K-vitamin

Hur man tar bort påsar under ögonen med vitamin K

Känner du till känslan av att vakna upp med svullna ögon eller påsar under ögonen? Du är långt ifrån den enda, och i den här artikeln kan du lära dig mer om orsaken till påsar under ögonen och hur du bäst kan minska dem.

Påsar under ögonen ger ofta känslan av att du ser trött och ur form, även om du inte är det. Men som tur är finns det mycket du kan göra själv om du vill minska de stora påsarna under ögonen och vill se fräschare ut.

I den här artikeln förklarar vi varför du får påsar under ögonen, hur du snabbt tar bort dem och hur du kan förhindra de inte så smickrande påsarna under ögonen med K-vitamin och andra näringstillskott.

Varför får du påsar under ögonen?

En av de främsta orsakerna till påsar under ögonen är att vävnaden förlorar en del av sin elasticitet med åldern. Det gör att huden på de nedre ögonlocken blir lös och att det underliggande fettet kan bukta ut.

Problemet förvärras ofta av ansamling av vätska i ansiktet på natten när man ligger ner. Under dagen kommer denna vätska att börja söka sig nedåt under ögonen, och därför är vätskeretention en stor orsak till påsar under ögonen.

Hudens åldrande beror mycket på dina gener, men din allmänna livsstil spelar också en roll. Solexponering och solarium i synnerhet kan påskynda hudens åldrandeprocess, eftersom UV-strålar bryter ner huden och dess elasticitet. Rökning, stress, föroreningar och alkohol har samma effekt.

Och anledningen till detta är faktiskt logisk. När hudens celler angrips av fria radikaler påverkas din huds produktion av kollagen och elastin, och din hud har därmed inte samma förmåga att reparera eller förnya sig själv.

Även om ålder är en av de primära förklaringarna till påsar under ögonen, upplever många människor också svullna ögon på grund av andra orsaker. Det kan till exempel vara sömnbrist, dålig kost, allergier eller rökning. Och det finns faktiskt goda nyheter här. För om dina påsar under ögonen har uppstått på grund av det, är svullnaderna inte nödvändigtvis permanenta och du kan behandla dem själv.

Påsar under ögonen uppstår ofta på grund av bristande elasticitet.

Ta bort påsar under ögonen på 20 minuter

En effektiv metod för att ta bort påsar under ögonen består av kylbehandling och stimulering av blodcirkulationen. På så sätt kan du trycka bort den ansamlade vätskan.

Steg 1 för att ta bort påsar under ögonen

Doppa två bomullstussar i isvatten. Lägg dig ner och vila i 15 minuter med bomullsrondellen på ögonen. För ökad effekt kan du lägga en isbit på varje bommullstuss.

Steg 2 för att ta bort påsar under ögonen

Stänk sedan hela ansiktet med kallt vatten för att ge huden en extra köldchock. Torka efteråt med en ren handduk

Steg 3 för att ta bort påsar under ögonen

Gör konstiga ansiktsuttryck framför spegeln i 1 minut. Se till att stimulera alla muskler i ansiktet och se det som en form av morgonträning för ditt ansikte.

Steg 4 för att ta bort påsar under ögonen

Applicera lite sval ögonkräm på huden runt ögonen. Och då ska du vara redo att gå hemifrån utan påsar under ögonen.

Även om detta naturligtvis låter enkelt och hanterbart, vore det inte mycket bättre om du kunde förhindra påsar under ögonen? Vi ger dig några tips för just det nedan.

Hur man förhindrar påsar under ögonen

Med rätt kosttillskott kan man faktiskt till viss del förebygga påsar under ögonen, då bristande spänst, speciellt järn och K-vitaminer kan leda till svullna ögon.

Därför bör du se till att täcka ditt dagliga behov av K-vitamin, vilket du kan göra genom att äta mer spenat, persilja, salladslök, grönkål och brysselkål.

Ett lite mer hanterbart alternativ är dock att ta ett kosttillskott med K-vitamin och här kan vi speciellt rekommendera Vitamin D3 + K2 Tabletter där du även får ditt dagliga behov av D-vitamin som också bidrar till att reparera skadad hud och öka blodcirkulationen, vilket kan hämma uppkomsten av påsar under ögonen.

Du kan köpa tillskottet genom att klicka på denna länk.

Dessutom upplever upp till 40 procent av alla svenska kvinnor i fertil ålder anemi, vilket kan leda till trötthet och utmattning och därmed påsar under ögonen.

Orsaken till blodbrist är ofta järnförlust i samband med mens och därför kan du ha nytta av att ta järntabletter varje dag. Köp järntabletter från WeightWord genom att klicka på denna länk. Förutom att hjälpa till med din energi och trötthet kan järn också ha en förebyggande effekt på svullna ögon.

En av de primära anledningarna till att du får påsar under ögonen är som sagt att din hud tappar sin spänst med åldern. Därför bör du även se till att ta ett definitivt anti-aging tillskott som Pure Marine Collagen från MaxMedix som effektivt bidrar till att minska både rynkor och stärker hudens spänst.

På så sätt ger du dig själv de bästa förutsättningarna för att undvika påsar under ögonen. Och som en liten extra bonus är det väl inte så illa att huden verkar yngre och mer elastisk? Köp Pure Marine Collagen genom att klicka på denna länk.

Gurkskivor på ögonen återfuktar huden och hjälper till att förhindra påsar under ögonen.

5 andra tips mot påsar under ögonen

Förutom kosttillskott, vitaminer och kollagen finns det andra bra tips för att antingen förebygga eller bli av med påsar under ögonen och här nedan listar vi fem av de mest effektiva.

  1. En god natts sömn: Om du är trött blir musklerna runt ögonen avslappnade och eftersom huden här är väldigt elastisk och tunn kommer fettet bakom ögonen att ha lättare att säcka.
  2. Dra ner på din saltkonsumtion: Salt och alkohol binder vätska i kroppen, och det samlas under ögonen.
  3. Sluta röka: Tobak kan minska cirkulationen och få dina blodkärl att se blåare ut under huden, vilket kan leda till svullnad och mörka ringar.
  4. Använd gurka: Ligg på rygg med gurkskivor eller kalla, använda tepåsar över ögonen. Den återfuktar och hjälper till att ta bort de där irriterande påsarna.
  5. Använd en mask: Förvara en geléögonmask i kylen och applicera vid behov.

Andra intressanta artiklar