WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

6 tips för att klara vintern utan sjukdomar

Vintern är här och tyvärr medför det en större risk att få oönskade sjukdomar och baciller vilket kan leda till besvärligheter för din vardag. Trots det har din kropp alla verktyg till sitt förfogande för att försäkra dig om att du överlastar den frostiga, isiga vintern så du kan fortsätt att känna dig fantastiskt hela tiden, och det finns vissa vardagliga livsstilsval som du kan göra för att säkerställa att verktygen fungerar.

Läs mer om att hålla dig frisk och glad med vår övergripande guide till hur du kan avvärja sjukdom denna influensasäsong.

Hur bör jag äta?

flera olika grona gronsaker ligger på ett gratt bord med skalar fyllda med olika fron

Först och främst måste vi ta en titt på vad du äter och hur det kan hjälpa dig. Även om solen har doppat bakom träden och sallader har fallit bort menyn, bör du se till att du fortfarande får ett gott utbud av näringsrika grönsaker, eftersom de verkligen kan göra skillnad när du håller din kropp skyddad mot bakterier. Ta en titt på vilka grönsaker som säsongen erbjuder, du kan spara pengar på att välja vissa ingredienser.

Gröna grönsaker som broccoli, ärtor, spenat och gröna bönor är bland de bästa råvarorna som du borde äta, eftersom de är alla höghaltiga i vitaminer och fibrer. Du kan också dra nytta av ett dagligt proteinintag av rött kött, fågel och fisk, eller bönor och baljväxter om du inte är förtjust i kött. Protein är det multifunktionella byggmaterialet i din kropp och används för att göra nästan vad som helst, inklusive dina vita blodkroppar, den bästa försvaret mot bakterier.

Hur bör jag dricka?

ett glas vatten med is balanserar på en fonsterkarm i motljus

Det kanske inte är tillräckligt varmt för att du ska svettas utomhus, men du bör alltid se till att du får tillräckligt med vatten eftersom uttorkning kan göra att du blir sjuk! Om du inte dricker allt det livgivande vattnet, varför inte välja juice och smoothies som är fyllda med frukt för att ge dig ett hälso skyddande vitamin boost? Och om det inte intresserar dig, kan du enkelt och smidigt lägga till en C-vitamintablett till vattnet på morgonen?

Vad mer kan jag ta?

tre skedar med olika tabletter och kapslar mot en rod och vit bakgrund

På tal om tabletter, kosttillskott är generellt ett utmärkt sätt att ge dig ett medel i kampen mot vintersjukdomar. De kan se till att komplettera ditt dagliga livsstil och lägga till ett ytterligare skydd mot sjukdomar. Vitamin kosttillskotten eller ett liknande näring kan göra under för att uppnå bästa hälso-standarden.

Hur är det när jag är på jobbet?

ett kontor med ett brunt skrivbord dar det star en dator och ligger papper

Med alla bakterier som flyger runt i luften kan arbetsplatsen bli en miljö av oönskade patogener som väntar på att glida in i kroppen och tvinga dig att ta en sjuk dag. Därför är det utmärkt att vara extra försiktig på jobbet för att behålla ditt välbefinnande runt omkring vintern. Håll din arbetsyta ren, och med rent menar vi inte bara snyggt! Se till att du använder en viss antibakteriell spray och en trasa för att regelbundet gå över dina saker.

Att skaka hand med människor är en viktig roll i ett kontor, men för mycket kan leda till att bakterier sprider sig snabbt runt kontoret. Du kan regelbundet smörja in händerna i någon antibakteriell gel. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att isolering inte leder till ympning. Att undvika fysisk kontakt helt kan tyckas vara den säkraste chansen för att undvika hotet av infektion, men din naturliga immunitet skapas genom att man utsätts för hotet.

Hur slappnar jag av?

flera manniskor star i ett kok och dricker och ater plockmat

Att hålla dig säker från sjukdomar är inte bara ett mål som du träffar genom att hålla kroppen frisk. . Du bör också vända den nödvändiga uppmärksamheten mot ditt sinne och i synnerhet stress. Semesterplanering, böket och stöket och kampen med att planera julen kan ofta göra vintern till en av de stressigaste tiderna på året, och stress är en av signatur orsakerna till sjukdom.

När du inte lugnar din kropp med näringsrik mat och dryck, bör du titta på hur du kan koppla ditt sinne. Inte överanstränga dig själv, göra massor av sociala planer med vänner och familj, och ta den tid du behöver för att koppla av. Alla dessa saker kan bidra till att koppla av och ta itu med stress och ge dig sinnesro.


Något jag kan göra känslomässigt?

en man och en kvinna lutar sig in for att pussas mot en gul bakgrund

Sist men inte minst, finns det ett par saker som du kan göra utöver rutiner. Tidigare diskuterade vi det viktiga med att hålla sig social och att inte undvika fysisk kontakt i hopp om att du kan förhindra spridning av bakterier helt och hållet. Och detsamma gäller särskilt för dig som är i ett förhållande. Pussa och gosa är ett kärleksfullt tecken på kärlek, men det kan också vara ett vapen för ett par mot vintern, eftersom det kan låta båda personerna i ett förhållande att bygga en naturlig tolerans mot bakterie och bättre skydd mot sjukdom.

Du kan också agera känslomässigt personligen. Har du någonsin hört talas om uttrycket "självuppfyllande profetia"? Det innebär du tror på någonting så mycket att det händer eftersom dina hjärna börjar vara villig att se resultatet av dess förutsägelse. Om du är den typ av person som säger till sig själv "åh nej jag kommer bli sjuk", sluta nu! Gå in i vintermånaderna med en total optimistisk inställning så kommer du säkert gå igenom hela vintern med en känsla av att du känner dig mycket bättre vid vinterns slut.


Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med