• Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

12 hälsosamma anledningar till att äta acaibär

Det finns massor av bär som skulle kunna vara ett näringsriktigt komplement till din kost. Acaibär är ett av de mest näringsrika och hälsosamma bären du någonsin kommer hitta. Det finns massor av bär som skulle kunna vara ett näringsriktigt komplement till din kost. Acaibär är ett av de mest näringsrika och hälsosamma bären du någonsin kommer hitta.

Acai är ett bär som växer vilt i Amazonas regnskogar. Denna antioxidantrika frukt här i århundraden hyllats som en helande, immunstärkande och energigivande frukt. Forskning har visat att detta antioxidantrika bär kan motverka hälsobesvär förknippade med oxidativ stress samtidigt som det har många andra fördelar för hälsan.

Acaibär har blivit väldigt populära på grund av dess hälsosamma effekter och hur det kan hjälpa till med både ens fysiska och psykiska hälsa men även genom att hjälpa med viktnedgång. Acaibär är även enkelt att konsumera då det smakar gott och kan användas för att göra allt från smoothies till olika desserter.

1. Hjärthälsa

Forskning har visat att aciabär, i likhet med rödvin, innehåller extremt höga nivåer av antocyanider. En form av växtantioxidant som kan sänka kolesterolhalten i blodet. Bäret innehåller också rikligt med växtsteroler som skyddar hjärtat genom att förhindra att blodproppar bildas, den förbättrar även blodcirkulationen och vidgar blodkärlen.

Tre växtsteroler (eller fytosteroler) har identifierats i acai - beta-sitosterol, kampesterol och stigmasterol. Fytosteroler har visat sig ha en rad olika hälsofördelar för att bibehålla hälsosam hjärt- och matsmältningsfunktioner.

Acaibäret är även väldigt rikt på hälsosamma Omega-fetter. Närmare 50% av acaibäret är fett – med 74% av fettet som kommer från hälsosamma omättade fetter såsom omega 3, omega 6 och omega 9. Detta kan också främja en bra hjärthälsa.

2. Hjälper kroppen att bekämpa skadliga organismer

Forskning har visat att konsumtion av extrakt från acaibär kan hjälpa kroppen att bekämpa skadliga organismer. Det finns flera olika sätt att konsumera acai, som bland annat i pulver- eller kapselform.

3. Hjälper vid viktminskning

Acai är känt av dietister som supermat. Detta bär hjälper inte bara vid viktnedgång utan kan även hjälpa dig att hålla en hälsosam vikt. Det har visat sig att acaibär kan motverka de negativa effekterna av en allt för fettrik kost. Det har även sagts att ren acai kan hjälpa ens ämnesomsättning. En välfungerande ämnesomsättning är viktigt för att gå ner i vikt på ett effektivt sätt. Läs mer om acaibär och viktminskning här!

4. Ger dig en hälsosam hy

Många moderna hudvårdsprodukter innehåller olja från acaibär. Detta på grund av oljans höga halter av antioxidanter. Dessutom är acaiolja ett naturligt alternativ till alla kemiska hudvårdsprodukter som kan skada huden på lång sikt. Om man äter bären hjälper dessa till att ge huden en friskare lyster. Människor i Brasilien har ätit aciabär i århundraden för att behandla olika hudåkommor.

5. Hjälper matsmältningen

Acaibär hjälper matsmältningssystemet genom att rena det och se till att det fungerar optimalt. Bären har en enorm kapacitet för att avgifta kroppen och är dessutom en bra källa till kostfiber. Det finns ungefär 14 gram fiber i vardera 100 gram av frystorkat acaipulver. Naturligtvis finns det också andra livsmedel som innehåller stora mängder kostfiber, inklusive flera olika sorters bär.

6. Reducerar irritation vid andningsproblem

Acaibär innehåller flera ämnen som kan lindra den irritation på luftvägarna som uppstår vid andningsproblem som vid förkylning, eller astma.

7. Förbättrar intracellulär hälsa

De antocyaniner som finns i acaibär spelar en viktig roll i cellernas skyddssystem och hjälper till att skydda kroppens celler mot fria radikaler.

8. Boostar immunförsvaret

Acaibär innehåller mycket höga halter av C-vitamin och ellagsyra, en kombination som stärker immunförsvaret och som har visat sig kunna hämma tillväxten av cancerceller. Acaibär är inte ett botemedel mot cancer men förhoppningsvis kan de kanske bidra till nya behandlingsmetoder inom cancervården. Kapslar med acaibär har blivit mer och mer populära tack vare dess positiva egenskaper.

Acaibär är faktiskt en fantastisk källa av alla olika möjliga vitaminer och mineraler som kan boosta immunförsvaret. Vitamin A, B1, B2, B3, C och E närvarar alla i Acai. Det är faktiskt så att Acai innehåller så mycket C-vitamin som blåbär och har över 1000 IU A-vitamin för vardera 100 gram av acai. I tillägg finner du kalium, kalcium, magnesium, koppar och zink i acai.

9. Motverkar ålderstecken

Med sitt extremt höga innehåll av fytokemikalier från växtriken så bidrar acaibär till att bromsa eller vända de processer som med tiden leder till oxidativ skada på huden. Bäret innehåller stora mängder antioxidanter, ungefär tio gånger mer än i druvor och dubbelt så mycket som i blåbär. Bäret har otroliga antioxidanter- och antocyanin-nivåer och enkelt uttryckt är acai en av de frukterna med högst innehåll av antioxidanter i världen.

10. Ger energi

Eftersom acaibär stärker hälsan på så många olika sätt så kan acaibärsextrakt ge ökade energinivåer och en bättre uthållighet. Det kan även hjälpa till med att bekämpa trötthet och utmattning. Ät en näve acaibär varje gång du känner att du behöver en energikick och du kommer vara på topp igen på nolltid!

7.59% av vikten från fruktköttet i acai kommer nämligen från aminosyror. 19 olika aminosyror har identifierats i acai. Eftersom aminosyror är byggblocken av protein kommer det inte som en överraskning att du har över 8 gram protein i 100 gram av acai. Alla människor behöver få i sig protein och det är en av viktig faktor i hur mycket energi vi har.

11. Bättre sexliv

Detta berömda röda bär ger som redan sagts en ökad blodcirkulation i hela kroppen. Ett fenomen som kan ge sexlusten ett rejält uppsving, särskilt för män. Eftersom det även boostar resten av kroppens hälsa och din energi kan det hjälpa sexlusten ännu mer eftersom den ofta går uppåt när man mår bra generellt.

12. Förbättrar mental skärpa

Preliminära studier tyder på att acaibär kan förebygga psykisk obalans hos kvinnor i samband med, och efter, menopaus.

Användning av acaibär

Förutom alla dessa anledningar till att äta acai finns det en till viktigt sak - acaibär är väldigt gott! Acai har en bär- och chokladsmak som är unik och välsmakande. Acai används i smoothies, desserter och kan även ätas som det är. Acai Berries Pulver är ett utmärkt alternativ för smaksättning av bland annat smoothies och acaibowls.

Testa att använda acaibär eller acaipulver i din matlagning. Acaibär kan lätt blandas ner i smoothies som vanliga bär och pulvret är lätt att jobba med på samma sätt. Dess unika egenskaper och många vitaminer och mineraler gör att det är ett fantastiskt sätt att boosta dina smoothies med!

Att göra en tjockare smoothie baserat på acaibär och äta den ur en skål är det populära konceptet ‘acaibowl’. Se till att smoothien är av tjockare konsistens än du skulle dricka den och häll sedan över i en skål. Du kan toppa med vad du vill. En fiberrik granola, olika frukt och bär och en klick mandelsmör till exempel.

Testa på detta kraftfulla och utsökta bär och se om det kan främja din hälsa och viktnedgång som det har gjort med många andra!

Rekommenderade Produkter