• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Hälsofördelar med spirulina

Spirulina är känd under termen superfood tack vare sina hälsofrämjande egenskaper. Denna fantastiska havsalg är rik på klorofyll, och växter samt får sin energi från solen vilket har lett till några fantastiska hälsofördelar.

Vad är spirulina?

Detta är en naturlig "havsalg" (cyanbacteria) som finns i både pulver och kapselform. Denna alg innehåller en otroligt hög halt av protein och är en bra källa till antioxidanter, B-vitaminer och andra näringsämnen. När algen skördas korrekt från rena dammar och vattendrag, är det en av de mest potenta näringskällorna som finns på våran planet. Denna växt består av till stor del av protein och essentiella aminosyror, och är normalt rekommenderat för vegetarianer för sin höga naturliga järn- och proteinhalt. Det är ofta omtalat för sitt höga innehåll av B-12 och är ett utmärkt sätt att tillföra näring, vitaminer och mineraler till kroppen.

Den höga koncentrationen av protein och järn gör tillskottet också idealiskt under graviditeten, efter kirurgi, eller när som helst immunsystemet behöver ett lyft.

Hälsoegenskaper

Spirulina innehåller runt 65% protein och aminosyror vilket inkluderande essentiella fettsyror så som gamma linolensyra (GLA) som har fått en hel del uppmärksamhet för sina antiinflammatoriska egenskaper, särskilt när det tas med Omega-3-tillskott. Tillskottet innehåller alla essentiella aminosyror. GLA är svårt att hitta i en näringskälla och måste normalt tillverkas av kroppen. Det är en av de få livsmedel med ett naturligt GLA-innehåll.

Tillskottet innehåller Omega 3, 6 och 9: or och är särskilt hög i Omega-3. Spirulina ökar immunförsvaret och är extremt högt i klorofyll, vilket bidrar till att avlägsna gifter från blodet och stärka kroppen.

Spirulina har en mycket hög koncentration av järn och är utmärkt under graviditeten och för dem med amnemi (blodbrist) och kommer inte att orsaka förstoppning. Proteinerna och näringsämnen i tillskottet är mycket effektiva och och lätta att införa i din vardag i antingen pulver eller kapselform.

Ett tillskott med rent spirulina så som Super Organic spirulinapulver kan rena kroppen från tungmetaller och bidra till att undanröja dem vilket dessutom kan öka ämnesomsättningen och förbränningen. Algen kan öka fettförbränning under träning.

Detta är en stor källa av andra näringsämnen, så som vitamin B-1 (tiamin), B-2 (riboflavin), B-3 (nikotinamid), B-6 (pyridoxin), B-9 (folsyra), vitamin C, vitamin D, vitamin A och vitamin E. Det är också en rik källa av kalium, kalcium, krom, koppar, järn, magnesium, mangan, fosfor, selen, natrium och zink. Det innehåller många pigment som kan stärka kroppens välbefinnande.

Tillskottet kan även vara till hjälp för personer med allergier och allergiska reaktioner. Spirulina innehåller även fosfor vilket har visat sig vara bra för att stärka tandhälsan.

Hur tar man Spirulina

Se till att välja en produkt som är ekologisk och 100 % naturlig, då andra varianter som finns på marknaden och online kan vara kontaminerade eller har nitratföreningar som tillsatser. Det finns även liknande tillskott så som Chlorella som har flera likheter men andra fördelar och näringsinnehåll och du kan läsa mer om skillnaderna mellan spirulina och chlorella på vår sida.

Smaken av rent extrakt uppskattas inte av alla och många människor föredrar kosttillskott i kapselform för att få i sig denna alg utan att känna någon smak eller behöva blanda pulvret i drycker. Tillskottet finns även i pulverform vilket är effektivt för dig som inte gillar att ta tabletter.

Många tillsätter 1-3 teskedar av pulvret i en smoothies varje dag för att få i sig maximalt med näring och vitaminer direkt på morgonen. Det är bäst att få i ca 2 teskedar per dag och 2 eller flera matskedar under sjukdom, efter strålningsexponering, eller under graviditeten för att öka immunförsvaret maximalt.

Du kan också blanda pulvret i vatten och dricka direkt, även om många människor har problem med detta på grund av smaken. Därför kan det enkelt blandas i juice eller någon annan dryck för att minska smaken.