6 tips för att klara vintern utan sjukdomar

Vintern är här och tyvärr medför det en större risk att få oönskade sjukdomar och baciller vilket kan leda till besvär i din vardag. Trots det har din kropp alla verktyg till sitt förfogande för att försäkra dig om att du övermannar den frostiga, isiga vintern så du kan fortsätt att känna dig fantastiskt hela tiden, och det finns vissa vardagliga livsstilsval som du kan göra för att säkerställa att verktygen fungerar.

Läs mer om att hålla dig frisk och glad med vår övergripande guide till hur du kan avvärja sjukdom denna influensasäsong.

Hur ska jag äta?

flera olika grona gronsaker ligger på ett gratt bord med skalar fyllda med olika fron

Även fast solen gått i moln och flera grönsaker gått ur säsong så är det fortfarande viktigt att du får i dig alla näringsämnen som din kropp behöver. Fokusera på grönsaker som går in i säsong under vinterhalvåret.

Gröna grönsaker som broccoli, ärtor, spenat och gröna bönor är bland de bästa råvarorna som du borde äta, eftersom de är alla höghaltiga i vitaminer och fibrer. Du kan också dra nytta av ett dagligt proteinintag av rött kött, fågel och fisk, eller bönor och baljväxter om du inte är förtjust i kött. Protein är det multifunktionella byggmaterialet i din kropp och används av så go, inklusive dina vita blodkroppar, den bästa försvaret mot bakterier.

Hur ska jag dricka?

ett glas vatten med is balanserar på en fonsterkarm i motljus

Det kanske inte är tillräckligt varmt för att du ska svettas utomhus, men du bör alltid se till att du får tillräckligt med vatten eftersom uttorkning kan göra att du blir sjuk! Om du vill bryta av med något annat än vatten, varför inte välja juice och smoothies som är fyllda med frukt för att ge dig ett hälso skyddande vitamin boost?

Vad mer kan jag ta?

tre skedar med olika tabletter och kapslar mot en rod och vit bakgrund

Kosttillskott är generellt ett utmärkt sätt att ge dig ett medel i kampen mot vintersjukdomar. De kan se till att komplettera ditt dagliga livsstil och lägga till ett ytterligare skydd mot sjukdomar. Det finns flera immunförsvarstillskott att välja mellan, eller varför inte prova någon spännande superfood?

Hur är det när jag är på jobbet?

ett kontor med ett brunt skrivbord dar det star en dator och ligger papper

Med alla bakterier som flyger runt i luften kan arbetsplatsen bli en miljö av oönskade patogener som väntar på att glida in i kroppen och tvinga dig att ta en sjukdag. Därför är det utmärkt att vara extra försiktig på jobbet för att behålla ditt välbefinnande runt omkring vintern. Undvik att ta hand, tvätta händerna ofta och håll din arbetsyta ren, och med rent menar vi inte bara snyggt! Se till att du använder antibakteriell spray och en trasa för att regelbundet gå över dina saker.

Hur slappnar jag av?

flera manniskor star i ett kok och dricker och ater plockmat

Att hålla dig säker från sjukdomar är inte bara ett mål som du träffar genom att hålla kroppen frisk. . Du bör också vända den nödvändiga uppmärksamheten mot ditt sinne och i synnerhet stress. Semesterplanering, böket och stöket och kampen med att planera julen kan ofta göra vintern till en av de stressigaste tiderna på året, och stress är en av signatur orsakerna till sjukdom. Se till att ta dig tid till att varva ner och göra sådant som du tycker är roligt.

Något jag kan göra känslomässigt?

en man och en kvinna lutar sig in for att pussas mot en gul bakgrund

Tänk på din känslomässiga inställning. Har du någonsin hört talas om uttrycket "självuppfyllande profetia"? Det innebär du tror på någonting så mycket att det händer eftersom dina hjärna börjar vara villig att se resultatet av dess förutsägelse. Om du är den typ av person som säger till sig själv "åh nej jag kommer bli sjuk", sluta nu! Gå in i vintermånaderna med en total optimistisk inställning och våga lita på din kropp så kommer du säkert gå igenom hela vintern med en känsla av att du mår mycket bättre vintern ut.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med