Konjac Sponges alla fördelar för din hud

Konjac sponges, även kända som konjaksvampar, är helt naturligt renande svampar med mineralrika extrakt som stärker huden. Dessa svampar fungerar djuprengörande, exfolierande och avgiftar huden. De är skonsamma nog för känslig hud och är det ultimata inom naturlig, effektiv hudvård.

Om Konjac sponge och dess utmärkta egenskaper

konjac sponge

Konjac (“Konnyaku") växten är en ihållande växt som tillhör Araceae familj. Det botaniska namnet är Amorphophallus Konjac. Det sägs ha sitt ursprung i indokinesiska regionen och infördes till Japan från Kina. Japanerna har använt det i över 1500 år som en del av sina traditionella hälsosamma livsmedel och som matlagnings ingredienser. Produkten har historiskt använts inom skönhet men även i medicinska sammanhang och inom olika dieter.

Våra Konjac växter är 100% odlade i Gunma Prefecture där majoriteten av Japans Konjac produceras. Konjac växter som används för att göra svamparna är GMO-fria. Produktionsanläggningen i Japan grundades 1994 och alla våra Konjac Sponge produkter är handgjorda en efter en i ett hygieniskt sätt i Konjac Sponge dedikerade fabrik i Japan. Den japanska produktionen är välkänt för sin höga kvalitet i hantverk och har känsla för detaljer. Med hjälp av handgjorda tillvägagångssätt resulterar detta i att vi har högsta kvalitet för våra slutprodukter.

Konjaksvampen kommer ifrån en potatisliknande växt som odlas i Asien och den består av vegetabiliska fibrer. Den är alltså helt naturlig vilket gör den till ett skonsamt sätt att peela huden. Den är djuprengörande och dess innehåll av både vitaminer och mineraler gör att den inte bara rengör men även tillför till hudens välmående samtidigt.

Konjak är 100 % naturligt och fritt från kemikalier och färgämnen. Det är en fuktrik växt som blandats med vulkaniskt vatten för att skapa dessa rengörande och exfolierande svampar. Produkten är både vegansk, cruelty free och naturligt. Det är ett sätt att ta hand om dig själv och din hud men samtidigt värna om planeten och djuren. Konjak sponge kan vara perfekt för dig som har torr eller känslig hud då konjaksvampen originellt var framtagen för den känsliga bebishuden. Det är ett etiskt sätt att ta hand om dig själv på!

En konjaksvamp är inte som vilket exfolierande tvättredskap som helst. Du behöver inte nödvändigtvis använda tvål eller tvätt när du skrubbar ansiktet med konjaksvampen. Det räcker med att du gnuggar den över ditt ansikte eller kropp helt själv, då dess mineraler och vitaminer verkar för att rena och mjuka upp ditt ansikte. Har du en favorittvål eller tvätt som du tycker fungerar bra för dina hudproblem går det bra att använda de två tillsammans ändå.

Innehåll i Konjac Sponge

konjac sponge

Dess huvudingrediens är Glucomannan och dess lösning är en kalorifri kostfiber som är väldigt elastiskt. Konjac är rik på vitaminer (A, B1, B2, B6, B12, C, D, & E), protein, lipider, fettsyror och naturliga mineraler såsom koppar, zink, järn och magnesium. Genom att kombinera dessa naturliga ingredienser med sin mjuka konsistens, är Konjac inte bara en hälsosam föda, men också utmärkt för användning i hudvård.

Precis som att man äter vitamintillskott för att kroppen ska må bra vill ansiktet också få närkontakt med vitaminer och mineraler. Zink är känt som en av de viktigaste komponenterna för bra hud, hår och naglar och Vitamin A och E är använt i de allra flesta anti-age skönhetsprodukterna på marknaden.

Använd i din rengöringsrutin för att på ett mer effektivt sätt hjälpa till att få bort smuts, olja, och pormaskar. Det torkar snabbt mellan användningarna för att förhindra bakterier eller mögel att bildas i svampen, medan en tvättlapp kan stanna fuktig mellan användningarna. Och eftersom du byter svampen rätt ofta finns det ingen risk att du använder en smutsig rengörings och bakteriefylld tvätthandduk.

På grund av Konjac fibers utmärkta vattenhållande egenskaper, så är ytan alltid täckt med vatten. Som ett resultat kommer inte fibern i kontakt direkt med huden och kommer inte heller skrapa med en hårdare form av skrubbning. Det japanska folket använder Konjac fiber för spädbarn på grund av dess milda struktur och dess utmärkta rengörande förmåga. Sedan dess har det vunnit i popularitet och utvecklats för att vara en ansiktsbehandling och kroppsrengörings svamp för alla åldrar och alla hudtyper.

Användandet av en konjac sponge är perfekt för att förbereda ansiktet på morgonen inför smink och på kvällen för att avlägsna smuts och kemikalier som ansiktet samlat på sig under dagen.

Tillvägagångssätt med Konjac Sponge

  • Placera din svamp under varmt vatten i minst fem minuter så att den mjukas upp
  • Tvätta ansiktet med varmt vatten
  • Pressa sedan några droppar av din rengöringsprodukt direkt på svampen
  • Massera svampen i cirkulära rörelser med fokus på de områden som har pormaskar eller torra fläckar
  • Smörj in dig med din favorithudkräm efter användning
  • För bäst resultat rekommenderas svampen att användas morgon och kväll

Hur känns svampen på huden?

Det känns som en naturlig svamp, när den används på ditt ansikte får du samtidigt en mer exfolierande känsla. Förvänta dig ett friskt, lent och fräscht resultat med Konjac Sponge.

Efter användning av Konjac Sponge

konjac sponge

När du har rengjort ditt ansiktet med svampen ska du skölja svampen försiktigt under kranen för att ta bort tvål eller smuts rester. Använd handflatan av dina två händer, pressa lätt och låt överflödigt vatten rinna ut. Vänligen inte vrida eller pressa svampen alltför hårt eftersom det kan skada svampen.

För att efter användning torka svampen, kan du antingen hänga upp den i en väl ventilerad plats för att låta den lufttorka (vanligaste metoden). Ett annat sätt är att du kan lägga den i en sluten behållare för att lagra i kylskåpet tills nästa användning. Obs: Med tanke på dess biologiskt nedbrytbara egenskaper, ska du inte lämna svampen direkt i solljus eller placera den på en våt eller fuktig yta, eftersom detta kan leda till att svampen kan upplösas i förtid.

Konjac rengöring rekommenderas för alla med acne eller som har tilltäppta porer eftersom fibrerna hjälper till att rensa de porer på ett sätt som en tvättlapp eller dina händer inte klarar av på samma sätt.

Vilken Konjac Sponge är rätt för min hud?

Det första du bör tänka på när du väljer din konjac sponge är vart den ska användas. Om det är för kropp bör du välja Exfolierande konjaksvamp för kroppen men om du vill använda den på ansiktet är Konjac Sponge för ansiktet rätt val för dig.

Sedan handlar det om vilken hudtyp du har och vad du känner att ditt problemområde är. De olika färgerna på svamparna är till för olika hudtyper och har alla unika egenskaper. Ingen av dem innehåller några färgämnen för att tillge dess färg dock, det är helt naturligt!

  • Vit Konjac Sponge är framtagen för känslig och ömtålig hud och är baserad på vit lera.
  • Rosa Konjac Sponge är baserad på rosa lera och är bäst för trött och uttorkad hud.
  • Svart Konjac Sponge är gjord på träkol och bambu och fungerar bäst för normal till fet hy. Balanserar pH värdet i huden.
  • Mintgrön Konjac Sponge är idealisk för de som har fet eller blandhy och får dess färg från grön lera.

Alla dessa svampar verkar för att exfoliera och uppfriska huden. De fungerar även utmärkt att använda vid det känsliga ögonområdet där huden är tunnare och känsligare än i resterande ansikte.

konjac sponge

Dela med