• Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Dataskyddsförordningen

  Dina uppgifter är säkra hos oss

Varför är blodcirkulationen viktig?

Vår kropp innehåller över 60 ben från midjan till tårna. Under en livstid går den genomsnittliga personen 150 000 kilometer, 9 000 steg per dag och nästan fyra gånger runt jorden. Det är därför viktigt att ta hand om dina ben och hålla i gång blodcirkulationen med motion, kost eller cirkulationstränare under hela livet.

Cirkulation är det ord som används för att beskriva den ständiga rörelsen av blodet i kroppen och är möjlig genom pumpningen av hjärtat. Detta blodflöde sker i ett nätverk av rör som kallas blodkärl. Cirkulationen kan ökas på en mängd olika sätt med bland annat en cirkulationstränare. Artärer är blodkärl som transporterar blod från hjärtat, medan vener är blodkärl som transporterar blod mot den.

Det är ett hårt arbete att cirkulera blod till fötter och ben eftersom blodet måste skjutas uppåt. Cirkulationen behöver därför hjälp från muskler som omges av ådror. Det finns ett flertal orsaker och behandling för trötta och värkande ben.

När vi vandrar till exempel så hjälper våra muskler i fötter och ben till med att pumpa blodet uppåt på samma sätt som du skulle pressa vätska längs ett rör och ofta kan en cirkulationstränare hjälpa till att minska dessa problem.

Dålig blodcirkulation kan leda till bland annat:

 • Trötthetskänsla och mindre energier
 • Repor och sår tar längre tid att läka än vanligt
 • Kalla, stel eller stickningar händer
 • Kramper, ömmande eller "tunga" ben
 • Svullna vrister
 • Kalla, stel eller stickningar fötter

Alla dessa problem kan ofta behandlas enkelt med hälsosam kost, motion eller med hjälp av en cirkulationstränare.

Cirkulationen kan försämras när vi blir äldre men cirkulationsproblem kan drabba vem som helst som inte är så aktiva som de skulle kunna vara oavsett ålder. Vissa medicinska tillstånd såsom diabetes och högt blodtryck kan också påverka cirkulationen och behandlas till exempel med en cirkulationstränare. Symtom på sämre cirkulation kan märkas på kalla händer och fötter, muskelkramper och trötta eller värkande ben. Vi kan förbättra vår cirkulation genom att motionera mer, äta en varierande hälsosam kost eller använda en cirkulationstränare.

Vad är blodcirkulationen?

En genomsnittlig vuxen har cirka 8 till 10 liter blod i kroppen. Blod är mycket viktigt eftersom det levererar näring genom kroppen. Till exempel omvandlar blodet syre från luften vi andas och transporterar syret vidare till våra lungor och resten av vår kropp. Blod transporterar också avfall som kroppen vill bli av med. Blodet transporterar avfallen till områden i kroppen där det kan brytas ned och avlägsnas. Cirkulationen kan ökas på en mängd sätt bland annat med hjälp av Circulation Massager

Cirkulation är det ord som används för att beskriva den ständiga rörelse runt blodet i kroppen och möjliggörs genom pumpningen av hjärtat. Denna rörelse eller blodflöde sker i ett nätverk som kallas blodkärl. Cirkulationen kan ökas med motion, fysisk aktivitet, massage eller cirkulationstränare.

Cirkulation i benen - en tung uppgift

Att transportera blod till hjärtat från fötter och ben är ett hårt arbete för vår kropp. Det beror på att blodet måste skjutas uppåt. Cirkulationen kan ökas med en mängd olika sätt som till exempel med en cirkulationstränare. För att göra detta behöver kroppen hjälp från muskler som omger venerna. Till exempel när vi vandrar hjälper musklerna i våra ben till att pumpa blodet uppåt på samma sätt som om du skulle pressa vätska upp i ett rör.

Ju bättre våra muskler fungerar - det vill säga, ju mer vi rör på oss - desto lättare är det att driva blodet tillbaka till hjärtat. Detta är avgörande för att hjälpa till att upprätthålla en god blodcirkulation. För att komma i form ytterligare kan du prova fitnessprodukter så som Abdominal Toning Belt som kan hjälpa dig att forma din kropp.

Hur du upptäcker sämre cirkulation

Sämre cirkulation innebär att syre som transporteras i blodet inte kan transporteras till alla delar av kroppen så bra som det normalt skulle kunna.

Symtom som kalla händer och fötter orsakas av dåligt blodflöde till dessa områden är därför vanliga hos personer med sämre cirkulation. Det kan också bero på känslor av trötthet eller att du har mindre energi än vanligt. Detta kan vara ett resultat av för lite syre når de delar av kroppen där det behövs. Detta kan även leda till att skärsår och skador på huden tar längre tid att läka än vanligt.

Det kan vara mycket svårt för kroppen att transportera tillräckligt med blod till ben och fötter om cirkulationssystemet inte fungerar så bra som det borde. Detta beror på att detta blod måste skjutas i en "uppförsbacke" tillbaka till hjärtat. Detta kan resultera i ansamling av blod lägre ner kroppen, orsakar smärta och svullnad i fötter, anklar och ben. Personer med sämre cirkulation kan också ha muskelkramper eller "tunga", värkande ben vilket kan behandlas med till exempel en cirkulationstränare.

Eftersom en cirkulationstränare använder elektriska impulser kan du känna fördelarna direkt. Vi rekommenderar att du använder en cirkulationstränare så som MaxMedix Circulation Trainer upp till fyra veckor för att se full effekt. MaxMedix Circulation Trainer hjälper till att öka blodcirkulationen och smärta i dina fötter och ben och kan vara en effektiv lösning till dig som har problem med din blodcirkulation och värk i fötter och ben.