WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Hur blir jag av med min dubbelhaka?

Varför har man dubbelhaka?

Det är vanligt att en viktökning visar sig i ansiktet, en anledning kan därför vara att man helt enkelt gått upp i vikt och börjat märka av att ansiktet är lite rundare och dubbelhakan kan ha börjat utvecklas. En dubbelhaka kan också vara ärftlig i vissa fall. Ett av de vanligaste skälen till en dubbelhaka är helt enkelt viktökning - och dubbelhakan minskar i regel när man går ner i vikt. Ålder och gener kan även ha en stor påverkan på dubbelhakan och hur lätt eller svårt det är att bli av med den. Med åldern samlas fett lättare på specifika platser och blir även svårare att bli av med. Oönskat fett under hakan kan påverka ens självförtroende och det kan kännas jobbigt då dubbelhakan är synlig och svårt att dölja.

Hur blir jag av med min dubbelhaka?

Det finns olika sätt att bli av med en dubbelhaka, både kirurgiska och icke-kirurgiska. Det kan dock kännas både läskigt och onödigt att ta till kirurgi för att fixa ett problem som du kan lösa själv. Nedan presenterar vi billigare alternativ för att bli av med dubbelhakan.

Minska kroppsfettet

Viktökning visar sig först i ansiktet och på grund av detta kan din dubbelhaka minska när du går ner i vikt. Genom att undvika för mycket fett, socker och salt i din kost och gå över till mer magert kött, frukt, grönsaker, magra mejeriprodukter och fullkornsprodukter kan du bidra till att minska ditt kroppsfett. Denna hälsosamma kostkombinationen tillsammans med konditionsträning, såsom jogging, aerobics eller spinning, kan hjälpa till att höja pulsen och bränna mer kalorier än du äter. Ett annat alternativt är att gå ut på en promenad - det gör mer nytta än man skulle kunna tro. Sätt på dig hörlurarna och din favoritlåt eller ring en kompis och ut och gå! Det kan göra stor skillnad på din vikt och därmed kan det hjälpa dig att bli av med dubbelhakan.

Upp med hakan!

Det finns några sätt som hjälper dig gå ner i vikt i ansiktet; du kan börja med att träna och motionera för att gå ner i vikt generellt, vilket också kommer ha en positiv inverkan på din dubbelhaka. Du kan också försöka att stärka musklerna i nacken och käken med specifika övningar. Övningar för att minska dubbelhakan (de existerar faktiskt) kan bidra till att stärka musklerna i ansiktet och käken göra dem mer tonade. Dessa övningar kan göra att man ser lite fånig ut men de kan hjälpa till att stoppa huden från att vara lös och hängande och faktiskt minska uppkomsten av din dubbelhaka.

Här kommer några enkla övningar för att bli av med din dubbelhaka:

  • Börja med att luta huvudet bakåt och försöka föra din underläpp till näsan.
  • Sedan luta huvudet bekvämt tillbaka så långt du kan och öppna och stäng munnen flera gånger.
  • Vinkla huvudet mot taket och forma en pussmun. Kyss upp mot taket
  • Vinkla ned huvudet som vanligt igen. Gör om detta ett par gånger.
  • Sitt ner som vanligt och titta rakt fram. Gapa stort.
  • Tryck fram käken och stäng munnen. Gör detta ca 10 gånger och vila sedan musklerna.

Börja tugga!

Tuggummi kan bidra till att stärka och dra åt din käkes muskler och samtidigt ge dina ansiktsmuskler ett träningspass. Det är även ett enkelt knep man kan använda sig av utan att dra till sig uppmärksamhet.

Sitt rakt!

Bra hållning kan bidra till att göra din dubbelhaka mindre uppenbar. Det är lätt att man glömmer av sin hållning under dagen så det är viktigt att kolla till sig själv lite då och då. Påminn dig själv att sitta rakt med bröstet framskjutet, ryggen platt mot stolsryggen och håll huvudet högt. Detta gäller även när man står upp. Ryggen ska inte svanka och huvudet ska inte falla nedåt.

Använd en produkt mot dubbelhakan

Det finns vissa produkter som är speciellt framtagna för dubbelhakan och kan bidra till att minska den. Vexum SL® double-chin reducer är en produkt som kan hjälpa till att bli av med din dubbelhaka och strama åt huden på hakan och halsen. Vexum innehåller bara naturliga ingredienser som är kända för att bryta ner fettvävnad. Detta kan vara ett ultimat sätt att ta bort dubbelhaka utan operation då den är gjord på naturliga ingredienser och verkar för att ta bort överflödigt fett och strama åt huden. Ett annat alternativ för att bli av med dubbelhakan naturligt är 24K Gold Neck Mask. Denna produkt verkar för att strama åt huden i ansiktet för att minska ålderstecken. På ett naturligt sätt verkar 24K Gold Neck Mask på cellnivå för att minimera fettet med kollagen produktion och på en ytlig nivå för att strama åt huden och ge ett ungdomligt utseende. Den åtstramande effekten kan hjälpa till att förbränna fett i ansiktet och är perfekt att använda hemma för att bli av med dubbelhakan utan kirurgi.

Dubbelhaka är inte någonting man ska må dåligt över. Fett och hud som lagras vid en specifik plats på kroppen är vanligt och kan vara svårt att bli av med. Det är helt okej att ha en dubbelhaka, men det är också helt okej att vilja bli av med den. Det är fullt möjligt att ta bort sin dubbelhaka om man är dedikerad nog. Så länge du håller en hälsosam livsstil och använder dig utav dessa övningar eller produkter kan du bli av med din dubbelhaka.

Andra intressanta artiklar

Dela med