hur funkar hallonketoner

Fettförbrännare

Är hallonketoner effektiva för viktminskning?

Hallonketoner - fungerar det för att gå ner i vikt eller är det bara en ny bluff som lovar mer än det faktiskt levererar? Hallonketoner har snabbt ökat i popularitet på grund av sina påstådda egenskaper att boosta viktminskning och främja mager kroppsmassa, men det finns inga vetenskapliga bevis för detta. Om du kämpar med vikten och överväger att prova hallonketoner bör du ha koll om det är värt din tid och dina pengar.

Vad är hallonketoner?

Ett hallon har 200 molekyler som tillsammans ger den karaktäristiska hallonsmaken och en av dessa molekyler, hallonketoner, har pekats ut av forskare för sin doft och sina potentiella viktminskningsegenskaper. Det är därför hallonketoner har blivit så populärt som kosttillskott. Den aktiva ingrediensen i dessa ketoner heter Adiponectin och det är denna substans som sägs hjälpa vid viktminskning genom att dämpa aptiten och påskynda metabolismen.

hur funkar hallonketoner

Hur fungerar hallonketoner vid viktminskning?

Den molekylära strukturen hos hallonketoner påminner om den hos capsaicin som hittas i chilipeppar. Studier pekar på att capsaicin kan boosta metabolismen, och därför spekuleras det om att hallonketoner kan ha en liknande effekt (1)

Fettceller frigör adiponectin vilket kan spela en roll för att reglera blodsockernivåerna och metabolismen. Personer med en hälsosam vikt har en relativt högre nivå av adiponectin jämfört med överviktiga personer. Adiponectinnivåerna tenderar att stiga när personer går ned i vikt (2) Studier pekar också på att personer med låga nivåer av adiponectin löper en större risk att drabbas av fettlever, hjärtsjukdomar, övervikt och diabetes typ 2 (3) (4)

Så man kan anta att ett intag av adiponectin kan hjälpa personer att gå ned i vikt och undvika vissa sjukdomar.

hur funkar hallonketoner

Hur länge fungerar hallonketoner?

Hallonketoner är säkra att ta som ett kosttillskott av hög kvalitet som innehåller naturliga ingredienser. Man kan tryggt ta doser på 1000-1200 mg två gånger om dagen under 8 veckor för att hallonketonerna ska hjälpa vid viktminskning.

Sammanfattning

Om du överväger att ta ett kosttillskott med hallonketoner för viktminskning kanske du funderar över hur lång tid det tar innan du ser synliga resultat. Det beror på flera faktorer - dina gener, ålder, kön och din utgångsvikt. Så om du vill nå dina viktmål är det viktigt att du väljer ett rent och potent kosttillskott gjort på naturliga ingredienser. Ett tillskott av sämre kvalitet kan vara utblandat och inte leverera optimalt för att ge dig resultaten du vill ha. Du behöver också matcha ditt kosttillskott med en hälsosam kost och träningsrutin.

  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17615999/
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18378021/
  3. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0300908404001622
  4. https://www.jci.org/articles/view/29126

Andra intressanta artiklar