måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 24 03 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Fri frakt

  På ordrar över 499kr

 • Nöjda kunder

  Utmärkta kundomdömen

Fördelar med att tillföra kollagen till din kropp

Kollagen är en substans som naturligt produceras av kroppen. Men produktionen av detta ämne minskar när människor blir äldre. Resultaten av den minskade produktionen inkluderar bland annat rynkor, lösare hud och sprödare hår. Ett kosttillskott kan återställa mängden i kroppen. Många personer använder tillskott för att minska linjer eller rynkor samt för att stärka hår, hud och naglar.

Vad är kollagen och i vilka former finns det?

Detta är ett protein som finns naturligt i bindväv i kroppen. Kollagentillskott kommer i olika former och det enklaste och mest effektiva sättet att tillföra ämnet är oftast via kapselform. Under en lång tid har det använts för att förstärka naglar och hår. Personer som lider av sjukdomar som artros och ledgångsreumatism tar ofta kosttillskott för att ersätta förlorade nivåer av detta ämne i lederna. Det finns också krämer som appliceras på huden för att minska rynkor och linjer.

Hur fungerar kollagen?

Detta är en form av fibröst protein som finns naturligt i kroppen hos människor och även däggdjur. Den tillhandahåller en stödjande struktur för olika kroppsvävnader, såsom muskler, ben och ligament och hindrar dem från att falla isär. Det fungerar effektivt med en annan förening som kallas elastin att ge styrka och fasthet till vävnaderna. kollagen stärker hår och huden och arbetar för att hålla huden fast, stram, flexibel och ungdomlig. Yngre människor producerar naturligt av detta ämne än äldre. Med åldern så minskar produktionen och nivån i kroppen bryts ner. Detta leder till rynkor och veck runt munnen uppstår. På grund av detta leder stimulans till en mer ungdomlig hy. Ämnet har använts under lång tid för att bekämpa tecken på åldrande.

Kollagen i plastikkirurgi

Detta ämne är effektivt för att minska tecken på åldrande genom att de ökar fylligheten i huden, detta gör huden fast och flexibel tack vare den fibrösa och stabila strukturen av ämnet. Många plastikkirurger använder ämnet för att ge sina kunder ett ungdomligt utseende. I det här fallet så injiceras ämnet direkt på huden i områden med fördjupningar som skapats av rynkor. Detta slätar upp rynkor och gör dem mindre märkbar. Dessa injektioner kan pågå i upp till sex månader, varefter man måste gå igenom samma procedur för att fylla rynkor. Proceduren kan ta några timmar eller minuter beroende på omfattningen av rynkor och kan vara smärtsam. Det går ofta att uppnå samma effekt vid intag av ett tillskott med 100 % rent innehåll vilket både är mer ekonomiskt och inte alls smärtsamt och effekterna kan ytterligare stärkas kombinerat med både motion och ökat välmående .

Detta ämne har flera andra användningsområden, till exempel används det för artificiell huskonstruktion vid brännskador. Det ämne som används i detta förfarande används normalt förs att ersätta förlorad hud som ett resultat av tredjepartsbrännskador.

Det är bevisat att det bidrar till att öka rörligheten och minska smärta. Kollagen är också känt för att kunna förbättra utseendet av hud, naglar och hår. Det finns olika hälsoprodukter som är tillgängliga för att förbättra utseendet på huden. Injektioner görs normalt av plastikkirurger för att korrigera fördjupningar och rynkor på huden.

Kollagen mot artrit

Detta tillskott kan vara effektiv vid behandling av smärta, svullnad samt stelhet runt lederna. Denna typ används främst av personer som lider av artrit. Kosttillskott som används med protein och aminosyror tillskott bidra till att förbättra rörligheten och flexibiliteten hos idrottare.

Vad är fördelarna med kollagen?

Många människor tar detta tillskott på grund av de stora hälsofördelar det har på kroppen och då tillskottet kan få ditt hår att växa snabbare. Anekdotiska rapporter uppger att det finns vissa förbättringar när det tas. Emellertid har ämnet påstods hjälpa personer med artrit och andra sjukdomar som påverkar leder och ben.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden