Idag finns det många olika sätt att avgifta kroppen med detoxkur, det finns flera kliniker som erbjuder olika varianter för rensning och det finns olika behandlingar som kan utföras hemma. Några av behandlingarna för hemmabruk är kosttillskott, bodywraps och cleansingkurer - du kan även köpa ditt eget fotbad för att hjälpa till med en rensning av kroppen hemma. Vill du hellre äta dig ren kan du även göra se till att köpa detox mat.

Varför är detox bra för mig?

Kemikalier har funnits i den svenska luften, i marken och i vattnet under många år vilket har resulterat i många föroreningar och det kan göra stor skillnad med att avgifta kroppen genom att göra en detoxkur. Det är inte alarmerande mängder av kemikalier som finns i luft, mark och vatten men det innebär att vi får gifter i vår kropp dagligen. När små mängder av gifter ansamlas i kroppen kan det leda till symptom så som hudproblem, tarmproblem eller övervikt. Kroppen mår som bäst när den har det lättare att återfå sin naturliga balans. Genom att avgifta kroppen med detox blir det lättare för kroppen att absorbera näringsämnen såsom vitaminer och mineraler. Det finns olika sätt att detoxa kroppen såsom detox i kapselform, bodywraps eller så kan du även köpa vårt exklusiva fotbad för att göra en detox av kroppen.

Rena kroppen med detox

Det finns flera olika typer av behandlingar för att göra en rensning av kroppen från gifter. Här på WeigtWorld erbjuder vi flera olika kurer för att avgifta kroppen från gifter med hjälp av detox.

Tarmrensning

Tarmrensningstabletter är ett exempel på en detoxkur som kan bidra till att skapa balans i tarmen som hjälper till att rena kroppen från slaggprodukter. Det finns också olika sätt för att göra en rensning av kroppen som består av antingen en 10 eller 7-dagars kur. Cleanse-Rite ™ Detox Colon Cleanse en 7-dagars detox bestående av kapslar som framställts av naturliga ingredienser och tas 3 gånger per dag under 7 dagar. Denna typ av detox är en detoxkur som går in och rensar tarmarna. När tarmen rengörs hjälper denna rensning av kroppen till att rensa gifter ur kroppen.

Bodywraps

Detox kan även utföras med en kroppsinpackning som kan hjälpa dig att göra en rensning av kroppen genom att dra ut slaggprodukter genom huden. Bodywraps med lera är en populär metod för detta där leran fungerar som en renande kosttillskott. Leran appliceras på huden och området renas samtidigt som avfall gås ut. Denna typ av detoxkur baserat på kroppsinpackningar kan hjälpa dig att tappa flera centimeter och behandlingarna kan även minska celluliter.

Cleansing detoxkur

Cleansing kan hjälpa dig att rengöra din kropp från de dåliga slaggprodukter som kroppen kan inte utsöndrar. När kroppen har för många gifter kan du uppleva symptom såsom gasbildning, hudproblem och till och med övervikt. Cleansing detox kan hjälpa rena kroppen och minska problem med en detox.

Bantningsplåster

Bantningsplåsterär också en form av detoxkur för att göra en komplett rensning av kroppen. Man fäster plåsterna på natten under fötterna under denna detox. Bantningsplåstrena kan hjälpa till att dra ut gifter och avfall så du kan vakna upp nästa dag med mer energi. På Weightworld har vi speciella plåster som kan hjälpa dig att med detox av kroppen effektivt.

Tarmrensning

 • Hjälper till att rena kroppen från slaggprodukter och gifter och skapa balans i tarmen
 • Välj mellan 10 eller 7-dagars detoxkur
 • Förbättra matsmältningen
 • Kan hjälpa till med viktminskning

mer info

Detox Cleansing

 • Rengör din kropp från skadliga slaggprodukter och gifter
 • Komplett rengöring av tarmen
 • Kan lindra matsmältningsbesvär och gasbildning
 • Kan ge dig mer energi

mer infoBodyWraps

 • Kroppsinpackningar som renar kroppen och drar ut gifter.
 • Naturliga ingredienser
 • En detoxkur som kan hjälpa till att rengöra, tona och forma din kropp och minska celluliter
 • Kan hjälpa dig att minska flera centimeter

mer info

Detoxande fotbad

 • Rensar kroppen på gifter
 • Speciellt fotbad för detox där en reaktion mellan slaggprodukter från dina fötter och natrium uppstår och gifter rensas ut
 • Avslappande och lättanvänt
 • En behandling tar endast 30 min

mer info

Andra sätt att detoxa hemma

Det finns ett gäng andra sätt du kan detoxa hemma på, här kommer ett par tips.

Reducera ditt sockerintag

Detox mat: Se till att reducera socker från din kost, det är ett effektivt sätt att rensa kroppen från gifter. Detta kommer också snabba upp din ämnesomsättning och förbättra din hälsa. Börja med att minska mängden socker du förbrukar, och det inkluderar honung och konstgjorda sötningsmedel.

Börja med vatten

Drick ett stort glas vatten med saften från hälften av en citron på morgonen. Citron hjälper till att återfukta systemet och främjar matsmältningen vilket kommer att bidra till flödet av avfall från kroppen.

Rör på kroppen

Regelbunden motion stimulerar blodcirkulationen och lymfan. Om du ser till att motionera regelbundet kommer det också att förbättra din matsmältning, minska spänningar, smörja lederna och stärka din kropp. Människor som motionerar regelbundet har betydligt färre totala toxiner i sina system.

Drick mycket te

Inte bara är te fullt av antioxidanter, det även återfuktar dig och gör dig mätt! Detta innebär att du kommer att vara mindre benägen att äta för mycket eller äta fel saker! Kom också ihåg att koffein i te är annorlunda än koffein i kaffe, det är skonsammare för ditt system. Det kommer också att ge dig en liten energikick!

Ät ekologiskt

Det är inte barmhärtigt mot plånboken men skonsamt för kroppen! En färgstark mängd med olika frukter och grönsaker bör vara i fokus för din kost, tillsammans med hela korn, bönor och baljväxter, och små mängder av nötter och frön. Du bör äta hela vegetabilier eftersom bearbetade livsmedel saknar de näringsämnen som kroppen behöver. Mörkgröna grönsaker, till exempel, är fulla av mikronäringsämnen och är mycket låga i kalorier, så att du kan äta en hel del av dem.

Bekämpa miljöföroreningar

Glöm inte att föroreningar och allergener är omkring dig. De finns i luften och kan utlösa allergiska symptom (som bland annat svullna, röda ögon). En rekommendation är att dina näsgångar regelbundet med en näskanna. Detta kan eliminera biverkningar av luftföroreningar och leda till bättre andning naturligt. Om du använder en näskanna innan läggdags är det ännu bättre då det kommer att förbättra din sömn.

Svettas ut i en bastu

Bada bastu regelbundet! Det finns ingen skönare avgiftning än att svettas ut dina gifter i en bastu. Flera undersökningar visar på att bastubad gör oss både friskare och starkare. Inte nog med det, vi stärker både kropp och psyke. Infraröd bastu är ett gott alternativ, den går nämligen djupt ner i vävnaderna vilket betyder att värmen kan komma åt både slaggavfall och spänningar i muskeln. Gillar du inte infraröd bast kanske torrbastu eller ångbastu är något för dig?

Exfoliera

Huden är vårt största organ och det utsätts ständigt för påfrestningar. Alla dessa kan påverka hudens hälsa och kan med tiden bli känsligt. Därför är det bra att detoxa huden och ge den vård och omsorg den behöver. Torrborsta och massera med olja – det kommer att hjälpa med att exfoliera bort gifter från din hud och hålla igång din blodcirkulation.