10 fantastiska hälsofördelar med Gojibär

Gojibär rankas som ett av världens mest hälsosamma tillskott. Bäret är fullpackat med hälsosamma näringsämnen som alla kan förbättra din livskvalitet och du kan omedelbart att känna friskare pågrund av alla vitaminer och mineraler.

Röda Goji bär med tillhörande löv mot en vit bakgrund

Vad är gojibär?

Gojibär är en av medlemmarna i familjen superbär och kan ofta liknas vid ett russin. Bären är rödaktiga och har en syrlig smak. Detta bär skiljer sig dock från russin och andra bär på många olika sätt. Gojibär innehåller många näringsämnen och räknas som en superfruit tack vare sina många fördelar och höga näringsinnehåll.

Gojibärets ursprung

Goji har ursprungligen använts som medicin sedan hundratals år tillbaka i tiden i norra delarna av Kina. Bäret odlas under den kinesiska sommarsäsongen i specifika odlingsträdgårdar. Bären säljs oftast torkade förutom i specifika områden där det odlas. Bären består av ett flertal naturliga näringsämnen och det finns många näringsmässiga fördelar med Gojibär.

I Kina har gojibär länge används pågrund av dess hälsofördelar och det tros kunna ge ett längre och mer hälsosamt liv. Dess innehåll av bland annat C-vitamin, antioxidanter och järn är vad som gör att gojibär klassas som en superfood som kan hjälpa dig främja din hälsa och välmående. Det sägs att den kan hjälpa mot flera olika sjukdomar och stärka din generella hälsa och kropp. Vill du veta mer om denna fantastiska superfood? Här är 10 fantastiska hälsofördelar med gojibär!

1. En hälsosam start på dagen

Gojibär är ofta rekommenderade att intas vid frukost för en hälsosam start på dagen tack vare alla näringsämnen. Goji är känt för att öka energinivåerna, förbättrar ditt humör och hjälpa dig komma igång på morgonen. Ett populärt sätt att inta gojibär på morgonen är att äta det med havregrynsgröt eller som topping på sin yoghurt. Ta även med dig dina gojibär till jobbet för att äta som mellanmål!

2. Hjälper att skydda ditt hjärta och blod

Den höga järnhalten i Gojibär hjälpa till att bygga blodkroppar. Järn hjälper till att hålla blodtrycksnivån stabil, minskar kolesterolnivåerna och bären även hjälpa till att upprätthålla ett friskt hjärta. Enzymet sesquiterpenoids som finns i Goji fungerar som en sköld och skyddar hjärtat. Därför är bären ofta är inkluderade i kostrekommendationer och medicin för hjärtpatienter. Om man lider av järnbrist kan man ofta känna sig trött och yr. Det kan även leda till att man får ont i huvudet oftare än annars. Testa att lägga till gojibär i din diet för att få i dig mer järn!

3. Ökar din hälsa

Gojibär hjälper att upprätthålla en sund kropp och själ. Superbäret kan hjälpa till att minska sömnstörningar samtidigt som det hjälper dig att hålla dig lugn i stressfyllda situationer. Gojibär är dessutom känt för att ökar ditt immunförsvar och hjälpa dig hålla dig frisk. Att gojibär kallas för superfood är allt annat än en överraskning med tanke på dess fördelar för din hälsa!

På grund av dess innehåll av antioxidanter kan gojibär hjälpa till att skydda kroppen mot fria radikaler. Antioxidanter är något vi måste få i oss för att hjälpa hålla kroppen frisk och skyddad mot dessa ämnen. Antioxidanter finns ofta i bär och frukt och gojibär kan vara ett utmärkt sätt att få i sig det på!

4. Ökar immunförsvaret

Näringsinnehållet i gojibär kan stärka ditt immunförsvar genom enzymen Physaline och askorbinsyra. Enzymerna reparerar ditt immunförsvar, motverkar sjukdomar och stärker din kropp. Vi alla vet hur jobbigt det är när en ny förkylning tycks komma smygandes så fort man blivit av med den förra. Med hjälp utav gojibär kan du få bättre immunförsvar och hålla dig frisk.

5. Skyddar mot inflammation

Gojibär innehåller en blandning av näringsämnen som är känd som fenoler, dessa näringsämnen är kända för sina anti-inflammationsdämpande egenskaper.

6. Förbättra din hy

Dagligt intag av extraktet kan förbättra din hud märkbart då oljan som utvinns ur bären är en av de mest populära ingredienserna för hudvårdsprodukter. Goji innehåller dessutom höga mängder av vitamin E som är viktigt för en mjuk hud. Vitamin E används ofta inom hudprodukter för att ge mjukare, elastisk hud på grund av dess naturligt fuktgivande och lugnande effekt.

7. Skyddar njuren

Dessa bär hjälper utsöndring av ett speciellt hormon som hjälper din njurfunktion och de näringsmässiga fördelarna med gojibär är ofta rekommenderade av läkare för njurpatienter. Om du har svåra problem med njurarna är det dock viktigt att du uppsöker råd av en läkare.

8. Bättre syn och lever

Karotenoiderna som finns i Gojibär är kända för att upprätthålla en god syn på grund av Innehållet av Zeaxanthin. Det innehåller även mer betakaroten än morötter vilket ska verka för ögonens hälsa. A och B- karotenoiderna kan förhindra skador på näthinnan. Proteinerna kallas physaline och används bland annat för att bota leversjukdomen hepatit. Bären innehåller dessutom Betain som används för att bota leversjukdomar genom att öka utsöndringen av ett enzym i levern.

9. Förbättrar minne

Gojibär har dessutom ett högt innehåll av betain som kan förbättra minnet samt stärka muskeltillväxten. Därför är ofta bären tagna av studenter som behöver ha ett skarpt minne.

10. Höjer libido

Om du vill ha mer och bättre sexualdrift kan det vara en idé att äta gojibär! Enligt kinesisk medicin och tro sägs detta bär kunna stärka sexualdriftne och fertiliteten och har används för att göra det i hundratals år. Det ska även stärka den generella livsenergin vilket även det kan göra att man får mer sexlust!

Dessa 10 fantastiska egenskaper är alla orsaker till att Goji kallas ett av världens hälsosammaste bär. Gojibär är ett av våra mest populära Superfoods tillskott fyllt av 100 % goji bestående av antioxidanter, vitaminer, mineraler, kostfibrer och totalt åtta nödvändiga fettsyror. Superbäret innehåller dessutom karoten vilket är känt för att absorbera UV-ljus från solen och fungerar som en populär energikälla hos många idrottsmän.

Beställ Gojibär idag

Röda goji bär ligger utspridda i formen av ett hjärta mot en vit bakgrund

Produkten är fullproppad med många exceptionella näringsämnen som skapar balans i kroppen och ger dig mer energi i vardagen. Goji kan dessutom öka din viktminskning och ge mer energi till träning. Gojibär innehåller så pass mycket näring därför behöver du bara ta 1 tablett dagligen tillsammans med ett stort glas vatten för att få i dig allt som behövs.

Om ditt mål är att gå ner i vikt med hjälp utav gojibär kan du testa att äta bären som ett nyttigt mellanmål. Nästan alla människor behöver hålla energin uppe under dagen med hjälp utav ett mellanmål men det blir tyvärr ofta att man äter något onyttigt då. Sockerfyllda juicer eller konserverade livsmedel slinker lätt ner när blodsockret blir lågt. Testa istället att äta gojibär när detta händer!

Hur ska man inta gojibär?

Att få i sig gojibär är enkelt. Det fungerar utmärkt som ett nyttigt snack direkt som de är vilket är ett enkelt och effektivt sätt att få i sig alla dess vitaminer och mineraler. Om du vill experimentera lite med användningen av gojibär kan du testa att ha bären i din müsli, på din gröt eller att mixa ner dom i en smoothie. Det går även utmärkt att använda sig utav gojibär inom matlagning! En sallad kan enkelt göras lite mer intressant med hjälp utav dessa goda bär och om du bakar bröd kan det vara gott att ha gojibär och russin i det.

Andra intressanta artiklar

Dela med