Vattendrivande - De 5 bästa vattendrivande livsmedel

Naturliga urindrivande medel som maskros, havtorn och te är kända. Vad som är mindre känt är att det finns livsmedel som också har vätskedrivande egenskaper. Nedan listar vi de mest effektiva livsmedel för en vätskedrivande effekt.

Vattenmelon

Denna frukt innehåller 92% vatten. Det är därför den perfekta frukten för de som inte vill dricka. En annan gömd egenskap hos vattenmelon är att det är en fantastisk vattendrivande som kan minska vattenansamlingen i din kropp. Det kan också fungera som ett naturligt laxermedel och hjälpa till att reglera matsmältningssystemet.

Vattendruvor

En av de största fördelarna med vattendruvor är att frukten är väldigt kalorifattig. Du kan därför äta vindruvor med gott samvete. En annan fördel är att den har höga potassiumnivåer och låga sodiumnivåer. Detta ger frukten obestridliga vattendrivande egenskaper.

Selleri

Selleri är uppskattad för dess låga kaloriinnehåll och karakteriseras av ett högt innehåll av både kalium och natrium, vilket ger det kraftiga diuretiska egenskaper.

Lök

Vid en tid var det en vana att gnugga en halv lök på njurarna för att stimulera och underlätta eliminering av vätskor. Det låter tokigt idag, men med lökens egenskaper är det inte helt knäppt. Löken är ett fantastiskt starkt vätskedrivande livsmedel.

Sparris

Innehåller asparagin, en kemisk aktiv ingrediens som stöttar njurarna och gör det lättare för dem att eliminera gifter. Sparris är även en rik källa till vitaminer (B, K) och väsentliga mineraler för vår kropp.

Läs mer om hur du kan enkelt kan tappa vattenvikt här.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med