WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Glucomannan

Glukomannan är ett naturlig kostfiber som är känt för att vara ett effektivt tillskott för viktminskning. I kontakt med vatten expanderas Glukomannan Konjac och kan absorbera upp till 50 gånger sin egen vikt. På grund av detta ökar glukomannan mättnadskänslan.
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Vad är Glukomannan?

Glukomannan

Glukomannan Konjacär ett naturligt, vattenlöslig kostfiber som utvinns ur rötterna av av en speciell rot, även känd och kallad för om konjacroten.

Glukomannan Konjac finns som ett komplement, i ett flertal livsmedelsprodukter såsom pasta och mjöl. Det är också den viktigaste ingrediensen i Shiratakinudlar.

Glukomannan Konjacinnefattar innehåller 100 % Glukomannan. Tillskottet har en lång historia av användning i växtbaserade läkemedel och traditionella livsmedel som tofu, nudlar, och gelé.

Hur kan Glukomannan leda till effektiv viktminsking?

Glukomannan Konjac är känd för sin förmåga att absorbera vätska. Studier har visat att om du tömmer en kapseln Glukomannan i ett litet glas vatten så kommer allt vattnet att omvandlas till gel. Dessa unika egenskaper tros ha en dess effekt på viktminskning och ökad mättnadskänsla.

Glucomannan är en vattenlöslig kostfiber som utvinns ur rötterna av konjacroten. Detta tillskott har nyligen fått stor uppmärksamhet för dess egenskaper som ett effektivt tillskott för viktminsking.

Hur fungerar Glukomannan?

Glukomannan är ett vattenlösligt kostfiber. Liksom andra lösliga fibrer har tillskottet en mängd fördelar så som:

Mycket låg kalorihalt

Glukomannan Konjac tar upp plats i magen och ökar därmed mättnadskänslan vilket minskar småätandet och sockersug.

Minskar absorptionen av fett

Liksom andra lösliga fibrer minskar Glukomannan Konjac absorptionen av protein och fett. Proteinet hjälper också de vänliga bakterier i tarmen vilket visat sig skydda mot fettbildning. Att stödja dessa typer av tarmbakterier kan också ha andra fördelar och studier har visat ett samband mellan förändrade tarmbakterier och kroppsvikt.

Glukomannan Konjac skiljer sig från andra lösliga fibrer på grund av att det är ännu mer trögflytande vilket gör den speciellt effektiv. Glukomannan absorberar vatten i magen och kan bidra till mättnad. Proteinet kan också öka ett minskat kaloriintag samtidigt som viktminskningen ökar effektivt.

Glukomannan Konjac är särskilt effektivt när det kombineras med en hälsosam diet vilket är fallet med alla metoder för viktminskning. Så som alla tillskott och naturliga metoder för viktminsking fungerar Glukomannan Konjac bäst i kombination med en hälsosam diet och regelbunden motion.

När det tas före måltid, kan glukomannan leda till måttlig viktnedgång hos överviktiga individer främst genom att skapa en känsla av mättnad och minskat energiintag.

Andra hälsofördelar

Andra hälsofördelar

Förutom att främja viktminskning, kan glukomannan förbättra bland annat riskfaktorer för hjärtsjukdomar.

Enligt en studie kan Glukomannan Konjac sänka totalkolesterolet och leda till stabilare blodsocker. Glukomannan minskar kolesterolhalten i blodet genom att minska upptaget av kolesterol i tarmen. Enligt studier kan Glukomannan därmed minska risken för hjärtsjukdomar och typ 2 diabetes.

Då Glukomannan Konjac är en vattenlöslig fiber har tillskottet också visat sig vara framgångsrikt för att behandla förstoppningar. Fibern kan dessutom orsaka förbättringar i flera viktiga riskfaktorer inklusive totalkolesterol, LDL-kolesterol, triglycerider och blodsockervärden.

Expanderar vid kontakt med vatten

I kontakt med vatten så expanderar glukomannan och kan absorbera upp till 50 gånger sin vikt. Därför är den rekommenderade dosen av glukomannan lägre jämfört med andra fibertillskott.

Glukomannan har ingen effekt på viktminskning om den inte tas före måltid. Det är rekommenderat att ta tillskottet allt från 15 minuter till 1 timme före måltid.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.