GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Mjuk matchakaka

recept/Mjuk matchakaka

Ingredienser:

  • 200g vitchoklad
  • 200g smör
  • 200ml socker
  • 300ml vetemjöl
  • ½ tsp. bakpulver
  • 2 tsp. vaniljsocker
  • 30g matcha tepulver
  • 3 ägg

Tillagning:

  1. Förvärm ugnen till 175 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Hacka vitchokladen i små bitar och smält den med smöret i en glasskål över kokande vatten (spara lite choklad för dekoration).
  3. Vispa ägg och socker pösigt och häll i chokladblandningen.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål, och blanda sedan ner dem i degen.
  5. Häll degen i långpannan och grädda i ugnen i cirka 35 minuter. Prova med en sticka för att veta när kakan är klar.
  6. Låt kakan svalna och dekorera den sedan med vitchoklad.