• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Vad är Baobab?

Baobab är en kraftfull ny superfood och Afrikas bäst bevarade hemlighet tills nyligen. pulvret är tillverkat av den rena, råa frukten från det majestätiska baobabträdet som växer i bland annat certifierade ekologiska reservat i Malawi, Afrika.

Baobab är ett träd vars exotiskt superfrukt som kan hjälpa dig att få i dig mängder av vitaminer och mineraler. Namnet på denna frukten från trädet har samma namn och uttalas - BEY-oh-Bab. Vi kommer att beskriva några av hälsofördelar från att införa denna naturliga vitaminkälla som en del av din kost.

Försäljningen av dessa naturliga produkter bidrar även till livsförändrande inkomster för lokala bönder och deras samhällen. Det finns flera olika sätt som du enkelt kan tillföra baobab i din vardag på. Dessa tillskott hjälper till att bevara skyddet av dessa majestätiska träd och den biologiska mångfalden i dess omgivning.

Vad är baobab?

Det är många som undrar vad baobab egentligen är och det är en frukt från baobabträdet, som växer i Afrika och vissa delar av Australien. Baobab är otroligt bra för dig då det är en utmärkt källa till C-vitamin, kalcium, kalium, tiamin, fiber och vitamin B6 och det finns flera sätt som du kan tillföra detta tillskott i din diet.

Frukten har ett av de högsta antioxidantnivåerna i världen med mer än dubbelt antioxidanter per gram gojibär och mer än blåbär och granatäpplen tillsammans. Det är en utmärkt källa till C-vitamin, som också bidrar till att skydda cellerna från stress och bidrar till normal bildning av kollagen i huden. C-vitamin hjälper också till med att bevara och tillföra vitamin E som skyddar och reparerar din hud.

Baobabträdet

Baobabträd, även kallat "livets träd" har sitt ursprung på savannerna i Afrika, men det finns också i Australien och Indien. Det är en massivt träd som kan bli upp till 20 meter högt och 15 meter brett. Det är en av de längsta levande träd på jorden och det finns bevis för att vissa att dessa träd har funnits i över 2000 år, medan andra rapporter tyder på träd som kan ha levt i över 3000 år.

Olika delar av trädet kan användas för olika ändamål: barken kan förvandlas till rep och kläder, de färska bladen kan ätas för att stärka immunförsvaret och det finns även ätbart fruktkött med många hälsofördelar. Detta fruktkött har använts i Afrika för olika typer av hälsofrågor under en lång tid.

Detta fruktkött har blivit tillgängligt i Skandinavien under 2008 då det fick godkännande från EU: s tillsynsmyndigheter för livsmedel på grund av dess höga näringsvärde och hälsofördelar. Ett tillskott som kan tas på samma sätt är moringa med vitamin b6 vilket kan kombineras med baobab för dig som ytterligare vill tillföra fibrer och andra typer av vitaminer i din kost.

Hur tillverkas baobabpulver?

Tillskottet skördas för hand genom att samlas från träden eller från marken. Det torkas naturligt i skalet och de hårda skalen öppnas och massan separeras från frön och skal. Därefter mals det torkade fruktköttet helt enkelt till pulverform.

Användningsområden

Det finns flera användningsområden med denna superfood. Baobab kan även tas efter träningen. Det är perfekt för att öka energinivåerna efter ett träningspass på ett naturligt sätt. Ta enkelt två teskedar Baobabpuver i en flaska vatten för att fylla på kroppens vitamintillskott och eftersom det innehåller kalium, magnesium och kalcium så ger det din kropp stora mängder energi.

Lägg till 1/4 tesked Himalayasalt och du har en riktigt naturligt, sockerfri sportdryck. Baobab är också utmärkt att förbättra vakenhet och energinivåer, stödja immunsystemet samtidigt som det kan hjälpa dig att upprätthålla ett friskt nervsystem och öka tillförseln av järnnivåer till din kropp.

Näringsvärde

Ett rent pulver av baobab innehåller en mängd olika vitaminer och mineraler. Gram per gram innehåller sex gånger så mycket C-vitamin som apelsiner, dubbelt så mycket kalcium som mjölk och ännu mer järn än rött kött. Det är också rik på kalium och har B-vitaminer, magnesium, fosfor, och antioxidanter. Dessutom är detta fruktkött rik på fibrer och det har mer fibrer än andra frukter såsom äpplen, persikor och aprikoser.

Baobab innehåller sex gånger så mycket C-vitamin som apelsiner och dubbelt så mycket kalcium som mjölk. Detta pulver bra för vegetarianer eller veganer som vill tillföra C-vitamin för att hjälpa upptaget av järn i olika livsmedel. Tillskottet innehåller:

 • 6 x mer antioxidanter av blåbär
 • 6 x mer C-vitamin apelsiner
 • 6 x mer Kalium av bananer
 • 50 % fibrer per portion
 • Mer magnesium än Kokosnötsvatten
 • Dubbelt så mycket kalcium som mjölk

Hälsofördelar

Hälsoeffekterna av baobab är många tack vare det höga näringsinnehållet. Det kan bland annat hjälpa till att hantera blodsockernivåerna genom att motverka de negativa sockernivå uppgångarna som kommer när man äter kolhydrater rika livsmedel som vitt bröd.

Det har inte funnits några tecken eller rapporter om allergiframkallande effekter eller biverkningar i följd av konsumtion av superfrukten då det är ett 100 % naturligt tillskott.

Det höga näringsvärdet i ett rent kosttillskott av Baobab med vitaminer och mineraler har visat sig till kunna leda till:

 • Ökade energinivåer
 • Stärkt immunförsvaret
 • Hälsosamma blodsockernivåer
 • Stödjer ett friskt hjärta
 • Förbättrad återhämtning från träning
 • Ökad prestation
 • Främjer en frisk hud
 • Förbättra sömnsvårigheter
 • Minskad trötthet

Baobab innehåller rikt med antioxidanter som kan hjälpa till att eliminera fria radikaler som kan bidra till sjukdomar, virus, åldrande, inflammation och hjärt- och kärlsjukdom. Eftersom baobab är rikt på olika vitaminer och mineraler kan det bidra till en förbättrad allmän hälsa och välbefinnande. För att vi i sig en tillräckligt stor mängd av dessa rekommenderar normalt 1-2 teskedar om dagen.

Ett regelbundet intag av Baobab exotisk superfrukt kan leda till en ökad vakenhet och förstärkta energinivåer. Den höga nivån av C-vitamin i tillskottet har starka energigivande egenskaper. Det bidrar till att förbättra kroppens och hjälper den att omvandla kalorier från mat till energi.

Tillskottet kan även öka immunförsvaret. Vitamin C i ett organiskt tillskott med denna superfrukt ger en ordentlig push för immunsystemet. Det är en 100% naturlig, näringsrik tillskott med en unik sorbetliknande citrussmak.

Den höga nivån av Kalium i tillskottet är en förutsättning för ett friskt nervsystem, speciellt om du dricker kaffe, cola eller alkohol och äter livsmedel med hög salt.

Baobab kan också öka din återfuktning och hjälpa till att undvika uttorkning- lägg till baobabpulver i en flaska vatten för att hålla kroppen återfuktad hela dagen. Tillskottet ökar järnupptaget. Närvaron av C-vitamin i kombination med järn i organiskt extrakt är särskilt effektiv för att öka järnnivåer i kroppen. Vill du ytterligare maximera dina energinivåer kan du effektivt kombinera tillskottet med grönt kaffe för ökade energinivåer.

Hur får jag i mig Baobab?

Hälsomedvetna människor i Sverige och världen över väljer att konsumera tillskottet i pulverform, något som enkelt kan strös på gröt, yoghurt och även i godsaker så som i bakning och desserter. Några tips är:

 • Dryck - Skapa en Baobab Dryck genom att blanda 1 tsk baobabpulver i ett glas kolsyratvatten. Det fungerar som en bra ersättning för sockrade läskedrycker och är mycket nyttigare.
 • Såser - Baobab är ett bra komplement till alla citrussåser och rätter på grund av sin syrliga smak.
 • Smoothies - För en snabb, fruktmix tillsätt 1-2 tsk pulver med två eller tre glas kokos/mandelmjölk. Lägg till några frysta mangobitar och bananer och blanda!

Vad är fördelarna med ett ekologiskt tillskott?

Här på Weightworld hittar du vårt ekologiska baobabpulver som helt enkelt består av den råa, naturligt produkten. Denna produkt är 100% naturlig, så alla C och enzymer vitamin bevaras vilket maximerar näringsinnehållet.

Genom att köpa en ekologisk produkter är du inte bara säker på att du får i dig en naturligt produkt utan några tillsatser det bidrar även till livsförändrande inkomster för lokalbefolkningen och samhällen i Afrika som livnär sig på dessa fantastiska träd och vitaminrika tillskott.

Hjälp till att skydda dessa exotiska träd och frukter och deras omgivning genom att köpa en ekologisk och naturlig produkt. Skörd av tillskottet hjälper till att spara miljön och behåller den biologiska mångfalden genom att skydda dessa majestätiska träd.

Ekologiskt certifierade produkter innebär även att det inte innehåller några skadliga kemikalier, bekämpningsmedel eller tillsatser som annars kan användas i något skede av jordbruk eller produktion.