Grönt kaffe - Fakta och 5 vanliga frågor

Grönt kaffe är en fantastisk ingrediens i kosttillskott eftersom det kan ha många fördelar för kroppen. Även om det har blivit ett populärt superfood är det många som vill veta mer om produktens ursprung. För att lära dig mer om grönt kaffe och hur det framställs har vi sammanställt en lista med de fem vanligaste frågorna om superingrediensen.

Intressant information om gröna kaffebönor

Du har säkert hört talas om grönt kaffe bantningstillskott, men är grönt kaffe effektivt vid viktminskning och har det några andra fördelar för hälsan? Vi har svaren på din frågor! Läs vidare för att lära dig mer om hur detta fenomenala superfood kan gynna din kropp. Här kommer en lista med intressant information om gröna kaffebönor:

gront kaffe fakta och fragor
 • Grönt kaffe är orostade kaffebönor
 • Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i grönt kaffe är klorogensyra
 • Grönt kaffe innehåller koffein, men i mindre mängder än rostade kaffebönor
 • De innehåller rikligt med viktiga antioxidanter
 • Grönt kaffe används främst i form av kosttillskott
 • Grönt kaffe produceras främst i Brasilien, Colombia och Etiopien
 • Grönt kaffe kan främja viktnedgång och öka ämnesomsättningen
 • Grönt kaffe kan balansera blodsockernivån
 • Grönt kaffe kan hjälpa dig att upprätthålla ett hälsosamt kolesterolvärde
 • Det finns även grönt kaffe pulver som kan användas i drycker

De fem vanligaste frågorna om grönt kaffe

Det finns många frågor och funderingar kring grönt kaffe. Denna unika ingrediens har tagit hälsovärlden med storm, men eftersom grönt kaffe finns i många olika former är det många som undrar vilken sorts tillskott som fungerar bäst. Det finns allt från grönt kaffe kapslar till piller och pulver. Här kommer en lista på de fem vanligaste frågorna om grönt kaffe.

 1. Vad är grönt kaffe?

  Grönt kaffe är ett kraftfullt superfood. Det är gjort av vanliga kaffebönor som är orostade. Kaffebönor är naturligt gröna när de odlas, men när de rostas blir de bruna och får mer koffein, men förlorar största delen av sina näringsämnen och den aktiva ingrediensen klorogensyra. På grund av detta är gröna kaffebönor perfekta för dem som söker en extra boost för hälsan och välbefinnandet. Även om det finns fördelar med rostade kaffebönor, anses gröna kaffebönor vara mycket bättre för oss.

 2. Underlättar grönt kaffe bantning och viktnedgång?

  gront kaffe fakta och fragor

  Grönt kaffe är en populär ingrediens i viktminskningstillskott, vilket innebär att du kan använda det för att gå ner i vikt! Gröna kaffebönor innehåller en aktiv ingrediens som kallas klorogensyra, som kan hjälpa till med vikthantering eftersom den är känd för att öka ämnesomsättningen. Denna komponent kan hjälpa kroppen att förbränna glukos från maten vi äter och använda den som energi istället för att lagra den som fett. Grönt kaffe sägs också bidra till att förbättra funktionen av ett hormon som kalla adiponektin. Detta hormon anses öka förbränningen av lagrat fett. Gröna kaffebönor innehåller dessutom koffein, även om mängderna är mindre än i rostade bönor. Koffein kan hjälpa till att ge energi och motivation för träning och underlätta viktminskning.

 3. Vilka är fördelarna med grönt kaffe?

  Anledningen till att grönt kaffe anses vara ett superfood, är dess höga näringsnivåer och fantastiska fördelar för hälsan. Till några av de främsta fördelarna med grönt kaffe hör dess förmåga att:

  gront kaffe fakta och fragor
  • Främja viktnedgång
  • Öka ämnesomsättningen
  • Sänka kolesterol
  • Balansera blodsockernivån
  • Stödja hjärthälsa
  • Skydda kroppen inifrån
  • Motverka ålderstecken
  • Ger naturlig energi
  • Förbättra humör och fokus
 4. Vilka undersökningar och studier har gjorts om grönt kaffe?

  Man har undersökt användning, fördelar och biverkningar av grönt kaffe i flera olika studier. En studie med slumpmässiga kontroller utfördes med 30 överviktiga personer under 12 veckor (1). De delades upp i två grupper, en som konsumerade vanligt snabbkaffe, medan den andra konsumerade snabbkaffe berikat med 200 mg extrakt av gröna kaffebönor. Utöver detta ändrade de inte sin diet eller sina träningsvanor. Efter 12 veckor gick gruppen som tog extrakt av grönt kaffe ner 5,4 kg och deras kroppsfett minskade med 3,6%. Gruppen som använde vanligt snabbkaffe gick däremot bara ner 1,7 kg och deras kroppsfettprocent minskade bara med 0,7%.

  I en annan studie gav man extrakt av gröna kaffebönor till överviktiga möss (2), vilket ledde till att de inte lade på sig så mycket vikt. Studien påvisade också att de möss som fick grönt kaffe hade en lägre fettprocent och kroppsvikt, jämfört med de möss som bara fick en fettsnål diet utan grönt kaffe. Efter studien drogs slutsatsen att "extrakt av gröna kaffebönor potentiellt kan motverka fetma genom att minska ansamlingen av kroppsfett genom att reglera adipogenes och gener relaterade till lipidmetabolismen”.

  Även om det finns många olika studier som påvisar att extrakt av gröna kaffebönor kan ha en positiv inverkan både hälsa och vikt, krävs fortfarande större forskningar för att bevisa de fullständiga effekterna av de orostade bönorna.

 5. Är grönt kaffe farligt eller kan det ge biverkningar?

  Det är tryggt att ta grönt kaffe, men tänk på att välja en högkvalitativ produkt och att ta rätt mängd, enligt anvisningarna. Nu undrar du säkert vilka biverkningar grönt kaffe kan ge upphov till. Eftersom grönt kaffe är ett naturligt tillskott har det inte några kända biverkningar. I stora mängder kan det dock koffein ge biverkningar som vanligtvis associeras med vanligt kaffe, inklusive illamående, huvudvärk, ökad hjärtfrekvens, sömnlöshet och orolig mage. Kosttillskott med grönt kaffe rekommenderas inte till kvinnor som är gravida eller ammar. Det viktigaste att komma ihåg när du inhandlar nya kosttillskott är att välja ett som är naturligt, som inte innehåller några kemikalier, fyllmedel eller bindemedel och kommer från en säker källa, vare sig det gäller grönt kaffe tabletter, kapslar eller pulver.

Sammanfattning

Nu vet du mer om hur fantastiskt grönt kaffe är och varför det är ett utmärkt tillskott till din vanliga diet. Grönt kaffe används huvudsakligen för viktminskning och det finns ett antal studier som påvisar att detta superfood kan ge positiva resultat. Extrakt av gröna kaffebönor kan även bidra till många andra stora hälsofördelar, så att du lätt och tryggt kan ta hand om din kropp.

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18035001
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27393090

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med