• Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Dataskyddsförordningen

  Dina uppgifter är säkra hos oss

Behandlingar för trötta och värkande ben

Dålig blodcirkulation kan lindras eller stoppas med en hälsosam kost, cirkulationstränare, massage eller stödstrumpor. Alla dessa alternativ är beskrivna i denna artikel.

Långa perioder av inaktivitet, till exempel när du står eller sitter i samma ställning, leder till att benmusklerna inte kan arbeta tillräckligt hårt för att tvinga blodet uppåt. Efter detta samlas blod i benens vener och detta kan försämra blodcirkulationen. Detta kan orsaka spänningar i benen vilket resulterar i trötthet och värk. Om detta tillstånd får fortsätta under längre tider kommer venerna i benen sluta fungera korrekt. Detta kan leda till svullna vrister, åderbråck och smärta. Detta tillstånd kan behandlas med metoder så som ökad motion och fitness, kostförändringar, kirurgi eller cirkulationstränare.

Att stå eller sitta stilla under långa perioder kan orsaka problem med cirkulationen i benen och orsakas av bland annat:

 • Graviditet, överviktig eller åtsittande kläder
 • Om du korsar benen kan blodflödet i benen begränsas
 • Stark värme, fukt eller alkoholkonsumtion kan hindra att blod transporteras till venerna
 • Höga klackar eller skor med stela sulor kan hindra att blodomloppet i benet fungerar korrekt
 • Rökning av cigaretter och andra former av tobak kan leda till hög kolesterolnivå eller högt blodtryck som skadar venerna
 • Att ha föräldrar eller nära släktingar som har värkande ben kan öka chanserna att drabbas

Huvudorsaker till trötta ben

Det finns tre huvudorsaker till trötta och värkande ben och de är livsstil, psykiska problem och medicinska tillstånd. Livsstilsfaktorer så som överansträngning, stress, dålig kost, felaktiga skor och är fet mat kan leda till värk i benen som kan orsaka problem med blodcirkulationen i benen. Depression, stress eller sorg kan göra kroppen trött vilket även medicinska tillstånd som hjärtsjukdom och leversvikt kan leda till och här kan en cirkulationstränare få igång cirkulationen.

Trötta värkande ben kan oftast behandlas hemma utan vård av en läkare med till exempel en cirkulationstränare. Ben som förblir trötta även efter att de behandlats hemma eller utvecklar smärta eller dysfunktion bör undersökas av läkare som ofta kan rekommendera ytterligare behandlingar, cirkulationstränare eller mediciner. För att själv förbättra din blodcirkulation rekommenderar vi följande åtgärder:

Hälsosam kost

Att äta en kost med lågt natrium kan minska svullnad i ben och fötter. Natrium reglerar vätskebalansen i kroppen liksom blodvolym och blodtryck. Näringsrik mat ger betydligt mer användbar energi till kroppen än snabbmat. Överanvändning av koffein, alkohol, skräpmat och rökning kan leda till trötthet. En hälsosam kost kan också förhindra fetma och övervikt kan vara mycket slitsamt på benen. Kombinerat med motion och en hälsosam kost är ofta en cirkulationstränare lösningen för att helt bli av med värkande ben och dålig blodcirkulation.

Ökad Motion

Trötta ben är ofta orsakade av dålig blodcirkulation. Blodomloppet transporterar syre till musklerna i benen och som transporterar bort gifter och överflödig vätska. Problem med blodcirkulationen stör denna process och ökad motion hjälper till att förbättra din cirkulation,. Det är inte alltid nödvändigt att använda en Cirkulationstränare utan du bör först kontrollera att du motionerar och äter hälsosamt.

Varmt bad och massage

Ett varmt bad kan göra att du slappnar av i dina spända eller överarbetad benmuskler. Badsalter finns tillgängliga för att hjälpa till att återuppliva benen. Massage av en certifierad terapeut kan även lindra trötta ben genom att stimulera blodcirkulationen och öka ditt välmående.

Stödstrumpor

Graviditet kan förvärra dålig blodcirkulation då kroppen kämpa hårt för att transportera blod upp genom benen. Om trötta ben orsakas av cirkulationsproblem kan stödstrumpor hjälpa. Dessa strumpor hindrar blodet från att samlas i fötterna.

Kirurgi

Trötta ben som orsakats av ett medicinskt tillstånd kan återfå energi genom kirurgiska ingrepp. Kirurgi är tillgänglig för vissa orsaker till trötta ben. Vill du undvika operationer rekommenderar vi att du provar en cirkulationstränare som är enkelt, smärtfritt och ofta en bra lösning på problem med cirkulationen.

Cirkulationstränare

Cirkulationsmaskiner med elektrisk muskelstimulering har använts av sjukhus och vårdpersonal i över 50 år. MaxMedix Circulation Massager har utformats särskilt för att skicka små elektriska impulser genom fotsulorna. Detta medför att vadmusklerna dras ihop och hjälpa blodomloppet tillbaka upp genom venerna i benen. En cirkulationstränare är mycket enkel att använda. Placera helt enkelt dina bara fötter på din cirkulationstränare, välj intensitet och maskinen räknar automatiskt ned från 30 minuter. Vi rekommenderar att du använder MaxMedix Circulation Massager minst en gång om dagen och så fort du slutar använda enheten kommer du sluta känna fördelar.