Hur fungerar en Waist Trainer?

Waist trainers hjälper dig att få en smalare midja och att forma din kropp. Detta är en av de senaste trenderna bland både bloggare och reality-stjärnor just nu. Vi vet alla att motion och en hälsosam kost inte alltid ger önskat resultat och inte det omedelbara resultatet. Med hjälp av en waist trainer kan du uppnå både ett hållbart och direkt resultat.

Banner som visar kandisar som bar waist trainer mot en vit bakgrund

Vad är egentligen en waist trainer?

Användandet av waist trainers ökade snabbt i popularitet när de började synas på sociala medier på kändisar som Kylie Jenner, Kim Kardashian och Jessica Alba. Korsetter har använts i tusentals år, men med modern teknik och uppdaterat material ger dagens waist trainer maximalt resultat utan obehaget och styvheten hos äldre korsetter. WeightWorlds waist trainer är ett bra exempel på en modern korsett för smalare midja som effektivt kan förändra din figur till en mer timglasformad sådan med maximal komfort och minimal ansträngning.

Så vad är egentligen waist training? En waist trainer är en effektiv korsett för smalare midja som är speciellt utformad för att minska midjans omkrets, den ger även långtidsresultat när den används regelbundet. WeightWorlds slimming waist trainer är utformad för att vara så bekväm och enkel att använda som möjligt. Den är omsorgsfullt utvald med material av högsta kvalitet, inklusive hudvänlig polyester och elastan. Materialet är anpassat för att komplettera kroppsform och erbjuder maximala resultat i kombination med motion och en hälsosam diet. En waist trainer kan även hjälpa med hållning och kan fungera som spandex under kläder då den håller allt på plats. Det är det perfekta sättet att få in fettförbränning och viktnedgång mål i vardagen då en waist trainer kan användas när du utför dina vardagliga sysslor.

När ska jag använda en waist trainer?

Använd en waist trainer om du är ute efter ett sätt att definiera din midja och du vill gå ner i vikt. En waist trainer kan vara det optimala sättet att öka förbränning och minska midjemåtten och om det är dessa resultat du är ute efter kan en midjekorsett vara rätt produkt för dig. Om ditt mål är att minska ditt midjemått och få en timglasfigur med definierad midja kan waist trainer vara ett effektivt sätt att nå dit. Ha på dig din waist trainer när du tränar för att optimera din träning och viktnedgång. En waist trainer kan göra så att du svettas mer än vanligt vilket leder till att man blir av med överflödig vätska. Korsett träning är alltså ett optimalt sätt att gå ner i vikt på. Du kan även enkelt använda din waist trainer när du utför vardagliga sysslor, då den fungerar bra att ha under kläder utan att den syns eller är i vägen. Den är både diskret och effektiv på grund av att den kan användas i princip när och var som helst.

Hur använder jag en waist trainer?

En waist trainer är lätt att använda och kan enkelt anpassas för att passa runt flera olika kroppstyper. För att sätta på dig den placerar du plagget på magen så att den övre delen av korsetten är strax under bystlinjen.

Du kan bära din waist trainer när som helst på dagen. Även om det inte är rekommenderat att sova i kompressionsplagg gör en del det ändå, det rekommenderas dock inte eftersom kroppen behöver en paus. För att få bästa resultat råder vi dig att bära din korsett för smalare midja under målinriktad träning, detta hjälper dig att nå maximal fettförbränning. Sätt på dig din waist trainer när du ska till gymmet, ut på en promenad eller när du gör hemmaträning. Den är enkel att ha under andra plagg som till exempel träningskläder och används för att maximera fettförbränningen som inträffar när du rör på dig. För att få permanenta, synliga resultat från din waist trainer rekommenderar vi att du bär den under tre till sex timmar per dag i minst tre månader. Detta är enkelt att få in i vardagen. Ha på dig din waist trainer när du utför dina vardagliga sysslor. En waist trainer går att använda när du tränar lika väl som när du är i mataffären.

Det är viktigt att du är bekväm i din waist trainer. Optimal användning kommer när du använder den under en längre period vilket är svårt att göra om man inte känner sig bekväm.

Hur väljer jag rätt waist trainer?

Det är viktigt att välja ut rätt typ av waist trainer, notera att alla korsetter för smalare midja är olika. Det finns en mängd olika tyger och urbeningar att välja mellan. Vi rekommenderar att du väljer en med stål över en med plaststomme. Den stora skillnaden mellan dessa två är hållbarhet. Stålurbening är hårdare än plast vilket kommer öka livslängden på din waist trainer. Eftersom att en waist trainer ska användas i minst tre månader är det ett smart val att välja den som kommer hålla längst för optimala viktnedgångs resultat.

Din korsett för smalare midja bör sitta rätt för optimalt resultat. Den bör ha tillräcklig struktur för att inte rulla över midjan (detta är ett tecken på att den är för liten). Mät ditt naturliga midjemått, detta är ofta den minsta delen av din midja. Detta är midjemåttet du behöver för att få rätt storlek för din korsett.

 • Din waist trainer bör inte påverka din andning och du bör inte uppleva någon smärta.
 • Plagget kommer att kännas obekvämt tills du vänjer dig. Det är därför du gradvis bör bygga upp din waist trainer under längre tidsperioder.
 • Din slimming waist trainer bör kunna stängas ordentligt utan utbuktning.
 • Känns den för trång? Byt ut den till en mer bekväm passform!

Vilken typ av resultat kommer jag se?

Resultaten av waist training är beroende av många faktorer. Här är några:

 • Hur länge du bär din waist trainer varje dag
 • Hur många dagar per vecka du bär din korsett
 • Hur tight den är
 • Om du följer en diet och ett träningsprogram

Även genetik spelar en nyckelroll här. Även om vi tog två människor med samma midjemått som utgångspunkt och såg till att alla andra variabler var desamma är det väldigt sannolikt att de kommer att få olika resultat.

Målet med att använda en waist trainer är att uppnå resultat som en smalare midja och framhäva kroppens former. Den är framtagen för att hjälpa kroppens naturliga fettförbränning, strama åt midjan och på det sättet hjälpa till med viktnedgång och en smalare midja. Om du använder din waist trainer på rätt sätt är viktnedgång, en smal midja och en vacker timglasformad kropp resultat som kan nås på ett effektivt och bekvämt sätt.

Kom ihåg!

 • Du kommer att se smalare ut på en gång när du börjar använda din waist trainer då kompressionen inleds på en gång. De långsiktiga resultaten är beroende på din nivå av engagemang och om du bär din korsett varje dag.
 • En annan viktig fördel med din waist trainer är ökningen av värme till det område du vill minska. Detta kommer att öka svett. Ju mer du svettas, desto mer måste du ersätta dessa vätskor.
 • Om du vid något tillfälle känner dig obekväm, din andning är begränsad eller om du inte kan delta i normala aktiviteter bör du omedelbart ta av dig din korsett. Detta är en tydlig indikation på att den antingen är för hård, sitter för tight eller sitter fel.
 • Ingen går ner i vikt och omformar sin kropp över en natt. Ha tålamod och ta en dag i taget, det är det långsiktiga målet som räknas här. Om du går ut för hårt i början och använder din waist trainer på fel sätt kommer du att göra mer skada än nytta. För att undvika skadliga resultat bör du ta det lugnt – resultaten kommer!
 • Gör regelbundna ”kontroller” för att se till att du bär din waist trainer korrekt. Som med alla nya övningar eller viktminskningsprogram bör du granska dina mål ofta för optimala resultat. Skriv ner dina mått så du kan jämföra och hålla koll på dina mål.
 • Använd din waist trainer regelbundet. Se till att den är rätt storlek och bekväm så att du kan använda den daglig under tidsperioden som är rekommenderad för optimala resultat.

Kombinera waist training med rätt diet

Äter du hälsosamma livsmedel när du gör din waist training kommer du att förse kroppen med viktiga energikällor och mineraler som den behöver och som kommer att hjälpa dig att definiera midjan ännu mer. Kombinera din waist training med en god kost för att uppnå optimala resultat. Laga mat som innehåller mycket proteiner och kolhydrater, eller fetter och kolhydrater är bra också. En hälsosam, balanserad diet kombinerat med korrekt användning av din waist trainer är det bästa sättet att nå de resultat du vill ha. Försök att sluta med för mycket socker och salt då detta ofta leder till viktuppgång och en svullen mage. Kroppen mår som bäst när den får hälsosam näring.

Slutligen är det viktigt att koppla ihop sådana hälsosamma livsmedel och måltider med massor av vatten. Följ 6-8 glas regel per dag för att hålla kroppen återfuktad. Ibland kan vi även blanda ihop våra känslor av törst med hunger. Så, för att kontrollera hur mycket du äter är det alltid praktiskt att ha en flaska vatten med dig hela tiden.

Kan jag kombinera min waist trainer med andra produkter?

För att uppnå ytterligare resultatet kan du enkelt kombinera din waist trainer med andra produkter. Vi har ett kombinationspaket här på WeightWorld som kombinerar denna slimming waist trainer med Belly Fat Burner – en produkt som effektivt arbetar för att reducera fettet på magen. Belly Fat Burner är ett helt naturligt kosttillskott bestående av kapslar. De innehåller bland annat guarana som ger dig mer energi och ökad förbränning. Det här paketet är perfekt för de som vill gå ner i vikt och få en mer definierad midja.

Hur köper jag waist trainer?

Det är enkelt, snabbt och säkert att handla från WeightWorld. Vi använder oss av Klarna check out vilket är bade smidigt och säkert. Med den kan du betala med flera olika kort som bland andra Visa Debit, Mastercard, Maestro och andra kredit- och betalkort. Vill du inte handla med Klarna går även det bra. Om du kontaktar vår kundtjänst kan de hjälpa dig att betala genom banköverföring. Vår kundtjänst är öppen mellan 10.00-18.00 på vardagar, du når oss på telefonnummer 08 44 68 24 03 eller via e-post [email protected].

Dela med