måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 24 03 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Fri frakt

  På ordrar över 499kr

 • Nöjda kunder

  Utmärkta kundomdömen

Konjac Sponges

Välj kategori

Konjac sponges, även kända som konjaksvampar, är helt naturligt renande svampar med mineralrika extrakt som stärker huden. Dessa svampar fungerar djuprengörande, exfolierande och avgiftar huden. De är skonsamma nog för känslig hud och är det ultimata inom naturlig, effektiv hudvård.
Konjac sponges, även kända som konjaksvampar, är helt naturligt renande svampar med mineralrika extrakt som stärker huden. Dessa svampar fungerar djuprengörande, exfolierande och avgiftar huden. De är skonsamma nog för känslig hud och är det ultimata inom naturlig, effektiv hudvård.

Om Konjac sponge och dess utmärkta egenskaper

Konjac (“Konnyaku") växten är en ihållande växt som tillhör Araceae familj. Det botaniska namnet är Amorphophallus Konjac. Det sägs ha sitt ursprung i indokinesiska regionen och infördes till Japan från Kina. Japanerna har använt det i över 1500 år som en del av sina traditionella hälsosamma livsmedel och som matlagnings ingredienser.

Våra Konjac växter är 100% odlade i Gunma Prefecture där majoriteten av Japans Konjac produceras. Konjac växter som används för att göra svamparna är GMO-fria. Produktionsanläggningen i Japan grundades 1994 och alla våra Konjac Sponge produkter är handgjorda en efter en i ett hygieniskt sätt i Konjac Sponge dedikerade fabrik i Japan. Den japanska produktionen är välkänt för sin höga kvalitet i hantverk och har känsla för detaljer. Med hjälp av handgjorda tillvägagångssätt resulterar detta i att vi har högsta kvalitet för våra slutprodukter.

Innehåll i Konjac Sponge

Dess huvudingrediens är Glucomannan och dess lösning är en kalorifri kostfiber som är väldigt elastiskt. Konjac är rik på vitaminer (A, B1, B2, B6, B12, C, D, & E), protein, lipider, fettsyror och naturliga mineraler såsom koppar, zink, järn och magnesium. Genom att kombinera dessa naturliga ingredienser med sin mjuka konsistens, är Konjac inte bara en hälsosam föda, men också utmärkt för användning i hudvård.

Använd i din rengörings rutin för att på ett mer effektivt sätt hjälpa till att få bort smuts, olja, och pormaskar. Det torkar snabbt mellan användningarna för att förhindra bakterier eller mögel att bildas i svampen, medan en tvättlapp kan stanna fuktig mellan användningarna. Och eftersom du byter svampen rätt ofta finns det ingen risk att du använder en smutsig rengörings och bakteriefylld tvätthandduk.

På grund av Konjac fibers utmärkta vattenhållande egenskaper, så är ytan alltid täckt med vatten. Som ett resultat kommer inte fibern i kontakt direkt med huden och kommer inte heller skrapa med en hårdare form av skrubbning. Det japanska folket använder Konjac fiber för spädbarn på grund av dess milda struktur och dess utmärkta rengörande förmåga. Sedan dess har det vunnit i popularitet och utvecklats för att vara en ansiktsbehandling och kroppsrengörings svamp för alla åldrar och alla hudtyper.

Tillvägagångssätt med Konjac Sponge

 • Placera din svamp under varmt vatten i minst fem minuter så att den mjuknas upp
 • Tvätta ansiktet med varmt vatten
 • Pressa sedan några droppar av din rengöringsprodukt direkt på svampen
 • Massera svampen i cirkulära rörelser med fokus på de områden som har pormaskar eller torra fläckar

Hur känns svampen på huden?

Det känns som en naturlig svamp, när den används på ditt ansikte får du samtidigt en mer exfolierande känsla. Förvänta dig ett friskt, lent och fräscht resultat med Konjac Sponge.

Efter användning av Konjac Sponge

När du har rengjort ditt ansiktet med svampen ska du skölja svampen försiktigt under kranen för att ta bort tvål eller smuts rester. Använd handflatan av dina två händer, pressa lätt och låt överflödigt vatten rinna ut. Vänligen inte vrida eller pressa svampen alltför hårt eftersom det kan skada svampen.

För att efter användning torka svampen, kan du antingen hänga upp den i en väl ventilerad plats för att låta den lufttorka (vanligaste metoden). Ett annat sätt är att du kan lägga den i en sluten behållare för att lagra i kylskåpet tills nästa användning. Obs: Med tanke på dess biologiskt nedbrytbara egenskaper, ska du inte lämna svampen direkt i solljus eller placera den på en våt eller fuktig yta, eftersom detta kan leda till att svampen kan upplösas i förtid.

Konjac rengöring rekommenderas för alla med acne eller som har tilltäppta porer eftersom fibrerna hjälper till att rensa de porer på ett sätt som en tvättlapp eller dina händer inte klarar av på samma sätt.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden