Fördelar med Kollagen för hud, hår och naglar

Kollagen är ett naturligt protein och en viktig byggsten för vår hud. Kollagen gör upp till 30 % av proteinet i kroppen och 70 % av proteinet i vår hud. Kollagen är känt för att stärka hudens sammanhållning, elasticitet och sätta igång förnyelsen av huden.

Vad är kollagen?

Många har nog hört talats om att kollagen ska vara bra för huden eller att det är viktigt för långa och starka naglar. Men vad är kollagen egentligen? Kollagen är ett naturligt protein i kroppen som vi alla har. Det bidrar till bland annat att hålla huden slät, len och elastisk. Det har även en stor påverkan på strukturen i lederna och muskelvävnaden i kroppen eftersom att kollagen är vad som binder ihop ben, senor, muskler och leder. Med andra ord är kollagen ett väldigt viktig protein för väldigt många olika delar av kroppen.

Kroppen producerar naturligt kollagen men med åldern avtar produktionen. Det är därför man får lösare, hängigare hud och rynkor när man blir äldre. Det kan även vara därför man får mer ont i lederna. Redan vid 25-årsåldern börjar kollagenproduktionen minska. På grund av kollagenets viktiga fördelar för kroppen är det vanligt att vilja se till att man har nog utav proteinet i kroppen även när produktionen naturligt börjar sakta ner. Det är därför många väljer att ta kollagentillskott, för att sakta ner ålderstecken på huden och hålla både hår och naglar starka.

Fördelar med Kollagen

Flera undersökningar visar att tillskott av kollagen kan bidra till en mer hälsosam hud. Pure Marine Collagen är ett effektivt kosttillskott med många fördelar. Krämer och kosmetik kan påverka hudens utseende från utsidan och kollagen kan påverka huden inifrån. Eftersom att kollagen håller huden ung och len kan ett kosttillskott med kollagen hjälpa till att bibehålla hudens naturliga elasticitet när kollagenproduktionen minskar. Detta kan leda till mindre synliga rynkor och fina linjer.

Naturliga kosttillskott så som Marine Collagen Advanced & Pure Marine Collagen har bland annat dessa fantastiska egenskaper för huden:

  • Främjar yngre hud - rynkor, fina linjer och slapp hud kommer med åldern och detta är mycket på grund av att man inte har nog med kollagen i kroppen. Att tillsätta mer kollagen och öka kollagenproduktionen kan därför hjälpa än att behålla sin unga hud.
  • Förbättrar hudens fuktnivå - kollagen är viktigt för att hålla huden återlfuktad. Alla hudtyper, även fet, behöver rikligt med fukt för att må så bra som möjligt.
  • Förbättrar hudens mjukhet - detta är både på grund av att den håller huden ung (visst har man alltid finare och mjukare hud ju yngre man är?) och på grund av dess kraftiga fuktgivande egenskaper.
  • Förbättrar tecken på djupa rynkor - med åldern kommer rynkor, så är det bara. Eller? Det finns mängder med anti-age produkter som lovar att ta bort synliga rynkor och göra så att man får behålla sitt unga och släta utseende. Kollagen är ett naturligt sätt att göra det på.
  • Förbättrar hudens smidighet - när man är ung har man oftast väldigt elastisk och smidig hud. Detta försvinner sakta men säkert med åldern.

Kollagen förbättrar hudens fukthalt och förhindrar åldrande. Det har visat sig att kollagen är mycket lättsmält och att kollagen kan öka densiteten och förbättra styrkan i huden. Det har visat sig att ett dagligt intag av kollagen kan ha en positiv effekt för att öka hudens fuktighet och smidighet.

Ung, frisk och strålande hud med Kollagen

fordelar med kollagen for hud har och naglar

Vår hud består av ett flertal olika molekyler av vilka några är aminosyror. Dessa aminosyror är väsentliga för att upprätthålla en frisk hud. Att upprätthålla nivån av kollagen är hemligheten till en vacker, strålande och jämn hud. Kollagen kan enkelt tillföras med ett kosttillskott, såsom Marine Collagen Advanced.'

Hudförändringar är bland de mest synliga tecknen på åldrande. När vi blir äldre uppstår fina linjer, rynkor och förlust av elasticitet vilket resulterar i slappare hud. Hudförändringarna kan bero på miljön, vara genetiska, bero på ohälsosam kost samt ett flertal andra faktorer. När vi åldras blir det yttre hudlagret tunnare och hudens styrka och elasticitet minskar. Men det går att göra något åt genom att bygga upp nivån av kollagen i kroppen genom att ta Marine Collagen Advanced.

Att upprätthålla en frisk hud är en livslång process och det är viktigt att ta hand om sin hud och kropp under alla faser i livet. Bra kost och tillräckligt med vätska är viktigt för att förbättra hudens utseende. Att tillföra kollagen till huden är ofta en lösning till att upprätthålla en vacker ung hud. Proto-col Pure Collagen innehåller de naturliga aminosyrorna glycin, prolin, alanin och hydroxiprolin. Dessa aminosyror behövs för att tillföra näring till huden och därmed minska tecken på hudens åldrande.

Hår och Naglar

Ditt hår och hud är ofta något av det första som märks första gången du möter någon. Lika viktiga är dina naglar är fina då dessa kan berätta mycket om dig och ditt liv. Men ibland känns vårt hår torrt och strukturen av våra naglar reflekterar ofta vad som händer inne i vår kropp och är ett tecken på vår allmänna hälsa. Till exempel kan plötslig håravfall tyda på stress, mineralbrist, brist på järn eller sjukdom. En blåaktig ton av naglar tyder på syrebrist orsakad av dålig cirkulation och en rödaktig nyans kan tyda på järnbrist.

Ibland behöver du tillföra kroppen extra näring för att öka välbefinnandet av ditt hår, stärka din hud och få starkare naglar. Om du letar efter ett sätt att få en mer strålande hud, friskt hår och starka naglar kan någon utav våra kollagentillskott vara lösningen. För att ytterligare öka välbefinnandet kan ökat intag av kollagen även kombineras med våra detoxbehandlingar för att rena kroppen ytterligare.

Kollagentillskott

fordelar med kollagen for hud har och naglar

maxmedix Marine Collagen Advanced ett helt rent och naturligt kosttillskott med kollagen. Tillskottet hjälper till att bromsa åldrande kroppen och kan strama upp huden och gör den smidig vilket kan hindra eller mildra uppkomsten av rynkor. Tillskottet levereras i kapslar som innehåller naturligt kollagen som behandlar hud, ben och hår. Kollagen är ett värdefullt protein som hjälper till att upprätthålla fasthet i huden.

Ett kollagentillskott kan vara hjälpsamt för att förhindra ålderstecken och hålla kroppen frisk och stark. Eftersom att kroppen börjar producera mindre kollagen redan runt 25-årsåldern kan det vara en bra idé att använda sig utav ett tillskott för att förhindra effekterna av ett lågt värde kollagen.

Kollagen inom hudvård

Eftersom att en av de största anledningarna till att man vill ha mer kollagen i kroppen är för att hålla huden ung har kollagen blivit stort inom hudvård. Det är vanligt med kollagen som ingrediens i flera olika hudvårdsprodukter. Till exempel finns det många hudkrämer och ansiktsmasker som använder sig utav kollagen. Det har även blivit populärt med serum med kollagen i för att ge huden en extra kick av kollagen och hjälpa den hålla sig slät och elastisk för att förhindra rynkor.

Kollagen främjande produkter kan även hjälpa om man har problem med till exempel bristningar. Det finns till exempel krämer som stimulerar produktion av kollagen vilket är väsentligt om man vill få mindre synliga bristningar. Generellt är kollagen välkänt för att användas när det kommer till bristningar, celluliter och ärr på huden. Det är nämligen kollagenproduktionen som behövs för att bli av med bristningar, celluliter och ärr och därför måste produktionen av kollagen främjas genom kosttillskott eller produkter som stimulerar produktionen för att bli av med ärr från acne.

Andra intressanta artiklar

Dela med