måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 24 03 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Fri frakt

  På ordrar över 499kr

 • Nöjda kunder

  Utmärkta kundomdömen

Detox behandlingar

Välj kategori

Välj kategori

Kategori
Detox behandlingar (8) Detoxande fotbad (1) Utrensning (18)
Varumärke
Betyg
 
Att göra detox hemma är lika viktigt för de som bara generellt vill leva ett hälsosammare liv som de som vill påbörja en viktnedgångsplan. Detox kan vara ett bra sätt att förbättra din matsmältning och ditt välmående samtidigt som det är rensande från gifter som byggts upp över tid. När du rengör din kropp inifrån så kommer du kunna öka din förmåga att absorbera mineraler, näringsämnen och vitaminer från livsmedel.
Att göra detox hemma är lika viktigt för de som bara generellt vill leva ett hälsosammare liv som de som vill påbörja en viktnedgångsplan. Detox kan vara ett bra sätt att förbättra din matsmältning och ditt välmående samtidigt som det är rensande från gifter som byggts upp över tid. När du rengör din kropp inifrån så kommer du kunna öka din förmåga att absorbera mineraler, näringsämnen och vitaminer från livsmedel.
Visa som
Sortera efter

Vad är en detoxkur?

En detox, detoxkur eller "avgiftning" är ofta förknippat med att avvänja kroppen frånalkohol, narkotika och missbruk liksom diet och viktminskning. Men utöver detta vanligaste och mest populära övertygelse är att detoxkurer också är en process som syftar till att eliminera alla negativa effekter på våra kroppar från omgivningen, såsom industrikemikalier, bekämpningsmedel, tillsatser i vår mat, föroreningar eller tungmetaller. Idag görs en detox inte bara för att hjälpa kroppen att bli av med ett missbruk. Det görs också av friska människor som vill behålla sina inre organ och kroppens välbefinnande i perfekt skick och balans.

Detoxkurer görs i första hand för att ta bort gifter och rena kroppens njurar och lever inifrån, eftersom dessa är organ som tar hand om kemikalier och gifter från kroppen. En detox kan utföras på en mängd olika sätt, bland annat kosttillskott, naturläkemedel, zonterapi, akupunktur, kost, infraröd bastu, detoxkliniker, intravenösa injektioner och tarmresningar.

Kroppen

Vår kropp är en imponerande skapelse som består av många funktioner såsom skelettmuskler, kardiovaskulära, matsmältningssystemet, lever och hjärna. Alla funktioner är viktiga och arbeta tillsammans för att göra det möjligt för oss att fungera som en människa. Därför är det viktigt att vi tar hand om vår kropp, liksom vi kan inte utsättas för onödig skada. Det finns några saker som vi själva kan göra för att skydda våran kropp mot gifter och föroreningar. Det är därför en bra idé att genomföra detoxkurer av kroppen då och då så på detta sätt kan bli av med många av de gifter som samlats i kroppen.

Levern

Ett av kroppens viktigaste organ är levern som har en mängd av funktioner. Det är en liten del av vår kropp i jämförelse med många andra organ men i sin tur är ett av våra viktigaste organ, som vi inte kan leva utan! Några av leverns funktionerna är att bidrar till att rena kroppen och bli av med onödiga ämnen som kroppen får in genom mat, luft och hud. Levern hjälper till att reglera näringsämnen och hjälper till att rena kroppen från droger och alkohol. Levern hjälper också till att omvandla fett till energi när vi behöver det i mellan våra måltider.

Levern är effektiv för att rena kroppen. Levern är överbelastad det inte kan rengöra kroppen från gifter vi får in i kroppen. Det är därför en bra idé att leva hälsosamt och genomföra regelbunden motion för att hålla kroppen så frisk som möjligt. Tyvärr är det inte möjligt för kroppen att undvika alla skadliga ämnen i en värld av föroreningar. Vi upptar föroreningar genom vår hud och genom luften vi andas. Det kan vara hälsosamt för dig att göra en rensning av kroppen då och då för att hjälpa levern att utsöndra de dåliga ämnen. Du kan skapa en rensning genom att fasta eller så kan du köpa ett bra detoxkur som kan hjälpa dig långt.

Varför behövs en detox?

En detox är ett av de bästa sätten för din kropp att hålla sig frisk och balanserad i en förorenad och giftig miljö. Ett detoxprogram kan hjälpa dig att balansera kroppen igen. I Sveriger idag är det nästan omöjligt att leva utan att utsättas för gifter av ett eller annat slag. Även om du endast mat är ekologisk, med miljövänliga produkter och hälsosamt liv, kan man inte undvika det helt och hållet. Luften vi andas är förorenad och det finns många kemikalier i allt vi använder och detta kan avhjälpas med detoxkurer.

Några av de typiska tecknen på att kroppen kan behöva en detox är:

 • Oförklarlig huvudvärk
 • Muskelsmärta (vanligtvis på baksidan av låren)
 • Låg fettförbränning och ämnesomsättning
 • Minnesförlust
 • Gasbildning
 • Trötthet
 • Sköra naglar och hår
 • Allergier

Detta kan uppstå om du utsätts för rengöringsprodukter, bekämpningsmedel och vissa mediciner mm.

En av fördelarna med en detox är att en utrensning görs av lever, njure, och blodomlopp som annars inte skulle inträffa under normala matvanor. Andra fördelar innefattar: immunsystemet stimuleras, hormonsystemet förbättras, beroende på de ämnen som socker, koffein, nikotin eller alkohol kan reduceras. En detox rekommenderas ofta efter perioder av överätande eller större intag av gifter till exempel efter julhelgen. Uppblåsthet och extra kilo i vikt är välkända efter denna period och att göra en detox kan då vara extra fördelaktigt för din kropp och din hälsa. En detoxrensning en enkel behandling du kan göra hemma hem och samtidigt få bra resultat på kort tid.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden