Spirulina Chokladtryfflar

recept/spirulina choklad tryfflar 3057

Ingredienser:

  • 250 g blötlagda cashewnötter
  • 1 msk Spirulinapulver
  • 130 ml lönnsirap eller rismalt
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 130 g kakaosmör
  • 130 g kakaopulver

Instruktioner:

Till fyllningen

  1. Häll cashewnötterna i en mixer.
  2. Addera vaniljextrakt, spirulina och hälften av sirapen.
  3. Låt stå i kylen i en timme.
  4. Scoopa upp med en tesked och rulla till bollar.
  5. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Till toppingen

  1. Smält kakaosmöret i en skål över hett vatten.
  2. Rör i kakaopulvret och den andra hälften av sirapen.
  3. Ta bollarna och doppa dem en i taget i chokladen.
  4. Rulla bollen så att hela tryffeln är täckt.
  5. Placera bollarna på plåten med bakplåtspapper igen.
  6. Placera plåten i kylen och låt stå i 30-45 minuter tills chokladen stelnat och avnjut sedan.

Servingstips: Innan chokladen stelnat kan du rulla tryfflarna i kakaopulver.