• Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Vattendrivande - De 5 bästa vattendrivande livsmedel

Diuretiska infusioner som maskros, hagtorn eller te (svart eller grönt) är kända. Vad som är mindre känt är att det också finns livsmedel som också har vätskedrivande egenskaper. Bland de mest kända har vi:

Vattenmelon
Denna frukt innehåller 92% vatten. Det är därför den perfekta frukten för de som inte vill dricka. Men en annan gömd egenskap hos vattenmelon är att det är en fantastisk vattendrivande som kommer tillåta dig att minska vattenansamling i din din kropp. Det kan också fungera som ett naturligt laxermedel och hjälpa till att reglera matsmältningssystemet.

Vattendruvor
En av de största fördelarna med vattendruvor är att frukten är väldigt kalorilågt. Du kan därför äta vindruvor utan att vara orolig för att gå upp i vikt. En annan fördel är att den har höga potassium nivåer och låga sodium nivåer. Detta ger frukten obestridliga vattendrivande egenskaper.

Selleri
Det är främst känt för att motverka hypertension. Selleri är också uppskattad för dess låga kaloriinnehåll och karakteriseras av ett högt innehåll av både kalium och natrium, vilket ger det kraftiga diuretiska egenskaper.

Lök
De som är vana vid att äta löksoppa på kvällen kommer att berätta hur bra deras vattendrivande egenskaper är. Vid en tid var det till och med en vana att gnugga en halv lök på njurarna för att stimulera och underlätta eliminering av vätskor.

Sparris
Innehåller asparagin, en kemisk aktiv ingrediens som uppmuntrar njurarna och gör det lättare för dem att eliminera ackumulerade toxiner. För att inte tala om att sparris är en rik källa till vitaminer (B, K) och väsentliga mineraler för vår kropp.

Läs mer om hur du kan enkelt kan tappa vattenvikt här.