Bildrubrik for Glucomannan med blommor och blad mot en naturbakgrund

Glucomannan

Vad är glukomannan?

Glukomannan är ett extrakt som utvinns ur konjakrot. Det används även i ett flertal livsmedelsprodukter,som pasta och mjöl. Det har även en lång historia av användning i växtbaserade läkemedel för dess fiberrika innehåll. Idag är det en populär ingrediens i glucomannan tabletter och glucomannan kapslar för viktkontroll.

Hur kan glukomannan leda till viktminsking?

Glukomannan Konjac är känd för sin förmåga att absorbera vätska. Studier har visat att om du tömmer en kapsel Glukomannan i ett litet glas vatten så kommer allt vattnet att omvandlas till gel. Dessa unika egenskaper anses bidra till en ökad mättnadskänsla., vilket kan underlätta viktkontroll.

Hur fungerar konjac glucomannan?

Glukomannan är ett vattenlösligt kostfiber. Liksom andra lösliga fibrer har tillskottet en mängd fördelar så som:

Mycket låg kalorihalt

Glucomannan konjac tar upp plats i magen och ökar därmed mättnadskänslan vilket kan minska småätandet och sockersug.

Minskar absorptionen av fett

Liksom andra lösliga fibrer kan glucomannan fiber hämma absorptionen av protein och fett. Det anses även stödja de goda bakterierna i tarmen vilket kan många fördelar för ditt välmående. Studier har visat ett samband mellan förändrade tarmbakterier och kroppsvikt.

Glukomannan Konjac skiljer sig från andra lösliga fibrer på grund av att det är ännu mer trögflytande vilket gör det ännu mer effektivt. Glukomannan absorberar vatten i magen och kan bidra till en ökad känsla av mättnad.

Konjac fibre glucomannan är särskilt effektivt när det kombineras med en hälsosam diet och regelbunden motion, precis som alla metoder för viktminskning.

Andra hälsofördelar

Förutom att främja viktminskning, anses glukomannan även ha fördelar för att underhålla normala blodsockernivåer och minskar kolesterolhalten i blodet genom att hämma upptaget av kolesterol i tarmen.

Då Glukomannan Konjac är en vattenlöslig fiber har tillskottet också visat sig vara framgångsrikt för att behandla förstoppningar.

Expanderar vid kontakt med vatten

I kontakt med vatten så expanderar glukomannan och kan absorbera upp till 50 gånger sin vikt. Därför är den rekommenderade dosen av glukomannan lägre jämfört med andra fibertillskott.

Glukomannan har ingen effekt på viktminskning om den inte tas före måltid. Det är rekommenderat att ta tillskottet allt från 15 minuter till 1 timme före måltid.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.