• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Hur kan din cirkulation hjälpa dig må bättre?

Problem med cirkulationen kan vara allt ifrån milda till svåra. Stickningar i händer och fötter kan till exempel vara ett tecken på problem med blodcirkulationen.

En av de första sakerna du kan märka när cirkulationen försämras till en specifik kroppsdel är en stickande känsla. Denna känsla av stickningar eller domningar uppstår i en persons hud och kan ha en uppenbar långsiktig fysisk effekt. Detta tillstånd kallas också "myrkrypningar" eller känslan av en domningar. Känslan av att ha en fot som domnar är en vanlig känsla. Samma tillstånd av domningar och stickningar kan uppstå i vilken region av kroppen som helst och kan orsakas av problem med blodcirkulationen. Symtom på cirkulationsproblem kan innebära allt ifrån domningar i armar eller ben till svårigheter till att röra sig och intensiv smärta.

Cirkulationsproblem kan även orsakas av kyla, värme, brännskador, klåda eller sjukdom. Dålig blodcirkulation kan även inträffa när ett område av kroppen förlorar sin normala känsel. Vanligtvis är problem med cirkulationen är kortlivad och kan inträffa när en nerv skadats.

Vart kan dålig blodcirkulation uppstå?

Problem med cirkulation kan uppstå var som helst på kroppen men det är vanligast i armar, händer, ben och fötter. Dessa problem kan också åtföljas av stickningar och domningar samt smärta. Domningar i armar och ben kan även uppstå om man står, sitter eller ligger ner under en lång tid och det är därför viktigt att hålla igång kroppen och få igång din cirkulation för ökat välmående.

Problem med din cirkulation kan bero på sjukdom, ålder eller sängbundenhet under en längre tid eller om det finns tryck på en nerv. Till exempel kan även vissa ryggskador orsaka problem med cirkulation i ben eller fötter och nackskador kan orsaka problem i armar och händer.

Ibland kan armar eller ben kännas stela vid beröring. Det kan också kännas som att det delar av kroppen sovit och det tar lång tid innan de specifika delarna kommer igång när du rör dig. Denna känsla av dålig cirkulation kan vara liten eller omfatta många delar av kroppen så som hela armen, en del av din fot eller hela benet.

Trombos och blodproppar

Ett av de mer extrema cirkulationsproblemen kallas trombos. Brist på rörelse i vissa områden av kroppen kan leda till att blodproppar uppstår som kan bli allvarliga. Blodproppar är också kända under namnet trombos som kommer från det grekiska ordet "Thrombos" vilket betyder propp. Motion hjälper till att öka blodflödet och snabbar upp din cirkulation. Om du sitter ned ett ben böjt under långa tidsperioder ökar risken för blodpropp.

Till exempel, när du reser i flygplan under flera timmar är det lämpligt att dricka mycket vatten, ha löst sittande kläder och gå upp för att röra på dig regelbundet. Gör regelbundna övningar för att röra dina ben och fötter med syftet att blodcirkulationen under flygningen. Du kan även röra fötterna när du sitter på din plats samt eller böja dina fötter även när du sitter ner för att öka din cirkulation.

Regelbunden fysisk aktivitet

Det finns flera enkla sätt att förbättra cirkulationen. Motion ökar hastigheten på hur syra bildas i cellerna samtidigt som det hjälper kroppen att bli av med slaggprodukter. Motion ökar kroppens funktion hos musklerna i kroppen och detta inkluderar även hjärtmuskeln.

Genom att ligga ner, sitta ner eller stå i en position under längre tidsperioder bidrar till att din cirkulation i fötter och händer försämras. Det är därför viktigt med regelbunden fysisk aktivitet samt äta livsmedel som ökar ditt välmående samt öka kroppens cirkulation.

Undvik att bära åtsittande kläder

Försök att inte bära åtsittande tighta kläder hela dagen. Detta beror på att tighta kläder tenderar att minska blodflödet. Trånga skor kan också begränsa blodflödet. Det är bäst att undvika att bära tighta åtsittande kläder under långa tidsperioder då detta kan minska din cirkulation. Snäva jeans och skor kan minska blodflödet till ben och fötter samt bromsa blodflödet till viktiga organ i bäckenregionen.

Undvik eller sluta röka

Inandning av giftiga kemikalier och rök minskar din cirkulation till hjärta och hjärna och detta kan förgifta kroppen med skadliga fria radikaler och andra farliga ämnen.

Använd en cirkulationstränare

En cirkulationstränare är en effektiv maskin för hemmabruk som genom elektiska impulser ökar din cirkulation genom fötterna och får i gång blodcirkulationen i resten av din kropp. Circulation Machine är ett effektivt och enkelt sätt att öka ditt välmående och då igång kroppen.