Hur kan du rengöra din kropp från gifter?

Tarmrensning kan du göra på bara några minuter och är ett mycket effektivt sätt att rena kroppen från gifter och avfall. Det finns gott om metoder för att rena din kropp med en tarmrensning och vissa produkter kanske du har i ditt kylskåp utan att du vet om det redan nu. Om du läser vidare kommer du snart veta hur du enkelt och effektivt kan rena din kropp på nolltid.

En fiberrik diet

En fiberrik diet

Ät mer fibrer. Se fibrerna som en rengöringskur som renar kroppen från allt avfall i matsmältningssystemet och hjälper till med din tarmrensning. Fiber är det näringsämnet som inte bryter ned och hjälper tarmarna. Desto mer fibrer du äter desto renare hålls din tarm vilket gör att du mår bättre och bättre. Att äta en fiberrik kost kan även hjälpa minska risken för hjärtsjukdomar och risken för att få en stroke.

Linfrön och havre är två viktiga livsmedel som kan rena din kropp som innehåller mycket fibrer. Frukter så som jordgubbar och äpplen, grönsaker, fullkorn och bönor är andra bra källor till fibrer. Försök att äta mellan 20 till 35 gram fibrer per dag. Det är rekommenderat att äta frukt och fiberrika livsmedel som gärna innehåller fullkorn ca 5 gånger per dag. De goda nyheterna är att dessa livsmedel är läckra, friska och dessutom hjälper till att öka och få igång din viktminskning effektivt.

Här är några fiberrika livsmedel du kan prova på:

  • Svarta bönor
  • Kronärtskocka
  • Ärtor
  • Broccoli
  • Avokadov
  • Fullkornspasta
  • Hallon
  • Päron
  • Brunt ris
  • Potatis

Drick mycket vatten

Drick mycket vatten. Rent, klart och uppfriskande vanligt vatten kommer att göra att allt i din kropp fungerar bättre. Istället för att dricka åtta glas vatten per dag kan du även titta på färgen på ditt urin om du behöver tillföra mer vätska till din kropp. Om det är ljusgult eller nästan klart du gör ett bra jobb men om det är mörkare än så, börja dricka mer vatten!

Alkohol och koffeinhaltiga drycker räknas inte till ditt totala vätskeintag då de fungerar uttorkande. Dricka mer kan även lindra förstoppning samt hjälper kroppen med att spola ut gifter och slaggprodukter från kroppen vid din tarmrensning.

Att dricka vatten är det absolut enklaste sättet att hålla kroppen fri och ren från gifter. Ändå är det många som har svårt att få i sig den dagliga mängd vatten de behöver. Om du inte dricker nog med vatten kan det även leda till muntorrhet, torr hud, förstoppning och att du känner dig tröttare än vanligtvis.

Ett problem många har är att de helt enkelt inte tycker om att dricka vatten. Man blir sugen på en kopp kaffe eller en läsk men känner sällan samma behov av ett glas vatten. Det kan vara så att man mer eller mindre får tvinga sig själv att dricka den mängd vatten man ska tills att det blir en vana. Prova att sätta ett larm på din telefon varje timme som påminner dig att dricka ett glas vatten, det kommer inte ta lång tid tills att du vant dig vid att göra det utan ett larm som säger till!

Ät mer jästa livsmedel

Det finns mängder av bakterier i jästa fermenterade livsmedel som är mycket bra för dig och din tarm. Utan dessa bakterier kan gifterna i din kropp ta över och framkalla sjukdomar och problem i matsmältningssystemet. I grund och botten så behöver cellerna i din kropp dessa bakterier för att få mer energi att göra sitt jobb. Yoghurt, miso, kimchi och surkål är några exempel på fermenterade livsmedel som kan hjälpa rena din kropp och vara en naturlig tarmrensning.

Ät gröna grönsaker

Klorofyllda livsmedel är inte bara gröna till färgen. De renar och lugnar även mag-och tarmkanalen. Förutom att de innehåller stora mängder av fiber kan de gröna grönsakerna dessutom reparera dina tarmar. Alfalfa, vetegräs, brysselkål, spenat, ärtor och korn gräs är alla bra källor till klorofyll. Dessa livsmedel kan hjälpa rena och avgifta samtidigt som de kan minska risken för sjukdomar.

Klorofyll har en detox effekt på kroppen. Det kan rensa ut både tarm, mage och blod. Om man ska genomgå till exempel en juice detox kan det vara gynnsamt att se till att ingredienserna är livsmedel med klorofyll. Juicer gjorda på till exempel avokado, spirulina, broccoli och kiwi kan vara bra för en detox.

Detoxkur tarmrensning hemma

Det finns flera typer av tillskott för att göra en utrensande tarmrensning hemma. De flesta tillskotten för att rena tarmarna från gifter och avfall ska tas tillsammans med vatten och under en bestämd tidsperiod så som 7 eller 10. Digestive Science® Maximum Digestion med probiotika är en produkt för 10 dagars tarmrensning. Tillskottet kan hjälpa till att rena din tarm från gifter och slaggprodukter. Du därmed hjälpa kroppen hamna i balans och öka energinivåerna. Denna kur består av kapslar för tarmrensning som ska tas 1 gånger per dag under 10 dagar. Kuren kan även leda till ökad viktminskning samt ge mer energi i vardagen.

Man kan även göra en Tea Detox för att rena hela kroppen från gifter som den samlar på sig. Detta kan hjälpa att avgifta och rena kroppen vilket kan leda till mer energi, minska uppblåsthet och verkar för att återuppliva hela kroppen. En tea detox kan vara en hjälpsam kick-star för att rena kroppen på gifter och slaggprodukter och för att få en välfungerande tarm och generell hälsa.

Livsstilsförändringar

Livsstilsförändringar

En för liten mängd fysisk aktivitet och motion är en vanlig orsak till förstoppning. Bara att gå en 30 minuters promenad varje dag räknas till din totala fysiska aktivitet. Om du inte gillar att gå till gymmet kan det räcka med att du är mer aktiv hemma och tar vara på varje möjlighet att bränna extra kalorier. Det finns många alternativ till tarmrensning för ökad viktminskning.

En kur för tarmrensning kan antingen tas via munnen i kapselform eller placeras i ändtarmen. Dessa behandlingar används för att din tarm ska renas och du kan hitta produkter för tarmrensning i din hälsokostaffär, mataffär, apotek, eller hos godkända återförsäljare online. Innan du köper en produkt för rening av kroppen är det viktigt att du kontrollerar så att produkten är 100 % naturlig och att du inte är allergisk mot innehåller. Om du har några medicinska problem så rekommenderar vi alltid att du rådfrågat din läkare.

Livsstilsförändringar inkluderar även att kolla över alla ens vanor för att se till att man lever livet på bästa möjliga sätt. Man behöver inte göra sig av med allt det goda för att uppnå en hälsosam livsstil. Motion och en sund kost är bland de viktigaste faktorerna i en välfungerande tarm och för att avgifta hela kroppen. Det är enklare än man tror att få in motion i vardagen och göra enkla, snabba men samtidigt mättande och nyttiga måltider hemma.

En hälsosam livsstil måste inte betyda att man spenderar timmar på gymmet varje dag och endast äter sallad. Tvärtom, det är balans som räknas. En 30 minuters promenad om dagen är enkelt att få in om man väljer att gå till och från tunnelbanan istället för att ta bussen dit eller hoppar av bussen några stationer innan för att röra på sig lite.

Att äta hälsosamt kan både vara kul och enkelt! Det måste inte vara tidskrävande och man ska absolut inte gå hungrig hela dagen för att man försöker vara hälsosam. Rena kroppen och gör en tarmrensning genom att äta fiberrik mat och mycket grönt.

Andra intressanta artiklar