Så får du en bikinikropp till sommaren

Snart är sommaren här och vi får åter njuta av stranden, solen, den svala brisen från havets vågor och blandningen av sand och vatten på stranden. Detta innebär även att bikinisäsongen är runt hörnet. Känner du dig inte riktigt redo? Vi har sammanställt den här artikeln för dig som fortfarande behöver jobba lite på sommarformen!

Så sluta oroa dig för hur ska komma iform till semestern, vi har den perfekta guiden till bikinikroppen du alltid önskat dig!

Ta tag i din diet

Börja med att se över din diet. För att få en tonad och sexig strandkropp bör du först se efter vad du äter. Vi kan hjälpa dig att uppnå dina mål om du följer dessa tips för att gå ner i vikt eller håll vikten med hjälp av en balanserad diet. För det första bör du äta mycket grönsaker och frukter samt magert kött eller bönor. Välj magra mejeriprodukter och livsmedel med fullkorn. Fiberrik mat kan även hjälpa till att minska uppblåsthet. För att få den perfekta strandkroppen bör du även minska intaget att sötsaker, friterad mat och fettrika livsmedel såsom ost, samt bearbetad mat.

sa far du en bikinikropp till sommaren

Du kan bota sötsuget med hjälp av goda smoothies och shakes. Prova gärna att blanda ner ingredienser som Spirulina, Amla och BBCA glutaminpulver, som alla innehåller rikligt med protein och näringsämnen. Ett annat tips är att se över dina portionsstorlekar för att minska kaloriintaget. Försök även minska småätandet genom att dricka mera vatten eller äta färska frukter eller grönsaker om du blir hungrig mellan måltiderna. Du kan även ta hjälp av naturliga kosttillskott som innehåller superfoods, såsom Grönt kaffe, Garcinia cambogia eller Forskolin, eftersom dessa är kända för att hjälpa till att kontrollera hungerskänslan, öka metabolismen och därmed även förbränna fett utan att tappa muskler.

Även om du ändrar dina kostvanor och minskar småätande är det inte rekommenderat att hoppa över måltider helt. Om du äter regelbundet och med jämna mellanrum så kan du lättare kontrollera hungern och stabilisera blodsockret. Det viktigaste är att tänka på vad du stoppar i dig. Slutligen, drick mycket vatten. Uttorkning kan leda till att man äter mera, så det är viktigt att få i sig tillräckligt med vätska, undvik dock sockerhaltiga drycker, alkohol och för mycket kaffe.

Motionera

En bra diet är grundläggande för bikinikroppen, men tillräcklig motion krävs också. För bäst resultat bör du träna ungefär 30-60 minuter per gång, 3-6 gånger i veckan. Välj en träningsform som passar dina behov, speciellt om du är nybörjare. Här är några av våra bästa tips på effektiv träning för att gå ner i vikt och komma i form:

sa far du en bikinikropp till sommaren
  • Konditionsträning: Löpning, cykling, trappträning, rodd, hopprep, crosstrainer, simning eller aerobics är effektiva övningar för fettförbränning. För dig som vill träna och gå ner i vikt snabbt rekommenderar vi att du varierar mellan några olika övningar, hellre än att bara välja en av dem.
  • Intensiv träning: Du kan köra högintensiv träning och intervallträning en till två gånger i veckan som omväxling. Det hjälper dig att effektivt bränna kalorier både under träningen och efteråt.
  • Gruppträning: Du kan även prova gruppträning, såsom boxning eller träningspass utomhus. Att ha en instruktör och träna i grupp kan öka motivationen och vara lättare och roligare.
  • Styrketräning: Träna gärna styrketräning 2-4 gånger i veckan. Du kan välja att träna en muskelgrupp per gång eller göra några basövningar som är effektiva för större delar av kroppen, såsom knäböj, utfall, armhävningar, planka, rodd, latsdrag, crunches och situps.
  • Muskeltoning: Du kan även prova yoga- eller pilatesklasser, eller träna hemma, för en fastare och mer tonad kropp.

Tips för den perfekta bikinikroppen

Det finns även andra saker du kan göra för att få en snygg bikinikropp, förutom att följa en diet och vårt sommarkropp träningsschema. Här är några tips som får dig att se bra och självsäker ut på stranden:

sa far du en bikinikropp till sommaren
  • Hållning: En bra hållning är både bra för ryggen och får dig att se självsäkrare ut. Stå rak i ryggen och för ihop skulderbladen och dra in naveln mot ryggraden.
  • Baddräkt: Välj rätt bikini till din kropp! Ta dig tiden att noga välja ut en bikini eller baddräkt som passar just dig och framhäver rätt områden. Din baddräkt ska sitta bekvämt och hållas på plats, så att du inte behöver rätta till den hela tiden. Om baddräkten inte passar, byt ut den. En perfekt bikini eller baddräkt får dig att känna dig snygg på stranden och framhäver bikinikroppen på bästa sätt.
  • Cover ups: Välj matchande strandkläder, som en söt sarong, som framhäver dina bästa sidor när du tar dig till och från stranden.
  • Hudvård: Glöm inte att ta hand om huden på hela kroppen. Stranden är full av fräscha, solkyssta kroppar som glittrar i solen och du kan vara en av dem! En bra kroppsskrubb hjälper dig att få en fin, lystrande hud!

Ett stort misstag som många gör när det gäller bikinikroppen, är att jämföra sig själv med andra. Gör inte det! Alla kroppar är olika, så fokusera på vad du kan göra för att se så bra ut som möjligt! Det viktigaste är att ha en frisk och välmående kropp, så var inte så självkritisk. Glöm inte att alla bikinikroppar är vackra!

Lär dig att tycka om din egen kropp och framhäv dina bästa sidor! Det kan vara svårt att följa rutiner och träningsscheman, men ge inte upp! Håll motivationen uppe genom att fokusera på ditt mål - en snygg strandkropp till sommaren. Det kräver en del beslutsamhet och tålamod från dig och resultaten kommer inte att synas på en dag, men när de väl börjar synas är det värt det. Om du behöver hjälp med att följa rutinen själv kan du be en tredje part övervaka det. Du kan även anlita en personlig tränare till ett rimligt pris.

Att få den perfekta bikinikroppen är ett mål för många, men du måste vara fast besluten för att uppnå ditt mål. Är du redo? Sommaren är runt hörnet, så nu är det dags att sätta igång!

Andra intressanta artiklar