• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Bli av med celluliter naturligt

Celluliter orsakas av en kombination av genetiska samt livsstilsfaktorer. I grund och botten ger det en gropig effekt på huden på grund av närvaron av fett under huden. Här beskriver vi hur du kan bli av med celluliter naturligt.

Celluliter är vanligare hos kvinnor än män på grund av annan organisation av deras kroppfett och struktur av bindväven. För att vara mer specifik, bindväv visas i ett korsmönster hos män och i ett vertikalt, madrassliknande mönster hos kvinnor.

De uppstår när fettet skjuter upp genom bindväven i huden. Följaktligen börjar huden utbukta och trycks mot huden, varigenom en räfflad och ojämnt utseende uppstår.

På grund av hudens utseende är detta tillstånd även kallat kesohud, apelsinskalssyndrom och madrassfenomenet.

Vi utvecklar av celluliter och bristningar på områden som buken, lår, rumpa, det vill säga områden med djupa lager av fettreserver. Det kan också utvecklas på andra områden som bröst och överarmar. Dessutom blir det värre under ålderdomen eftersom huden tenderar att bli tunnare med stigande ålder.

Den vanliga missuppfattningen är att detta är vanligt vid övervikt och inte drabbar smala människor. I själva verket tror man att cirka 95 % av postpubertala kvinnor tenderar att utveckla celluliter åtminstone i viss utsträckning.

Om du har detta problem innebär det inte nödvändigtvis att du är överviktig och det är något som du kan göra något åt.

Dessa skador kan orsakas av en mängd olika faktorer såsom hormonella faktorer (östrogen, insulin, prolaktin, adrenalin, noradrenalin, sköldkörtelhormon, etc.), genetiska faktorer, överviktig, överdriven bantning, förändringar i ämnesomsättningen, stress, förändring av bind vävnadsstruktur, mikrofunktion och så vidare. Den exakta orsaken är emellertid inte väl förstådd ännu.

Hur blir man av med celluliter

Det finns flera metoder som kan användas för att bli av med och få bort celluliter på låren och resten av kroppen. Det finns även vissa kirurgiska och maskinella behandlingar. Här är 7 tips och tricks som hjälper dig att minska och bli av med celluliter säkert.

Massage och torrborstning

Att borsta och massera huden med en mjuk borste kan bidra till att förbättra cirkulationen, öka lymfa dränering och därmed läka skador på huden. Du kan göra torrborstning innan dusch, ungefär tre gånger i veckan. Bortsett från att minska celluliter kan torrborstning även avlägsna av torr hud och öppna upp porerna.

Om du har torr, känslig hud kan du använda borsten i ditt badkar eller dusch. Överväg att använda ett medelstyv duschborste för detta. Det föreslås att använda milda cirkelrörelser snarare än hårda eftersom hårda rörelser kan bryta blodkärlen och detta kommer inte få bort dina celluliter.

Hemmagjord behandling

Gör en hemlagad inpackning för cellulitbehandling genom att blanda lite extra jungfruolja i en halv kopp kaffe och uppvärmning av blandningen i en mikrovågsugn i ca 20 sekunder.

Applicera denna blandning på de drabbade områdena och svep en plastfolie runt it. För att göra denna lösning kan du lägga fuktiga tångremsor och linda med en cellofan-ark i stället för plastfolie. Efter 20-30 minuter, ta bort omslaget och skölj med varmt vatten. Att massera området med varm kaffesump efter bryggning är också användbara.

En annan liknande metod innefattar användning av en kombination av saften av en halv citron, två matskedar salt (företrädesvis havssalt), och fem matskedar honung. Du kan också lägga rivet citronskal i receptet. Låt denna blandning verka på det drabbade området under cirka 15-20 minuter innan du tvättar bort det. Se till att du återfukta huden innan du applicerar kroppsinpackningen.

Ett saltbad för att eliminerar fettdepåer från kroppen. Till exempel kan du lägga till ungefär två koppar havssalt i badkar fyllt med varmt vatten och dra i den i ca 20 minuter. Efter badet kan du svepa in dig i tjocka lager av kläder för nästa en halvtimme att svettas ut gifter. Dessutom kan du ta en avgiftande tång bad en gång i veckan.

Förebyggande åtgärder

Celluliter kan orsakas av ett antal faktorer. En minskad fetthalt kan hjälpa till en hel del för att förhindra eller åtminstone minska uppkomsten av celluliter. Ät en hälsosam och välbalanserad diet med mer antioxidantrika livsmedel i din kost då antioxidanter bidrar till att förbättra mikrocirkulationen i kroppen. Du kan även använda dig av en effektiv kräm så som Oligo DX Anti Cellulite Creme . Dessutom hjälper mat rik på essentiella fettsyror (till exempel, nötter och frön) till med att stärka bindväven. Delta i fysisk aktivitet och motionera regelbundet. Prova löpning, cykling, etc. eller välja intensiv konditionsträning.