GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Viktminskning

Hur man blir av med överflödiga kilon innan sommaren – 7 effektiva tips

Sommaren är precis runt hörnet och vi kan snart se fram emot långa ljusa sommarkvällar med grillning, mys i trädgården och ett gott långt sommarlov. Som ni vet är det svenska sommarvädret väldigt oberäknelig, och vi vet aldrig vad som väntar. Vi hoppas dock att vår start på sommaren börjar på en lördag, så att vi kan njuta av starten till fullo genom att gå till stranden för att visa upp våra nyinköpta bikinis.

Och även om det vore skönt om du automatiskt var i bikiniform så fort du tog på dig bikinin, så är det tyvärr långt ifrån fallet. För efter att ha varit i vinterdvala under den kalla svenska vinter-och höstmånaderna har nog många av oss fått lite extra på kroppen och vill därför helst av allt ha kvar den stora vintertröjan för att dölja kärlekshandtagen.

Även om man såklart måste acceptera sin kropp som den är med alla dess "skavanker" och överflödiga kilon så är det ingen skam att vilja komma i sommarform.

Just därför ger vi dig i denna artikel 7 effektiva tips på hur du bäst (och enklast) kan komma i bikiniform – oavsett om sommaren i år ska spenderas med att lata dig på en exotisk strand i Thailand eller vid en pol eller strand i Sverige.

Det är ganska normalt att många kvinnor skäms över sin kropp och sitt utseende

Du behöver inte vara rädd för stranden eller bikinin

Många kvinnor fruktar sommaren och stranden, och vill inte ta ut bikinin ur garderoben, eftersom de är rädda att de inte kan leva upp till samhällets skönhetsideal. Men vi borde hylla skillnaden och släppa tanken att den snäva och perfekta bikinikroppen är källan till ovillkorlig lycka. Däremot är vi stora förespråkare för att hålla kroppen frisk genom kost och träning och på så sätt tappa de extra kilona. Motivationen att gå ned i vikt ska alltså inte vara att du vill vara i bikiniform. Havet bryr sig trots allt inte hur din bikini kropp ser ut. Så hoppa i havet (eller poolen), lev livet och njut av din semester.

Din främsta motivation för att komma i form inför sommaren bör vara att du vill leva ett hälsosammare liv genom att gå ner de där extra kilona. Att kroppen blir lite fastare, så att du med självförtroende kan visa uppd in nya vackra bikini, är bara en extra bonus.

7 effektiva tips för en vacker sommarkropp

Med det i åtanke har vi hittat 7 bra och effektiva tips på hur du kan komma i form inför sommaren på ett roligt och effektivt sätt, så att du kan visa upp din bikini med stolthet. Vi ger dig både tips för träning, hur du ändrar din kost och ändrar din uppfattning om dig själv, så att du blir nöjd med din reflektion. På så sätt kommer du förhoppningsvis att må bättre med dig själv när du går till stranden i bikini flera gånger i sommar.

Och om allt skulle gå fel och du fortfarande inte är nöjd med din bikinikropp kan du överväga att bada naken. Då behöver du trots allt inte oroa dig för hur bikinin sitter på dig.

Vi är dock övertygade om att du med de 7 tipsen nedan inte behöver hålla dig borta från stranden eller bada naken. Vi tror på dig, du ska nog nå de mål du satt upp och få den vackra sommarkroppen som du drömmer om.

1. Ät mer hälsosamt, och mindre av det ohälsosamma

Bäst och snabbast resultat av viktminskning får du genom att lägga om din kost. Då kommer du relativt snabbt märka av resultat på din energinivå samt på magen som blir mindre uppsvälld. Ett bra råd är att äta en hälsosam och balanserad kost vid alla tre måltiderna. Ät mycket fibrer, hälsosamma oljor och proteinkällor med låg fetthalt.

Kolhydrater kan dock vara lite av en bov, men de kan också vara svårt att ta bort det helt från kosten, speciellt eftersom många av de svenska favorit rätterna har ett högt innehåll av kolhydrater. Här kan du dra fördel av en naturlig kolhydratblockerare, och vi kan särskilt rekommendera Cannellinibön Kapslar, som är speciellt framtagna för att hjälpa till att minska mängden kolhydrater som du får i dig, vilket är idealiskt under sin viktminskningsresa.

Och självklart, även om stora glassar i värmen kan verka lockande, ät inte eller minimera ditt intag av godis, kakor, alkohol, läsk och andra liknande sötsaker som bara är tomma kalorier.

Ät mycket grönsaker, fullkorn och proteinkällor med låg fetthalt. Det kan hjälpa dig med din viktminskning.

2. Ta en juice- eller soppa regim

Soppa- och juicekurer har varit populära i många år. Kortfattat innebär det att du under 3-7 dagar bara äter/konsumerar soppa eller grönsaksjuice. Även om man går ner i vikt under en sådan diet ska de förstås inte ses som en diet utan är istället ett sätt att komma igång med en hälsosammare livsstil. Det är också ett utmärkt sätt att avgifta kroppen, skapa en bättre balans och få depåerna fyllda med viktiga vitaminer och mineraler.

3. Naturliga kosttillskott och bantningspiller

För att ge dig själv ett försprång i loppet att komma i sommarform kan du överväga att använda naturliga kosttillskott och bantningspiller. Här kan vi speciellt rekommendera ett kosttillskott med rent grönt kaffe, som är en stor källa till klorogensyra, som hjälper till att ge din ämnesomsättning och energi en naturlig boost. Om du vill tillföra en extra boost till din ämnesomsättning kan du överväga att kombinera koffein-pillren med Raspberry Kentone Plus, som också kan hjälpa till att ge din energi och fettförbränning en boost. Genom att kombinera de två kosttillskotten får du en klar fettförbrännings bomb som verkligen ger dig de bästa förutsättningarna att tappa de där extra kilona inför sommaren.

4. Regelbunden träning

En annan säker vinnare för att nå ens mål att komma i sommarform är förstås träning. Så se till att som ett minimum följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att vara fysiskt aktiv i minst 30 minuter om dagen med måttlig till hög intensitet. Mer träning är dock bättre och för att få bästa resultat skulle vi rekommendera att du hittar en eller flera vänner (eller tar din partner på släp) så att ni kan motivera varandra att träna. På så sätt kan gemenskapen och mysigheten hjälpa dig att komma igång, även de dagar det kan vara jobbigt.

5. Vänj dig vid att gå i bikini

Efter en lång vinter med stor vinterjacka och varma isländska tröjor kan det mentalt vara en bra idé att vänja sig vid att ha mindre kläder på sig igen. Så ta på dig bikinin när du går runt i huset – oavsett om du lager mat, städar eller pratar i telefon – och titta ofta på dig själv i spegeln så att du känner dig bekväm i den. Detta är också ett bra råd när du ska köpa en ny bikini så att du vet hur den sitter (och att den stramar på rätt ställen) eller inte kryper upp i rumpan.

Lär dig att acceptera dig själv och ditt utseende. Självförtroende utstrålar vinst.

6. Lär dig att acceptera dig själv

Saknar du självförtroendet att gå till stranden i din nya bikini, trots att den sitter perfekt? Så försök att ”manipulera” din hjärna att älska och acceptera ditt utseende. Det kan du göra genom en meditationsövning där du sitter på en lugn plats med slutna ögon i 5-10 minuter varje dag, fokuserar på din andning samtidigt som du säger till dig själv att du älskar och accepterar ditt utseende. Det låter kanske lite hippieaktigt, men det är en självförtroende övning där du övertygar dig själv om att du duger som du är och att du ser snygg ut i din bikini.

7. Sov dig till en smalare kropp

Sömn är viktigt och om du inte får tillräckligt med sömn påverkar det aptitreglering och ämnesomsättningen negativt och du får en ökad aptit på skräpmat och godis. Dessutom visar forskning också att personer med sömnbrist tenderar att konsumera i genomsnitt 500-800 extra kalorier om dagen eftersom det är svårare att kontrollera sina impulser och aptit. Så se till att få de rekommenderade 7-8 timmarna sömn varje natt – det är inte bara hälsosamt för vikten, utan sömnbrist kan också leda till försvagat immunförsvar, högt blodtryck, stress eller hjärtsjukdomar. Om du har svårt att somna och vill ha hjälp, överväg att ta ett kosttillskott med Montmorency-körsbär, som är lämpliga för sömnproblem och sömnlöshet.

Andra intressanta artiklar