Skillnaden mellan Chlorella och Spirulina

Chlorella och spirulina är två alger som båda är mycket populära, och som doftar och smakar liknande. Så det är inte konstigt att vi ofta får frågan vad de viktigaste skillnaderna mellan Chlorella och Spirulina är särskilt av kunder som vill veta vilken av dessa två superfoods skulle gynna dem mest. Så här kommer vi att beskriva detta lite mer ingående..

Varför ska man äta Spirulina & Chlorella?

Både dessa superfoodtillskott är några av de nyttigaste på marknaden med en stor mängd fördelar för din hälsa. Spirulina är en blågrön encellig sötvattensalg som är fylld med fiber, protein och vitaminer (såsom vitaminer A, B1, B2, B6 och K), viktiga mineraler (såsom järn, kalcium och magnesium), spårämnen, essentiella fettsyror, nukleinsyror (både RNA och DNA), polysackarider och antioxidanter. Dessa näringsämnen leder till flera hälsofördelar med spirulina. Tillskottet innehåller få kalorier och är en komplett proteinkälla. Det har visat sig kunna leda till en effektiv viktminskning.

Chlorella är en grön encellig sötvattensalg som är rik på protein och vitaminer (inklusive vitamin B12), mineraler (särskilt järn), amino och nukleinsyror som är känt för att ha en hög klorofyllhalt som bidrar till att rena vårt blod och vävnader, vilket gör det särskilt användbart för detox. Det innehåller också en mycket hög halt av näringsämnen som är kända för att reglera vår ämnesomsättning, stärka vårt immunförsvar och främja den allmänna hälsan.

Både Chlorella och Spirulina finns i både kapsel och pulverform.

De båda hör till familjen av alger från sötvatten, även om Chlorella är en sfäriskt formad, encellig organism, medan Spirulina är en spiralformad multi-cell planta utan sann cellkärna.

Likheter

För det första låt oss titta på likheterna. Både chlorella och spirulina är sötvatten-alger, rika på klorofyll (därav den gröna färgen). De är också packade med näringsämnen och har varit kända för att erbjuda många fördelar för hälsan.

I användbar form, liknar produkterna varandra väldigt mycket, då båda kommer som ett torrt pulver, vilket är anledningen till att de är perfekt kosttillskott för att lägga till i till exempel smoothies. Samtidigt som de innehåller en del liknande vitaminer och mineraler, är deras egenskaper olika.

De viktigaste skillnaderna

De viktigaste skillnaderna

Båda ingår i gruppen Superfoods för ökat välmående tack vare sitt höga näringsinnehåll. För att hjälpa dig att avgöra vilken av de två kraftfulla algerna som är rätt för dig, har vi identifierat följande viktiga skillnader:

Chlorella är en grönalg, vilket innebär att den har omkring tio gånger mer klorofyll än den spirulina och gör den mer lämplig för detox. Det innehåller mer järn och en speciell tillväxtfaktor som kan hjälpa till att reparera skador på nervvävnad och är perfekt för de med hjärn- och nervsjukdomar.

Spirulina är en blågrön alg som är tusentals år äldre än den andra och innehåller mer protein. I själva verket så innehåller i tillskottet 12 gånger mer protein än nötkött!

Den sistnämnda algen är en bättre källa till GLA (gamma-linolensyra) vilket är ett "bra" fett som är viktigt för frisk hjärn- och hjärtfunktion Tillskottet innehåller högre halter av fykocyanin en phytochemical som kan bidra till att förebygga sjukdomar.

Ytterligare skillnader

  • Spirulina är lättare att smälta för matsmältningssystemet än Chlorella och andra typer av blågröna alger
  • Spirulina erbjuder den högsta nivån av gamma-linolensyra (GLA), en "bra fett", som är avgörande för hälsa och funktion i hjärnan, hjärtat och andra organ och system

Medan både spirulina och chlorella varje uppvisar otroligt hälsofördelar när det tas som en del av en daglig diet, är det klart att på grund av en betydligt högre nivå av nyttiga näringsämnen och en mängd andra orsaker, är spirulina lätt överlägsen Chlorella, och alla andra typer av blågröna alger.

Vilken ska du välja?

Har du bestämt dig vilken av dessa två superalger som är det bästa valet för dig? Eller vill du kanske dra nytta av både Chlorella och Spirulina? Du kan effektivt kombinera båda produkterna i dina smoothies eller i kapselform för att få i dig alla fördelar på en och samma gång.

När det gäller att välja det bästa näringstillskottet av dem båda finns det inget direkt svar. Båda är otroligt kraftfulla och kan gynna alla som tar dem på olika sätt beroende på vad just du söker efter. Men för att sammanfatta de båda superalgernas individuella egenskaper har vi satt ihop en lista för dig:

Chlorella:

  • Rik på Klorofyll, och kraftfullt renande för kroppen
  • Kraftfullt alterantiv för avgiftning av tung metaller
  • Ultra-rik på nukleinsyror som bidrar till ökad energi
  • Riktigt bra källa till järn
  • Förbättrar tarmfunktionen genom att stimulera tillväxten av aeroba-bakterier internt

Spirulina:

  • Lättsmält eftersom det består av mukopolysackarider snarare än cellulosa. Detta innebär att näringsämnena i spirulina är mycket biotillgängliga
  • Proteinrik! Och med lättheten att smälta, är proteinet väldigt tillgängligt och utnyttjas effektivt i kroppen, med alla aminosyror intakta, utan krav för matlagning.
  • De höga nivåerna av gettsyran Gamma-Linolensyra (GLA), spelar en avgörande roll i hjärnans funktion, reproduktiva hälsa, benhälsa, hud och hår tillväxt och metabolism

Oavsett om du väljer chlorella eller spirulina, eller båda två för maximal effekt, kan du känna dig trygg med att du ger din kropp en riktigt välbehövlig boost!

Dela med