Så använder du en Waist Trainer

Waist Trainers eller träningskorsetter har blivit en populär trend som syns överallt i sociala medier, via influencers som systrarna Kardashian som älskar dem. En Waist trainer är ett superbra sätt för att på en gång både göra din midja smalare och främja en hälsosam långsiktig viktnedgång. Innan du använder en waist trainer är det dock viktigt att du vet hur man använder den på rätt sätt och hur den fungerar.

Förstå de omedelbara och långsiktiga resultaten

Den omedelbara verkan av en waist trainer kan synas när du använder produkten. Precis som när man använder en vanlig korsett ger den ett intryck av en smalare midja och mer utav en timglasfigur. Många väljer på grund av detta att bära en träningskorsett eftersom det kan ge ett direkt intryck av smalare midja och plattare mage medan man har på den.

En kontinuerlig användning av en waist trainer har också långsiktiga fördelar. Om du använder en waist trainer under en längre period och de timmar som rekommenderas under dagen kan det leda till att du får en plattare mage och mindre midje även när du inte har på dig själva korsetten. Genom att använda en waist trainer höjer du kroppstemperaturen, vilket kan leda till en snabbare metabolism. En förhöjd metabolism kan i sin tur leda till att kroppen blir snabbare på att omvandla maten vi äter till användbar energi, istället för att lagra den som oönskat fett.

Det är också möjligt att använda en träningskorsett tillsammans med andra metabolismhöjande produkter, för att maximera resultaten av processen och förbättra möjligheterna till viktminskningseffekter från användandet av din waist trainer. Ämnesomsättningen är av hög betydelse när det kommer till viktnedgång eftersom att den reglerar hur snabbt man bränner mat.

Första gången du använder din waist trainer

Det första du ska göra när du får din waist trainer är att säkerställa att den är av rätt storlek. Använd storleksguiden som gäller för just din waist trainer. När träningskorsetten sitter på ska den kännas ganska tight, men inte så tight att den är obekväm eller gör så att du får svårt att andas. Om dina mått ligger mellan två storlekar rekommenderar vi alltid att du går upp en storlek. Senare, allt eftersom du förlorar i vikt, kan du börja tänka på en mindre storlek på waist trainer. Samtidigt ska du se till att träningskorsetten inte är för stor. Om den sitter för löst så kommer den inte att fungera lika effektivt och kommer inte att kunna ge dig önskat resultat.

När du är säker på att din waist trainer är av rätt storlek och att du är en av de som är i behov av en waist trainer, så är du redo att börja använda den. Första dagen som du använder träningskorsetten rekommenderar vi att du endast använder den i en timme, så att kroppen kan vänja sig. Dag två kan du använda den i två timmar, sedan tre timmar, o.s.v. till dess att du känner att din kropp är helt och hållet bekväm med att bära den. Du bör dock inte använda din waist trainer mer än sex timmar om dagen.

Börja med att använda din korsett för smalare midja under en vanlig dag. Vänta med att använda den i träningssammanhang tills du vant dig vid känslan av hur den sitter. Prova på att gå ut och promenera i din waist trainer och uträtta vanliga vardagssysslor och ta sedan på dig den när du går till gymmet för att träna.

Använd din waist trainer dagligen

Det är enkelt att ha på dig din waist trainer, och vårt bästa tips för att nå resultat med din träningskorsett är att använda den dagligen. Vi rekommenderar att du använder den ungefär 3 till 6 timmar om dagen, men du gör det som du känner dig bekväm med. Använder du träningskorsetten dagligen så kan du förvänta dig att se ännu större resultat långsiktigt, efter omkring tre månader. Alla kroppar är dock olika, så resultaten från en waist trainer varierar från person till person.

Du kan bära din waist trainer när du känner för det, oavsett om det är dag, natt eller när du tränar. Se bara till att du inte använder träningskorsetten hela tiden, utan att du ger kroppen tid att vila. Den är enkel att ha på sig under kläder utan att den syns vilket gör att du enkelt kan ha på dig din waist trainer när du till exempel jobbar. Den kommer inte att störa din prestation på jobbet utan kan vara ett enkelt och effektivt sätt att strama åt midjan medan du sitter på kontoret!

Lyssna alltid på din kropp

Det är viktigt att du lyssnar på din kropp och på vad den säger dig. Du ska inte lida för att bli smal; om det är obekvämt att ha på sig träningskorsetten eller om du har problem med att andas, så ta av den. Ha inte på dig din waist trainer för mycket, utan tänk på den mer som ett komplement till en hälsosam kost och träning. En waist trainer ersätter inte en hälsosam livsstil. En waist trainer kommer alltid ge dig bäst resultat när den används på rätt sätt och tillsammans med en i övrigt hälsosam livsstil. Om du känner dig tveksam till att använda en träningskorsett, särskilt om du har något medicinskt tillstånd att ta hänsyn till, så bör du tillfråga en medicinsk rådgivare.

Är du redo för en Waist Trainer?

Det är många kvinnor som har fått upp ögonen för det här korsettliknande plagget som sägs ge dig maximalt stöd och bekvämlighet, samtidigt som det formar din midja. Det är definitivt inte samma korsett som på den viktorianska tiden. Den här har gjorts om och döpts om till waist trainer eller träningskorsett. Det finns många sätt att göra din midja smalare, men detta är något utöver det vanliga och det är också icke-invasivt. Om korsettträning av midjan är något som intresserar dig, så varför inte lära dig göra det på rätt sätt och på så vis få uppleva exakt det som träningskorsetten är till för.

Leta upp den bästa träningskorsetten

Den bästa träningskorsetten är den som passar just dig bäst. Den kan ha jättestor påverkan på ditt liv, genom att förändra hur du mår och hur du ser ut. För att ta reda på vilken waist trainer som passar dig bäst, så välj en produkt som är välbeprövad och som är betrodd av många kvinnor i världens olika hörn. Om du fortfarande står och väger mellan olika alternativ eller funderar på att hur en Waist trainer fungerar, så försök att samla på dig information om dina olika alternativ. Efter att ha läst på dig är det nu dags att välja en waist trainer som passar just dig.

Ofta kan man välja färg på sin waist trainer, till exempel mellan svart och beige. Det är värt att tänka på vilka kläder man kommer ha ovanpå sin waist trainer när man väljer färg. Bär man mycket ljusa kläder kanske en beige är bättre då den inte kommer synas medan om man tänker använda den i träningssammanhang eller ofta går mörkklädd kan en svart version vara bättre.

Planera en diet att följa

På samma sätt som med andra viktminskningsprogram, så kommer du inte att få några snabba resultat om du bara börjar med en waist trainer. Men det betyder inte att du måste börja med en sträng diet eller tuff träning. Det finns inte någon specifik diet som rekommenderas när du kör med waist trainer, utan det som krävs är helt enkelt att du börjar med en hälsosam livsstil.

Du kommer själv att märka skillnaden och snart behöva en mindre korsett. Detta är en av anledningarna till varför en waist trainer är perfekt för den som är nybliven förälder och inte har tid att följa något expertprogram för träning och kost. Dock så är det inte rimligt att du kan sitta på soffan och äta pommes frites med träningskorsetten på, och samtidigt förvänta dig enastående resultat.

En hälsosam diet består av näringsrik kost som inkluderar protein, massvis med grönt och nyttiga och långsamma kolhydrater. Du ska bli mätt av det du äter men den trötta, svullna känslan som ofta kommer efter man äter mycket snabbmat ska inte uppstå. Den kost du äter ska istället ge dig energi. Om du är hungrig ska du äta, det är inte farligt med nyttiga mellanmål. Dock kan det ofta vara så att man småäter för att man är uttråkad eller trött. Känn efter ordentligt, vad vill din kropp ha och vad mår den bra av? En viktig aspekt av kost är även vatten. Drick mycket vatten då det främjar din kropps hälsa.

Ha på dig din waist trainer

Det är bäst att börja lite långsamt, eftersom 3 till 4 timmar är mer än nog för den som nyligen börjat. Om du börjar med en timme om dagen och sedan ökar gradvis upp till tre timmar, så kommer det hjälpa dig att bli van vid din waist trainer. Efter att ha använt träningskorsetten i några dagar kanske du till och med glömmer av att du har den på, eller plötsligt märker att du har haft den på hela dagen. Du kommer säkert att gilla dig själv ännu mer när du har din waist trainer på, men se till att lyssna på din kropp och inte bara på hjärnan. Det är bäst att inte dra för snabba slutsatser när man använder en träningskorsett.

Håll formen med en waist trainer

Med den oslagbara kombinationen av plan för träning och kost, samt en waist trainer, kommer du kunna uppnå fantastiska resultat. Se till att du är ihärdig och följer det som användningen av en träningskorsett kräver av dig – vilket inte är mycket, eftersom du inte vill skada dig. Allt du behöver är tålamod och, såklart, disciplinen att få den här senaste viktminskningstrenden att verka i din tjänst. Här kan du läsa mer om fördelarna med en Waist trainer

Dela med