• Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Dataskyddsförordningen

  Dina uppgifter är säkra hos oss

Enkla tips för att börja med Baobab

Baobab är en exotiskt superfrukt med ett mycket högt näringsinnehåll. Namnet på denna exotiska frukt uttalas - BEY-oh-Bab och här kommer vi att beskriva vad just denna fantastiska frukt kan göra för ditt välmående och hur du enkelt kan öka ditt välmående genom att göra den till en del av din vardag.

Baobab är otroligt bra för dig då det är en utmärkt källa till C-vitamin, kalcium, kalium, tiamin, fiber och vitamin B6 och det finns flera sätt som du kan tillföra detta tillskott i din diet. Det är många som undrar vad baobab egentligen är och det är en frukt från baobabträdet, som växer i Afrika och vissa delar av Australien.

Frukten har en av de högsta antioxidantnivåerna i världen med mer än dubbelt antioxidanter per gram gojibär och mer än blåbär och granatäpplen tillsammans. Det är en utmärkt källa till C-vitamin, som också bidrar till att skydda cellerna från stress och bidrar till normal bildning av kollagen i huden. C-vitamin hjälper också till med att bevara och tillföra vitamin E som skyddar och reparerar din hud.

Användningsområden

Baobab kan även tas efter träningen. Det är perfekt för att öka energinivåerna efter ett träningspass.

Ta enkelt två teskedar Baobabpuver i en flaska vatten för att fylla på kroppens vitamintillskott och eftersom det innehåller kalium, magnesium och kalcium så ger det din kropp stora mängder energi. Lägg till 1/4 tesked Himalayasalt och du har en riktigt naturligt, sockerfri sportdryck.

Baobab är också utmärkt att förbättra vakenhet och energinivåer, stödja immunsystemet samtidigt som det kan hjälpa dig att upprätthålla ett friskt nervsystem och öka tillförseln av järnnivåer till din kropp.

Fördelar med Baobabpulver

Ett regelbundet intag av Baobab exotisk superfrukt kan leda till en ökad vakenhet och förstärkta energinivåer. Den höga nivån av C-vitamin i tillskottet har starka energigivande egenskaper. Det bidrar till att förbättra kroppens och hjälper den att omvandla kalorier från mat till energi.

Tillskottet kan även öka immunförsvaret. Vitamin C i ett organiskt tillskott med denna superfrukt ger en ordentlig push för immunsystemet. Det är en 100% naturlig, näringsrik tillskott med en unik sorbetliknande citrussmak.

Den höga nivån av Kalium i tillskottet är en förutsättning för ett friskt nervsystem, speciellt om du dricker kaffe, cola eller alkohol och äter livsmedel med hög salt.

Baobab kan också öka din återfuktning och hjälpa till att undvika uttorkning- lägg till baobabpulver i en flaska vatten för att hålla kroppen återfuktad hela dagen. Tillskottet ökar järnupptaget. Närvaron av C-vitamin i kombination med järn i organiskt extrakt är särskilt effektiv för att öka järnnivåer i kroppen. Vill du ytterligare maximera dina energinivåer kan du effektivt kombinera tillskottet med grönt kaffe för ökade energinivåer.

Hur får jag i mig Baobab?

Hälsomedvetna människor i Sverige och världen över väljer att konsumera tillskottet i pulverform, något som enkelt kan strös på gröt, yoghurt och även i godsaker så som i bakning och desserter. Några tips är:

 • Dryck - Skapa en Baobab Dryck genom att blanda 1 tsk baobabpulver i ett glas kolsyratvatten. Det fungerar som en bra ersättning för sockrade läskedrycker och är mycket nyttigare.
 • Såser - Baobab är ett bra komplement till alla citrussåser och rätter på grund av sin syrliga smak.
 • Smoothies - För en snabb, fruktmix tillsätt 1-2 tsk pulver med två eller tre glas kokos/mandelmjölk. Lägg till några frysta mangobitar och bananer och blanda!

Vad är fördelarna med ett ekologiskt tillskott?

Här på Weightworld hittar du vårt Rent ekologiska baobabpulver som helt enkelt består av den råa, naturligt produkten. Denna produkt är 100% naturlig, så alla C och enzymer vitamin bevaras vilket maximerar näringsinnehållet.

Genom att köpa en ekologiskprodukter är du inte bara säker på att du får i dig en naturligt produkt utan några tillsatser det bidrar även till livsförändrande inkomster för lokalbefolkningen och samhällen i Afrika som livnär sig på dessa fantastiska träd och vitaminrika tillskott.

Hjälp till att skydda dessa ekotiska träd och frukter och deras omgivning genom att köpa en ekologisk och naturlig produkt. Skörd av tillskottet hjälper till att spara miljön och behåller den biologiska mångfalden genom att skydda dessa majestätiska träd.

Ekologiskt certifierade produkter innebär även att det inte innehåller några skadliga kemikalier, bekämpningsmedel eller tillsatser som annars kan användas i något skede av jordbruk eller produktion.