• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Vad är kollagen och varför ska du äta det?

Kollagen är huvudingrediensen i många anti-aging produkter som bidrar till att föryngra huden. Kollagen är ett protein som finns i bindväv i hela kroppen och det är en viktig del av din hud. En tredjedel av allt protein i kroppen är kollagen och förekommer främst i stödjevävnad som senor, ben och hud. Kollagen finns även i brosk, bindväv, hår, naglar, ligament och våra leder. Hela 70 procent av huden består av kollagen. Med andra ord är det ett viktigt protein som har en stor nyckelfunktion i kroppens uppbyggnad och funktion. När vi åldras förlorar huden sitt inre lager av ämnet och som ett resultat blir huden mer sårbara för skador. Därför är kollagen en av huvudingrediensen i många anti-aging produkter som bidrar till att föryngra huden.

Varför kollagen är bra för dig

Kollagen är ett protein som vår kropp producerar och finns överallt i vår kropp. Proteinet finns i hår, naglar och vår hud men när vi åldras minskas nivåerna av kollagenet då tecken på åldrande börjar visas. För att kunna bekämpa detta gradvisa åldrande har vi Pure Marine Collagen en av våra 100 % naturliga behandlingar som kan tas för att gradvis bekämpa hudens åldrande och förbättra hälsa, håret och naglarna.

Kollagen är känt för fördelar så som:

 • Förbättring i hud, hår och naglar
 • Bättre ögonhälsa
 • Skydd mot hjärtsjukdomar
 • Starkare ben och leder

Starkare hår, hud och naglar

bild av åldrande hud

Fördelar med kollagen är bland annat att det har en fantastisk förmåga att reparera och bygga upp våra naglar, huden och håret. Huden består till 70 procent av kollagen, med tiden som vi åldras minskar produktionen av ämnet vilket resulterar i en rynkig hy som tappar sin elasticitet. Tillskott av kollagen kan hjälpa huden att behålla sin lyster och minska antalet rynkor. En studie på 70 kvinnor i åldern 35-55 fick under åtta veckor kollagen tillskott. Häften fick riktigt kollagen och hälften placebo tillskott. Det var en märkbar skillnad på elasticitet och lyster i kvinnornas hy som tagit tillskottet i jämförelse med placebo kvinnorna.

Studier visar också att folk som tillfört ämnet i sin diet fått starkare naglar med färre flisor och brytningar samt slitstarkare hår.

Bättre ögonhälsa

Har din ögonläkare upptäckt tecken på glaukom även kallat grön starr och du bär glasögon? Ett tillskott av kollagen kan hjälpa dig att reparera skador på synnerven som orsakar grön starr och på så vis leda till bättre syn där du till och med kanske slipper bära glasögon.

Skydd mot hjärtsjukdomar

Vi vill hålla ett lågt kolesterolhalt i våra blodkärl för att undvika hjärtsjukdomar som kärlkramp, stroke och hjärtinfarkt. Höga kolesterolvärden kan täppa till våra blodkärl och försvårar för blodet att transporteras runt i kroppen. Detta kan resultera till att hjärtat stannar eller att andra organ drabbas och tappar sin funktion. Kollagen har visat sig öka elasticiteten i blodkärlen. På så vis kan kroppen enklare rena sig och hålla ett jämnt blodtryck vilket är förebyggande mot hjärtsjukdomar.

Starkare ben och leder

Smörj lederna och stärk benstommen med kollagen tillskott. Har du leder som knakar och lätt blir stela? Kollagen kan vara svaret till ditt problem. Det skapar nämligen flexibilitet i lederna och motverkar ledinflammationer som artros. I studier som gjorts har även kollagen haft en positiv påverkan på speciellt knäledsproblem och osteoartrit smärta. Vilket är när brosket mellan lederna bryts ner och smärta uppstår när benen får direktkontakt. Förslitning på brosk ökar också risken för skador. Kollagen har en förmåga att återuppbygga brosk och stärka dina leder och ben.

Förutom Pure Marine Collagen som vi redan har nämnt finns det ett flertal olika typer. Här beskriver vi vilka det är och hur det fungerar.

Hydrolyserat Kollagen

Hydrolyserat kollagen är ett ämne som produceras genom att bryta ner kollagen som härrör från djurben och eller bindväv. Detta görs genom en process som kallas hydrolys som innebär nedbrytning av föreningar genom reaktion med vattenmolekyler. Många skönhetsprodukter innehåller hydrolyserad kollagen.

Kollageninjektioner

Injektioner är en typ av kosmetisk behandling som går ut på att vissa ämnen injiceras i huden för att minska tecken på åldrande i huden. Kollagen kan injiceras för att minska fina linjer eller rynkor. Det är ofta populärt för att bekämpa effekterna av åldrande genom att stimulera produktionen av kollagen i huden. Även om dessa injektioner i allmänhet anses säkra kan de ibland leda de till biverkningar såsom missfärgning av huden och allergiska reaktioner. Dessa föryngrande effekter är oftast tillfälliga och kräver upprepade behandlingar för att behålla resultatet. Det går att undvika smärtsamma behandlingar med hjälp av naturliga kosttillskott så som Pure Marine Collagen.

Kollagen krämer

två händer i kors

Det råder just nu en stor trend för anti-aging effekter av krämer, lotion eller andra skönhetsprodukter som innehåller kollagen. Det sägs att vissa krämer kan bidra till att öka produktionen av kollagen och kan bidra till att minska tecken på åldrande. Många undrar hur de kan få sin hud att se yngre ut och en bra hudvårdsrutin med en återfuktande kollagen kräm kan vara svaret på den frågan.

Kollagen kapslar

Genom att ta ett tillskott med kollagen kapslar kan du hjälpa till att bromsa åldrandet av kroppen, stärka benstommen samt skydda lederna. Kapslar är perfekt för dig som vill ha en snabb och en enkel kollagen dos. Med kollagen kapslar kan du förbättra elasticitet i huden så du får en yngre hud, tjockna hår och öka generella hälsan i kroppen, alltså bra för både insidan och utsidan.

Andra sätt att öka nivån av kollagen

kvinna med ung hy

Du kan till exempel dricka grönt te och därmed öka nivån av kollagen i kroppen. Antioxidanter som kan öka produktionen av kollagen finns även i gröna grönsaker så som spenat och broccoli samt i krämer och serum som innehåller antioxidanter. Klimakteriet kan göra oss rynkiga då våra östrogennivå sjunker. Livsmedel som kan hjälpa ersätta effekterna av förlorade östrogen och reparera nivåerna är hummus, nötter, soja och pintobönor. För att öka produktionen av kollagen behöver du äta en stor mängd av dessa livsmedel och många tycker ofta det är enklare, billigare och mer effektiva att ta ett tillskott så som Pure Marine Collagen.

Sammanfattning

Kollagen är ett protein och en viktig byggsten i vår kropp. En tredjedel av allt protein i kroppen som finns bland annat i våra muskler, ben, brosk, ligament och hela 70 procent av vår hud är byggt av kollagen.

Vill du stärka dina leder, ben, hår, naglar samt förebygga hjärt- och kärlsjukdomar kan kollagen vara en viktig ingredienser i den processen. Kollagen kan även motverka ledinflammationer och bidrar till att din hy ser yngre ut med mindre rynkor och mer lyster. Den har även positiv effekt på din ögonhälsa och kan bland annat motverka grön starr.

Kollagen finns i olika former som kosttillskott, i krämer, som injektioner men också naturligt i våra mat speciellt gröna grönsaker samt i grönt te.

Välj rätt kollagen tillskott

Ett enkelt sätt att öka nivån i kroppen är att ta naturliga kosttillskott av kollagen. Pure Marine Collagen för ökat välmående är ofta använt för att föryngra huden samt öka styrka i hud, hår och naglar och innehåller kollagen från pangasius- and tilapia-fisk. Hydrolysed Collagen Peptide Powder däremot kommer från bovint kollagen och innehåller ännu mer protein än marint kollagen. Det finns nu även Vegan Collagen Advanced på marknaden för de som boosta kollagen produktionen med endast ingredienser från växtriket. Alla dessa effektiva kosttillskott kan vara ett värdefullt stöd för att hjälpa kroppen att upprätthålla rörliga leder och en ungdomlig och fast hud.