• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

10 Tips För Att Hålla Ditt Nyårslöfte

Ohoj! 2018 är här. Ett helt nytt år. En underbar start. En ny början.Vad är det första du kommer att göra detta nyår? Just det, att komma på ett ”nyårslöfte”. Låt oss spola tillbaka. Hur många nyårslöften satte du upp förra året? Eller desto viktigare, hur många höll du fast vid, till slutet av året?

Många av oss kommer att avge hälsosamma nyårslöften – kanske att gå ner i vikt, sluta röka eller kanske att dricka mindre. Det är dock väldigt vanligt att vi inte uppnår dem. I själva verket håller enbart 8% av människorna i Storbritannien sina löften och efter årets första månad, tenderar många att ge upp dem. Så hur får vi detta nyårslöfte att bli mer lyckat? Genom att göra dina löften realistiska och behandla dem som en livsstilsändring och inte bara ett ”nyårslöfte”. Det är större chans att du kommer att hålla dina löften under året och ta dig ett steg närmare ditt mål. Här kommer lite tips och tricks som vi tagit fram avseende hur man identifierar det rätta löftet och lägger upp en plan på hur man uppnår det.

Ta fram ett SMART mål

Nyårslöften bör inte bara vara något man drömmer om. De är avsedda att uppnås. Därför måste du sätta SMARTA mål. SMART innebär gedigna, mätbara, nåbara, rationella och tidsbundna mål. Efter att du satt ihop dina mål så kontrollera att var och ett av dem är tillräckligt SMART. Ju smartare dina mål är, desto bättre chans har du att uppnå dem.

Res dig upp när du faller

Du kommer att stöta på utmaningar längs vägen, vilket kanske saktar ner farten mot dina mål. Det är dock viktigt att inte ge upp bara för att du hoppade över gymmet eller för att du åt något du inte borde. Alla har sina upp- och nerförsbackar; det är hur du återhämtar dig och tar dig tillbaka till banan som räknas.

Var rationell och realistisk

Det är vanligt att vara överambitiös och sätta dina mål för högt när du ska sätta målen för det nya året. Men du måste vara rationell och realistisk. Om du försöker dig på ett för stort och för snabbt steg så kommer det att efterlämna dig med en känsla av frustration och det kan sluta med att nyårslöftet tar över ditt liv. Det är viktigt att alltid avge nyårslöften som du tror att du kommer hålla.

Diskutera och prata om det

Om du tror att det blir lättare att hålla dina nyårslöften genom att du delar med dig av dem, så bör du göra det. Prata om dina erfarenheter med din familj och dina vänner. Att ha någon att dela din resa med kan göra det mycket enklare och mindre skrämmande. Du kanske till och med överväger att gå med i en stödgrupp eller boka in de där extra passen på gymmet.

Var mer aktiv

Ett bra sätt att kickstarta dina nyårslöften är att försöka vara mer aktiv. Om ditt mål involverar att vara mer energisk så finns det massor av kreativa sätt som hjälper dig att uppnå det. Många börjar med en träningsrutin men det slutar med att de ger upp den innan påsk. Det är viktigt att se till att du är mentalt och fysiskt redo för att uppnå dina långsiktiga mål.

Anteckna dina framsteg

Du kommer att uppleva både bra och dåliga erfarenheter när du arbetar mot dina mål. Kanske skulle du sammanställa dessa i din dagbok? Att anteckna framstegen vid varje steg på vägen kommer att hjälpa dig att hålla koll på dina resultat men det kan även vara bra för att förstå vanliga misstag eller personliga svagheter. Du kan även använda en mobilapp för att notera måltider och framsteg längs vägen.

Belöna dig själv

När du nått ett välförtjänt mål är det viktigt att du belönar dig själv. Oavsett om det är en weekendresa, en kväll ute eller kanske till och med massage så se till att du alltid väljer en belöning som inte kommer att göra ditt hårda arbete ogjort. Kontinuerliga belöningar när du når dina referenspunkter, kommer att få dig att uppnå de delmålen snabbare.

Var konsekvent

Kom ihåg att nyckeln är att vara konsekvent. Tidshanteringen är essentiell för att hjälpa dig att nå dina mål. Människor tenderar att tappa fokus på deras nyårslöften inom ett par veckor eller ibland ett par dagar. Du kan dock öka dina chanser för långsiktig framgång om du håller dig konsekvent genom året. Att vara konsekvent i ansträngning, entusiasm och energi mot dina mål, kan hjälpa dig att närma dig dem.

Ge inte upp och fortsätt att försöka

En av de vanligaste orsakerna till att nyårslöften fallerar är att vi ger upp dem. Många tenderar att kasta in handduken efter ett misstag. Du hade en svag stund och åt den där chokladbiten, än sen då. Vi låter ofta våra små misstag påverka våra långsiktiga framsteg. Att gå ner i vikt är inte lätt, om det vore så skulle det inte vara nummer 1 som nyårslöfte år efter år. Så förlåt dig själv, gå vidare och fortsätt att försöka!

Investera i en hälsosammare livsstil

Om du menar allvar med att styra mot en hälsosammare livsstil och bli av med de extra kilona, så kan det vara värt att investera i några coola fitness-redskap och naturliga produkter för viktkontroll. Genom att lägga till detta vid sidan av en balanserad kost och träningsrutin kan du vara ett steg närmare dina viktnedgångsmål. Det är trots allt lättare att hålla kursen med stöd av naturliga produkter för viktkontroll.