• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Hur blir jag av med min dubbelhaka?

Vill du bli av med dubbelhakan?

Ingen vill ha en dubbelhaka egentligen. Om du har en så finns det risk att du kanske behöver gå ner lite i vikt. Lyckligtvis kan du göra något åt det, men du kan inte rikta bara ett område av din kropp åt viktminskning utan vill du minska din dubbelhaka måste du vara fast besluten om att gå ner i vikt från hela kroppen på en gång.

Varför har man dubbelhaka?

Det är exempelvis vanligt att en viktökning visar sig i ansiktet, en anledning kan därför vara att man helt enkelt gått upp i vikt och börjat märka av att ansikte kan vara lite rundare och dubbelhakan kan ha börjat utvecklas. Att få en dubbelhaka kan också vara ärftlig, men så är inte alltid fallet. En av de vanligaste skälen till att få en dubbelhaka är helt enkelt viktökning och dubbelhakan kommer att minskas när man går ner i vikt.

Ålder och gener kan dock ha en stor påverkan på dubbelhakan och hur lätt eller svårt det är att bli av med den. Med åldern samlas fett lättare på specifika platser och blir även svårare att bli av med. Oönskat fett under hakan kan påverka ens självförtroende och det kan kännas jobbigt då det är synligt och svårt att dölja med kläder eller smink.

Hur blir jag av med min dubbelhaka?

Det finns olika sätt att bli av med en dubbelhaka, både kirurgiska och icke-kirurgiska. Det kan dock kännas både läskigt och onödigt att ta till kirurgi för att fixa ett problem man kan lösa själv. Dessutom kostar det mycket pengar.

Det finns några sätt som hjälper dig gå ner i vikt i ansiktet; du kan börja med att träna och motionera för att gå ner i vikt över hela kroppen, vilket på så sätt också kommer göra positiv inverkan på din dubbelhaka. Du kan också försöka att stärka musklerna i nacken och käken med riktade övningar. Tuggummi kan också bidra till att stärka käkens muskler och förbättra din hållning - detta sätt är populärt för att hjälpa till att dölja dubbelhakan.

Gå ner några kilon

Viktökning visar sig först i ansiktet och på grund av detta kan ditt ansikte minska i storlek när du börjar gå ner i vikt. Genom att undvika för mycket fett, socker och salt i din kost och gå över till mer magert kött, frukt, grönsaker, magra mejeriprodukter och fullkornsprodukter - kan du bidra till att minska ditt kroppsfett. Denna hälsosamma kostkombinationen tillsammans med en kardiovaskulär träning, såsom jogging, aerobics eller spinning, i minst 30 minuter tre gånger i veckan kan hjälpa till att höja pulsen och bränna mer kalorier än du äter.

Att bara ta en promenad gör mer än man skulle kunna tro. Sätt på dig hörlurarna och din favoritlåt eller ring en kompis och ut och gå! Det är enkelt att få in en promenad i vardagslivet och kan göra stor skillnad på ens vikt och därmed kan det hjälpa än att bli av med dubbelhakan.

Upp med hakan!

Dubbelhaka-övningar (de existerar faktiskt) kan bidra till att stärka musklerna i ansiktet och käken göra dem mer tonade. Dessa övningar kan göra att man ser lite fånig ut men de kan hjälpa till att stoppa huden från att vara lös och hängande och faktiskt minska uppkomsten av din dubbelhaka. En stor anledning till varför en dubbelhaka bildas och varför den är svår att bli av med är på grund av lös hud som hänger under hakan.

Här kommer några enkla övningar för att bli av med din dubbelhaka:

 • Börja med att luta huvudet bakåt och försöka föra din underläpp till näsan.
 • Sedan luta huvudet bekvämt tillbaka så långt du kan och öppna och stäng munnen flera gånger.
 • Vinkla huvudet mot taket och forma en pussmun. Kyss upp mot taket
 • Vinkla ned huvudet som vanligt igen. Gör om detta ett par gånger.
 • Sitt ner som vanligt och titta rakt fram. Gapa stort.
 • Tryck fram käken och stäng munnen. Gör detta ca 10 gånger och vila sedan musklerna.

Börja tugga!

Tuggummi kan bidra till att stärka och dra åt din käkes muskler och samtidigt ge dina ansiktsmuskler ett träningspass. Många människor älskar att tugga tuggummi, så detta kan vara en bra metod för att försöka bli av med din dubbelhaka. Det är även ett enkelt knep man kan använda sig av utan att dra till sig någon uppmärksamhet. Det ser inte konstigt ut att tugga tuggummi och håller samtidigt andedräkten fräsch!

Sitt rakt!

Bra hållning kan bidra till att göra din dubbelhaka mindre märkbar. Inte bara att sitta rakt upp och gå rakt hjälper dina käkmuskler, men det kan få dig att se längre och smalare när du står och sitter korrekt.

Det är lätt att man glömmer av sin hållning under dagen så det är viktigt att kolla till sig själv lite då och då. Påminn dig själv att sitta rakt med bröstet framskjutet, ryggen platt mot stolsryggen och huvudet ska inte hänga. Detta gäller även när man står upp. Ryggen ska inte svanka och huvudet ska inte falla nedåt.

Använd en produkt mot dubbelhakan

Det finns vissa produkter där ute som är speciellt framtagna för dubbelhakan och kan bidra till att minska den. Vexum SL® double-chin reducer är en produkt som kan hjälpa till att bli av med din dubbelhaka och strama åt huden på hakan och halsen. Vexum innehåller bara naturliga ingredienser som är kända för att bryta ner fettvävnad. Vexum är en kräm som kan hjälpa dig strama åt huden under hakan men kan även stimulera fettminskning på huden. Detta kan vara ett ultimat sätt att ta bort dubbelhaka utan operation då den är gjord på naturliga ingredienser och verkar för att ta bort överflödigt fett och strama åt huden.

En 24K Gold Neck Mask kan vara ett bra alternativ till att bli av med dubbelhakan. Denna produkt verkar för att strama åt huden i ansiktet för att minska ålderstecken. På ett naturligt sätt verkar 24K Gold Neck Mask på cellnivå för att minimera fettet med kollagen produktion och på en ytlig nivå för att strama åt huden och ge ett ungdomligt utseende. Den åtstramande effekten kan hjälpa till att förbränna fett i ansiktet och är perfekt att använda hemma för att bli av med dubbelhakan utan kirurgi.

Att ha en dubbelhaka kan få dig att känna dig generad, men du är inte ensam. Förhoppningsvis med hjälp av dessa tips och genom att använda hjälpmedel, kan du minska storleken på din dubbelhaka och hålla sig till en hälsosammare livsstil för att se till att hakan inte kommer tillbaka.

Dubbelhaka är inte någonting man ska må dåligt över. Fett och hud som lagras vid en specifik plats på kroppen är vanligt och kan vara svårt att bli av med. Det är helt okej att ha en dubbelhaka, men det är också helt okej att vilja bli av med den. Det är helt möjligt att ta bort sin dubbelhaka om man tar rätt steg i rätt riktning. Så länge du håller en hälsosam livsstil och använder dig utav dessa övningar eller produkter kan du bli av med din dubbelhaka.