5 Tips när du köper en waist trainer

Har du funderat på att köpa en Waist Trainer? Nedan berättar vi vad du bör veta innan du börjar din waist training.

ett rosa mattband ar format som ett hjarta mot en vit bakgrund

Det finns många fördelar med Waist Trainer. Här är fem tips som hjälper dig få ut det mesta av denna produkt.

1. Stärk din kropp

När du använder din waist trainer är det viktigt att du även tränar regelbundet för att uppnå det bästa resultatet. Om du inte tränar regelbundet kan din kropp börja förlita sig på midjetränare för att upprätthålla din hållning. Dessa övningar är bra för just ryggmuskler och hållning:

  • Benböj - ett enkelt sätt att träna hela kroppen. Stå med benen isär, tårna pekande utåt. Böj på knäna som att du ska sätta dig på en stol och tryck sedan uppåt med fötterna. Se till att fötterna är platta mot marken och att ryggen är rak medan du utför övningen.
  • Plankan - en annan bra övning som kan göras hemifrån som är fördelaktig för hela kroppen. Ha armarna i 90-gradersvinkel på golvet och stå på fötterna. Kroppen ska vara helt rak vilket kan vara lite svårt. Håll denna position i minst 30 sekunder.
  • Rygglyft - är precis som det låter en övning som är bra för ryggen. Du utför den genom att lägga dig på magen och ha armarna vid sidan eller händerna vid öronen, beroende på vad som är enklast och bekvämast för dig. Lyft överkroppen från golvet men låt resterande kropp ligga kvar på marken. Upprepa övningen ca 10 gånger.

2. Välj rätt passform

När du väljer din waist trainer så är det viktigt att du väljer storlek som passar just dig. Om du inte gör det riskerar du att den sitter för löst och därför inte hjälper dig. Sitter den för hårt å andra sidan, så riskerar du skador - speciellt om den sitter för hårt runt magen. För att säkerställa att du får rätt storlek så rekommenderar vi att du tar de mått du behöver (ditt midjemått) direkt på morgonen.

3. Hur och när ska använda din waist trainer?

Du bör använda din waist trainer regelbundet för att nå de permanenta resultat du önskar - men du kan se tillfälliga resultat redan från första användningen. När du väljer din Waist Trainer kan det vara bra att ta en i färg som kommer att fungera under många av dina kläder. En beige korsett fungerar utmärkt att ha på sig under ljusa kläder medan en svart kan användas mer som ett klädesplagg.

Börja använda din Waist Trainer under korta sessioner och öka sedan allt eftersom. Det är också rekommenderat att bära den när du utför andra aktiviteter till exempel hushållsarbete eller när du är och handlar. Genom att hålla dig sysselsatt kan detta fantastiska plagg hjälpa kroppen att vänja sig vid känslan och samtidigt reducera midjan gradvis. Du kan också prova att använda waist Trainer gymmet för att öka termogena aktiviteterna och därmed effekten av din waist training.

flera kandisar har tagit selfie med sina waist trainers pa

4. Hur länge ska du bära den?

Enligt forskning bör du bara använda din Waist Trainer under sex veckor i taget för att få en säker och hälsosam effekt. Men alla är olika. Du kan även kombinera denna produkt med ett naturligt tillskott och få ut en större effekt. Läs mer om Waist Trainer Kombipack som kan hjälpa dig att gå ner i vikt och få en plattare mage.

5. Vad bör du undvika?

Undvik att använda din Waist Trainer under längre perioder än vad som är rekommenderat. Den kommer att kännas bekväm efter ett tag, men detta kan också bero på att du vant dig vid att ha den på dig.

Det är viktigt att man inte lägger allt hopp på sin Waist Trainer. Det vill säga - du måste fortfarande leva en hälsosam livsstil för att nå dina viktminskningsmål.

Dela med