• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Hur blir jag av med min dubbelhaka?

Hur blir jag av med min dubbelhaka?

Ingen vill ha en dubbelhaka egentligen. Om du har en så finns det risk att du kanske behöver gå ner lite i vikt. Lyckligtvis kan du göra något åt det, men du kan inte rikta bara ett område av din kropp åt viktminskning utan vill du minska din dubbelhaka måste du vara fast besluten om att gå ner i vikt från hela kroppen på en gång.

Varför har man dubbelhaka?

Det är exempelvis vanligt att en viktökning visar sig i ansiktet, en anledning kan därför vara att man helt enkelt gått upp i vikt och börjat märka av att ansikte kan vara lite rundare och dubbelhakan kan ha börjat utvecklas. Att få en dubbelhaka kan också vara ärftlig, men så är inte alltid fallet. En av de vanligaste skälen till att få en dubbelhaka är helt enkelt viktökning och dubbelhakan kommer att minskas när man går ner i vikt.

Hur förlorar jag min dubbelhaka?

Det finns några sätt att hjälpa dig gå ner i vikt i ansiktet; du kan börja med att träna och motionera för att gå ner i vikt över hela kroppen, vilket på sp sätt också kommer göra positiv inverkan på din dubbelhaka. Du kan också försöka att stärka musklerna i nacken och käken med riktade övningar. Tuggummi kan också bidra till att stärka käkens muskler och förbättra din hållning - detta sätt är populärt för att hjälpa till att dölja dubbelhakan.

Gå ner några kilon

Viktökning visar sig först i ansiktet och på grund av detta kan ditt ansikte minska i storlek när du börjar gå ner i vikt. Genom att undvika för mycket fett, socker och salt i din kost och gå över till mer magert kött, frukt, grönsaker, magra mejeriprodukter och fullkornsprodukter - kan du bidra till att minska ditt kroppsfett. Denna hälsosamma kostkombinationen tillsammans med en kardiovaskulär träning, såsom jogging, aerobics eller spinning, i minst 30 minuter tre gånger i veckan kan hjälpa till att höja pulsen och bränna mer kalorier än du äter.

Upp med hakan!

Dubbelhaka-övningar (de existerar faktiskt) kan bidra till att stärka musklerna i ansiktet och käken göra dem mer tonade. Dessa övningar kan göra att man ser lite fånig ut men de kan hjälpa till att stoppa huden från att vara lös och hängande och faktiskt minska uppkomsten av din dubbelhaka.

  • Börja med att luta huvudet bakåt och försöka föra din underläpp till näsan.
  • Sedan luta huvudet bekvämt tillbaka så långt du kan och öppna och stäng munnen flera gånger.

Börja tugga!

Tuggummi kan bidra till att stärka och dra åt din käkes muskler och samtidigt ge dina ansiktsmuskler ett träningspass. Många människor älskar att tugga tuggummi, så detta kan vara en bra metod för att försöka bli av med din dubbelhaka.

Sitt rakt!

Bra hållning kan bidra till att göra din dubbelhaka mindre märkbar. Inte bara att sitta rakt upp och gå rakt hjälper dina käkmuskler, men det kan få dig att se längre och smalare när du står och sitter korrekt.

Använd en produkt mot dubbelhakan

Det finns vissa produkter där ute som är speciellt framtagna för dubbelhakan och kan bidra till att minska den. Vexum SL® double-chin reducer är en produkt som kan hjälpa till att bli av med din dubbelhaka och strama åt huden på hakan och halsen. Vexum innehåller bara naturliga ingredienser som är kända för att bryta ner fettvävnad.

Att ha en dubbelhaka kan få dig att känna dig generad, men du är inte ensam. Förhoppningsvis med hjälp av dessa tips och genom att använda hjälpmedel, kan du minska storleken på din dubbelhaka och hålla sig till en hälsosammare livsstil för att se till att hakan inte kommer tillbaka.