• Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Dataskyddsförordningen

  Dina uppgifter är säkra hos oss

Vad är kollagen?

Kollagen är huvudingrediensen i många anti-aging produkter som bidrar till att föryngra huden. Kollagen är ett protein som finns i bindväv i hela kroppen och det är en viktig del av din hud. När vi åldras förlorar hudens sitt inre lager av kollagen och som ett resultat blir huden mer sårbara för skador.

Kollagen är ett protein som vår kropp producerar och finns överallt i vår kropp. Proteinet finns i hår, naglar och vår hud men när vi åldras minskas nivåerna av kollogen och tecken på åldrande börjar visas. För att kunna bekämpa detta gradvisa åldrande har vi Proto-Col Kollagen är en våra 100 % naturliga Detox behandlingar av rent kollagen som kan tas for att gradvis bekämpa hudens åldrande och förbättra hälsa, hår och naglar.

Kollagen är känt för fördelar så som:

 • Förbättring i hud, hår och naglar
 • Bättre ögonhälsa
 • Skydd mot hjärtsjukdomar
 • Förbättrade idrottsprestationer och energinivåer
 • Starkare ben

Förutom Proto-Col Kollagen som vi redan har nämt finns det ett flertal olika typer av kollagen och här är det beskriver vilka det är och hur det fungerar.

Hydrolyserat Kollagen

Hydrolyserat kollagen är ett ämne som produceras genom att bryta ner kollagen som härrör från djurben och eller bindväv. Kollagenet bryts ner genom en process som kallas hydrolys som innebär nedbrytning av föreningar genom reaktion med vattenmolekyler. Många kollagenbaserade skönhetsprodukter innehåller hydrolyserad kollagen.

Kollageninjektioner

Injektioner är en typ av kosmetisk behandling som går ut på att vissa ämnen injiceras i huden för att minska tecken på åldrande i huden. Kollogen kan injiceras för att minska fina linjer eller rynkor. Det är ofta populärt att injicera kollagen för att bekämpa effekterna av åldrande genom att stimulera produktionen av kollagen i huden. Även om dessa injektioner i allmänhet anses säkra kan de ibland leda de till biverkningar såsom missfärgning av huden och allergiska reaktioner. Dessa föryngrande effekter är oftast tillfälliga och kräver upprepade behandlingar för att behålla resultatet. Det går att undvika smärtsamma behandlingar med till naturliga kosttillskott så som Proto-Col Kollagen.

Kollagenkrämer

Det råder för närvarande brist på vetenskapliga bevis för anti-aging effekter av krämer, lotion eller andra skönhetsprodukter som innehåller kollagen. Det tyder på att vissa krämer kan bidra till att öka produktionen av kollagen och bidra till att minska tecken på åldrande. Många undrar hur de kan få sin hud att se yngre ut och kollagen kan vara svaret på den frågan.

Kosttillskott med Kollagen

Genom att ta ett tillskott med kollagen kan du hjälpa till att bromsa åldrandet av kroppen, stärka benstommen samt skydda lederna. Kollagen är även känt för att hjälpa till att minska rynkor och föryngra huden samt förbättra utseendet på hud, hår och naglar. Proto-Col Kollagen kan användas för att förhindra förtidigt åldrande och öka kvalitén på hår, hud och naglar. Kollagen kan förbättra elasticitet i huden, få yngre hud, tjockna hår och öka gemensamma hälsa genom att öka kollogennivån i kroppen.

Andra sätt att öka nivån av kollogen

Du kan till exempel dricka grönt te och därmed öka nivån av kollogen i kroppen. Antioxidanter som kan öka produktionen av kollagen finns även i gröna grönsaker så som spenat och broccoli samt i krämer och serum som innehåller antioxidanter. Klimakteriet kan göra oss rynkig då våra östrogennivåer sjunker. Livsmedel som kan hjälpa ersätta effekterna av förlorade östrogen och reparera kollogennivåerna är hummus, nötter, soja och pintobönor. För att öka produktionen av kollagen behöver du äta en stor mängd av dessa livsmedel och många tycker ofta det är enklare, billigare och mer effektiva att ta ett kollagenbaserat tillskott så som Proto-Col Kollagen.

Vart hittar jag Proto-Col Kollagen?

Ett enkelt sätt att öka nivån av kollagen i kroppen är att ta det naturliga kosttillskottet Proto-Col Kollagen. Proto-Col Kollagen för ökat välmående är ofta använda för att föryngra huden samt öka styrka i hud, hår och naglar. Detta effektiva kosttillskott kan vara ett värdefullt stöd för att hjälpa kroppen att upprätthålla en ungdomlig och fast hud.