5 självklara fördelar med acaibär

Acaibär har blivit populärt över hela världen som en superfood som ska hjälpa med allt från anti-ageing till viktminskning. Många frågar sig “vad är acai bra för?” och hälsofördelarna med detta fantastiska bär sträcker sig långt bortom att sakta ned åldrandet och bränna fett. Det är naturligt rikt på essentiella vitaminer, mineraler, kostfiber, kolhydrater, proteiner och hälsosamma fetter. Acaibär är utmärkt för din hy, ditt hår och ditt allmänna välmående.

Här är 5 av de mest studerade hälsofördelarna med acaibär:

 1. 5 fördelar med acai for viktminskning

  Viktminskning

  Acaibär är naturligt rika på hälsosamma fettsyror och kostfiber och har därför studerats för sin förmåga att effektivt boosta metabolismen, bränna fett och dämpa aptiten. Dessa studier visade positiva resultat när acaitillskott kombinerades med en hälsosam kost och regelbunden träning.

 2. 5 fördelar med acai for viktminskning

  Immunförsvaret

  En av de största fördelarna med acaibär är deras förmåga att främja immunförsvaret. Det är en rik källa till antioxidanter och fungerar därför mot fria radikaler och skyddar kroppen från infektioner. En studie som genomfördes för att testa acaibärets effekt på immunförsvaret konstaterade att det har potential att kunna motverka infektioner.

 3. 5 fördelar med acai for viktminskning

  Matsmältningen

  Tack vare sitt höga fiberinnehåll kan acaibäret främja en god matsmältning och göra det lättare för kroppen att ta upp viktiga näringsämnen. Det är på grund av de här förmågorna som juice och pulver från acaibär länge har använts som traditionella naturbehandlingar mot förstoppning. Det tros också kunna rena matsmältningssystemet från toxiner och orenheter.

 4. 5 fördelar med acai for viktminskning

  Energi

  Acaibäret är packat med kraft från proteiner, kolhydrater och hälsosamma fetter och ett acaiprodukter hjälper dig att pumpa upp energiflödet till max. Detta superbär kallas ibland också för “amazonas viagra” eftersom att det har rykte om sig att boosta libidon och förbättra blodcirkulationen. Det finns ingen forskning som stöder dessa påståendena men acaipulver och tabletter har fått fantastiska recensioner online.

 5. 5 fördelar med acai for viktminskning

  Hudvård

  Acaibär är fullproppade med antioxidanter som är kända för att bekämpa fria radikaler som orsakar för tidigt åldrande. Vi utsätts för dem hela tiden på grund av stress, dåliga matvanor, solexponering och miljöföroreningar och vi behöver antioxidanter för att motverka skadorna. Men det är inte den enda fördelen acaibär har för din huds lyster.

  En toxikologisk studie fann att acaiextrakt har visar potential att främja läkandet av skador i huden. Detta tack vare bärets innehåll av anthocyanin och polyfenoler (2)

Acaibärets näringsvärden

Acaibär innehåller rikligt med näringsämnen och är det perfekta tillskottet till din dagliga fitnessrutin. De innehåller en uppsjö av essentiella vitaminer och mineraler. Här nedanför ser du acaibärets kompletta näringsvärden.

Nutrition Värde (per 100 gram)
Energi 60 kcals
Kolhydrater 6 gram
Fibrer 3 gram
Protein 2 gram
Socker 2 gram
Fett 5 gram
Natrium 7 mg
Järn 1.51 mg
Kalcium 40 mg
Vitamin A 1400 IU
Vitamin C 13.4 mg
Koppar 8% DV
Mangan 130% DV

Acaipulver eller acaikapslar - Vad ska du välja?

Både acaipulver och acaikapslar finns tillgängliga som vegetariska och veganvänliga alternativ. Medans acaipulvret enkelt blandas med smoothie eller juice kan kapseln bekvämt sväljas med bara ett glas vatten och kan passa en hektisk livsstil där du vill ha minimalt med förberedelser. Men är du den som har svårt att komma ihåg att ta dina tabletter, men å andra sidan inte klarar dig utan din morgonsmooothie, då kanske pulver är det optimala valet för dig!

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3046208/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5426502/

Andra intressanta artiklar

Dela med