WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Oil Pulling för bättre munhälsa- och vitare tänder

Oil pulling för bättre tänder och munhälsa

Oil pulling är en gammal tradition där naturliga ämnen används för att rengöra och avgifta tänder och tandkött. Det används också för att få vitare tänder hemma. Kokosolja besitter en effekt som kan ge vitare tänder helt naturligt, den besitter även andra egenskaper som kan förbättra tandköttet och ta bort skadliga bakterier!

Grundtanken med oil pulling för att få vitare tänder hemma är att oljan gurglas i munnen under en kort tid varje dag - det är denna åtgärd som bidrar till att förbättra den orala hälsan. Precis som med oljekrämer för rengöring av huden, kan denna olja kan skära genom plack och avlägsna gifter utan att störa tänder eller tandkött - istället kan den hjälpa dig att få vitare tänder hemma. Tandblekning hemma är ett alternativ till dyra och tidskrävande processer. Med oil pulling är det även 100 % naturlig tandblekning och du slipper kemikalier.

Oil pulling har använts i Indien i tusentals år och introducerades i USA för första gången på början av 1990-talet av en läkare vid namn Dr. F. Karach, som med framgång använder oil pulling i sin medicinska praxis.

Hur fungerar oil pulling?

Hundratals människor världen över har upplevt fördelarna med oil pulling för att bland annat få vitare tänder hemma. De mest kända egenskaperna av oil pulling är vita skinande tänder och bättre munhälsa! Bakterier och infektioner kan ta sig in i blodet genom munnen. Därför är det vettigt att med oil pulling ta itu med dessa infektioner som kan ha inverkan på andra delar av kroppen.

Oil pulling kan vara väldigt fördelaktigt för kroppen och har inga nackdelar eller kända biverkningar, så länge en kvalitetsprodukt används för att få vitare tänder hemma. Det fungerar även som en antibakteriell munskölj som hjälper rena munnen från bakterier och därför bidrar till fräschare munhygien.

Hur gör man?

Konceptet med oil pulling är väldigt enkelt och kan hjälpa dig att få vitare tänder hemma. I grund och botten gurglar en person ett par teskedar av en vegetabilisk baserad olja (kokos-, sesam- eller olivolja) i munnen under 20 minuter för att därefter spotta ut och skölja väl. Detta görs bäst på morgonen, innan du äter eller dricker något, och kan även göras före varje måltid om det behövs för mer allvarliga infektioner och tandproblem. Det enda negativa med oil pulling är smaken. Som tur är finns det speciella produkter på marknaden som har en fräsch mintsmak och kan användas för att du ska kunna ta del av alla fördelar med oil pulling utan några problem!

Hur man gör:

  • Ta 1-2 teskedar kokosolja för oil pulling i munnen. Låt oljan smälta i munnen innan du gurglar.
  • Gurgla i 20 minuter. Denna tid är viktig att hålla då det är tillräckligt lång tid för att bryta igenom plack och bakterier, men inte lång nog att kroppen börjar återabsorbera toxiner och bakterier.
  • Oljan i oil pulling för att få vitare tänder hemma kommer att få rn tjockare och mjölkig konsistens när den blandas med saliv och bör vara krämigt vit när den spottas ut.
  • Svälj inte oljan - den är förhoppningsvis full av bakterier och gifter som du vill få bort från din kropp!
  • Skölj munnen noga med varmt vatten efter en oil pulling. Varmt vatten verkar för att rengöra munnen bättre. Gurgla ett par gånger med varmt vatten för att få bort återstående olja från munnen.
  • Borsta tänderna väl efter din oil pulling för att få vitare tänder hemma.

Vad är fördelen med kokosolja för oil pulling?

Kokosolja för oilpulling är naturligt antibakteriell och har en mildare smak som andra oljor och gör tänderna vita och skinande rena. Kokosolja är även ett fantastiskt hjälpmedel för att få mjukare hud, kan användas som hårinpackning och är ett bra alternativ i matlagning om man vill använda sig utav en nyttigare olja.

Tusentals människor har upplevt betydligt vitare tänder efter att de börjat med oilpulling för att få vitare tänder hemma! Oil pulling har också hjälpt dem med att avlägsna synlig plack på tänderna och att stärka tandhälsan.

Det finns flera vetenskapliga studier på oilpulling som stöder fördelarna med oilpulling, inklusive de som visar dess fördelar på olika typer eller orala bakterier, karies, plack och mikroorganismer. Om du vill ha vitare tänder och bättre oral hälsa kan oil pulling vara det perfekta naturliga sättet att åstadkomma detta hemifrån.

Finns det några biverkningar?

Vissa människor upplever en detoxrelaterad reaktion under de första dagarna av då de använder oil pulling som vanligtvis inkluderar mild huvudvärk, torra slemhinnor eller andra effekter. De flesta märker inte av dessa symptom, men din reaktion variear beror på hur mycket gifter du har i kroppen som rensas ut under denna detoxkur - alla kroppar reagerar olika på oilpulling. Det är däremot mycket ovanligt med dessa biverkningar då oil Pulling är 100% naturligt.

Vilken olja ska man använda?

Oil pulling för att bleka tänderna hemma och för att förbättra munhälsan kan göras med olika typer av olja.

Kokosolja är känt att vara mest effektivt för att bleka tänderna. Det är även väldigt effektivt för att ta bort bakterier och hjälpa mot karies.

Sesamolja är även en olja som ofta rekommenderas då den är rik på antioxidanter och har ett högt värde av E-Vitamin. Den har visat sig hjälpa mot bakterier i munnen och kan reducera chansen av hål i tänderna.

Olivolja kan även användas och kan ha samma effekter när det kommer till att rena munnen från bakterier och främja munhälsa. Olivolja kan dock ha en mer markant smak som inte alla tycker om att ha i munnen under den tid som det behövs.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.

Andra intressanta artiklar

Dela med