GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Kollagen och dess fördelar för din kropp

Vad är kollagen? Det är en substans som naturligt produceras av kroppen. Men produktionen av detta ämne minskar när vi blir äldre. Resultaten av den minskade produktionen är bland annat rynkor, lösare hud och sprödare hår. Ett kollagentillskott kan hjälpa dig att återställa mängden i kroppen och därför hjälpa mot de problem som uppstår när kollagenet börjar försvinna ur kroppen. Det är även bra att ta kollagen om man lider av problem med lederna då det naturliga ämnet är vad som ser till att lederna funkar som de ska.

Vad är kollagen och i vilka former finns det?

fyra blaa blommor pa en gron kvist mot en vit bakgrund

Detta är ett protein som finns naturligt i bindväv i kroppen. Runt 30 % av kroppens protein består av kollagen och det är bland annat väldigt viktigt för hudens elasticitet. Eftersom att kroppens naturliga kollagen börjar brytas ner med åldern är det många som väljer att ta kollagentillskott för att minska ålderstecken och andra besvär. Kollagen tillskott kommer i olika typer och det enklaste och mest effektiva sättet att tillföra ämnet är oftast som tabletter. Under en lång tid har det använts för att stärka naglar och hår. Personer som lider av sjukdomar som artros och ledgångsreumatism tar ofta kollagentillskott för att ersätta förlorade nivåer av detta ämne i lederna. Det finns också krämer som appliceras på huden för att minska rynkor och linjer.

Hur fungerar kollagen?

Detta är en form av fibröst protein som finns naturligt i kroppen. Den tillhandahåller en stödjande struktur för olika typer av kroppsvävnader, såsom muskler, ben och ligament och hindrar dem från att falla isär. Kollagen stärker hår och huden och arbetar för att hålla huden fast, stram, flexibel och ungdomlig. Yngre människor producerar naturligt mer av detta ämne än äldre. Med åldern så minskar produktionen och nivån i kroppen bryts ner. Detta leder till rynkor och veck i huden och kan även ge problem med lederna. Ämnet har använts under lång tid för att bekämpa tecken på åldrande men det finns även en rad andra användningsområden för kollagen utöver detta.

Kollagen mot artrit

Ett kollagentillskott kan vara effektiv vid behandling av smärta, svullnad samt stelhet runt lederna. Denna typ används främst av personer som lider av artrit. Kosttillskott med protein och aminosyror kan bidra till att förbättra rörligheten och flexibiliteten hos idrottare. Kollagen tillskott kan användas för problem med lederna på grund av ålder då leder ofta blir stela och kan göra ont när man åldras.

Vad är fördelarna med kollagen?

en kvinna i vitt ligger pa rygg med benen upp i luften
  • Många människor tar detta tillskott på grund av de stora hälsofördelar kollagentillskott har på kroppen då det bland annat kan få ditt hår att växa snabbare, förbättra hudstrukturen och minska smärta och obehag i stela leder.
  • Kollagen är bra att ta när kroppen slutar producera sitt eget kollagen i den takt den naturligt gjort förut. Att ta kollagentillskott kan ge kroppen en chans att bevara styrka och elasticitet i hud, hår och leder. Många kämpar dagligen för att slippa ålderstecken och få yngre hud och bättre hår. Istället för att genomgå dyra kirurgiska ingrepp eller lägga pengar och tid på kemiska behandlingar är kollagentillskott helt naturligt som kan tas för att hjälpa till med dessa problem.
  • Kollagen har även visat sig ha en tendens att minska celluliter och bristningar på kroppen. Kollagen fungerar även som ett naturligt fuktgivande medel för huden. Huden blir lätt torr och grov med åldern och i brist på kollagen. Ett tillskott av kollagen kan därför se till att ge tillbaka huden sin mjukhet.
  • När kroppens naturliga kollagen slutar produceras kan detta göra att man får problem med leder. Man kan då uppleva både stelhet och smärta i lederna. Att lägga till kollagen som ett kosttillskott kan därför hjälpa mot stela och krampande leder.
  • en glad kvinna med haret uppsatt har en fin och naturlig hy som hon ror
  • Kollagen tillskott är även bra för ämnesomsättning och muskeltillväxt. Om viktnedgång och ökad muskelmassa är något du är ute efter kan kollagen tillskott vara ett naturligt sätt för dig att åstadkomma detta. Kollagen är ett ämne som skyndar på ämnesomsättningen vilket gör att man bränner fett snabbare. Kollagen innehåller nämligen aminosyran glycin vilket är bra både för ämnesomsättningen och för kroppens förmåga att bilda muskler. Om man samtidigt äter Vitamin C kan det hjälpa kroppen att konvertera kollagen till protein vilket gör att man snabbt får mer energi. Vitamin C finns i flera former, till exempel olika superfoods som kan tas i samband med kollagen.
  • Idrottare kan också dra nytta av kollagentillskott. Extra kollagen kan vara effektivt för idrottare vid skador eller för att öka återhämtning vid utmattande sporter. Det fungerar genom att återställa och reparera kroppen på ett 100 % naturligt sätt och kan även stabilisera kroppens egna immunförsvar vilket är av nytta för de som idrottar. Hydrolyserat kollagenpeptidpulver är ett kollagentillskott som kan tas av idrottare för att återhämta sig snabbare och effektivare.

Hur tar jag kollagen?

Kollagen kan tas som ett kosttillskott i form av tabletter eller i pulver som hydrolyserat kollagen. De flesta kollagentillskotten tas i form av tre kapslar varje kväll och det bästa resultatet framkommer när man är konsekvent med när man tar tillskottet. Läs alltid instruktionerna innan du tar tillskottet för att se till att det görs på rätt sätt. Det rekommenderas oftast att ta kollagen tillskott under en längre tid för bästa resultatet.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med