WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Går det att träna bort dubbelhakan?

Ingen vill ha en dubbelhaka och lyckligtvis är det möjligt att bli av med dubbelhakan. Läs vidare för att ta reda på hur du också kan bli av med din dubbelhaka genom träning.

Övningar för att minska dubbelhakan

Det finns speciella övningar som du kan göra för att träna bort dubbelhakan hemma. Genom att träna musklerna i ansiktet och käken så ökar muskulaturen och förbränningen av fett kring dessa områden. De bästa övningarna mot dubbelhaka kan hjälpa till att stärka huden, reducera uppkomsten av en dubbelhaka samt hjälpa dig att ta bort dubbelhaka utan operation

Övning 1

 • Öppna din mun
 • Dra din underläpp tätt på dina nedre tänder
 • Flytta din underkäke upp och ner
 • Upprepa denna övning 15 gånger
 • Lägg till ytterligare upprepningar som dina ansiktsmuskler blir starkare.

Lägg till andra övningar för att öka styrkan i dina ansiktsmuskler och börja arbetet med att tona musklerna i käken, ansikte och halsen. Upprepa denna övning 15 gånger och lägg till ytterligare repetitioner allt eftersom musklerna i ansiktet blir starkare:

Övning 2

 • Stå eller sitt ner
 • Luta huvudet bakåt tills du har blicken upp mot himlen
 • Rynka dina läppar, som vid en kyss, och håll positionen i 5 sekunder
 • Försök att hålla de andra muskler i ansiktet avslappnade när du gör den här övningen

Kom ihåg att hålla din ryggrad rak när du gör övningarna.

Övning 3

 • Börja med att långsamt flytta hakan ner tills den rör axeln
 • Rulla försiktigt huvudet bakåt upp åt andra hållet
 • Gör detta tills hakan vilar på den andra axeln
 • Utför denna övning 15 gånger per träningspass

Genom att rulla nacken kan du ytterligare sträcka och tona dina muskler i nacke, ansikte och käke. För att minska din dubbelhaka genomför dessa övningar dagligen.

Vikt, kost och träning

För att bli av med fett från hakan måste du också bli av med fett från hela kroppen. Ät därför en hälsosam kost bestående av magert kött, magra mejeriprodukter, frukt, grönsaker och fullkornsprodukter för att hjälpa kroppen att förbränna överflödigt kroppsfett. Undvik fett, socker och salt. Utför även motionsträning som höjer din puls i minst 30 minuter i sträck - minst tre gånger i veckan - för att effektivt komma igång med din viktminskning. Kom ihåg att du behöver förbränna mer kalorier än vad du äter för att bli av med överflödigt kroppsfett.

Undersökningar har visat att ett effektiv viktminskning även kan hjälpa dig att bli av med fett på din haka. Träning, kost och en hälsosam livsstil är också viktig för dig som letar efter cellulit reduceringsmetoder.

Hållning

Att vidhålla en bra hållning är ett effektivt sätt att dölja en dubbelhaka. Bara att du sitter rakt gör att din dubbelhaka blir mindre märkbar. Din hållning stärker dessutom käkmusklerna vilket gör att fett hindras från att byggas upp under hakan. Använd en ergonomiskt korrigerad stol, speciellt om du arbetar på kontor, för att automatiskt förbättra din hållning. Kom ihåg att inte bara jobba på din hållning genom övningar utan tänk på din hållning under hela dagen. Lyft din bröstkorg extra högt och håll upp huvudet samtidigt som du sträcker på dig och sitter rak i ryggen. Dessa små ändringar får dig att se längre, smalare och mer självsäker ut.

Förutom dessa övningar...

Regelbundna övningar, motion och styrketräning är ett tufft sätt att bli av med dubbelhakan. Denna metod kan dock vara både tidskrävande och tuff. För att snabba på processen finns nu Vexum SL - en åtstramande kräm som arbetar effektivt mot dubbelhaka. Krämen är speciellt anpassad och framtagen för att reducera lös hud under hakan på ett snabbt, säkert och smärtfritt sätt. Du kommer att se bättre ut, må bättre och känna dig bättre.

Vexum SL Double Chin Reducer är vår populära kräm för att bli av med dubbelhaka. Denna kräm kan hjälpa till att strama åt och föryngra huden samtidigt som den reducerar dubbelhakan. Denna snabba och prisvärda kräm har revolutionerat marknaden och är ett fantastiskt sätt att bli av med dubbelhakan hemifrån utan dyra och riskabla kirurgiska ingrepp!

Så hur fungerar det? Vexum SL Double Chin Reducer innehåller två starka men naturliga ingredienser som verkar för att strama åt huden vid hakan och halsen för att ge dig ett yngre, slätare utseende och samtidigt reducera slapp eller överflödig hud. Vexum använder sig utav ämnet glaucine vilket är en stark kalciumblockerare som ersätter fettvävnader med fibroblastic celler där krämen appliceras. Inom sex dagar kan din dubbelhaka sakta försvinna med hjälp av detta, med fullständiga resultat efter 6-8 veckor. Vexum kan även hindra din dubbelhaka från att komma tillbaka då den kan stoppa fett från att byggas upp genom dess kalciumblockare.

Upprepad behandling med hjälp av Vexum kan leda till minskad dubbelhaka och åtstramad & föryngrad hud. Åtta veckor har visat sig vara den optimala tid för att märka de bästa resultaten för att få de bästa och mest långvariga resultaten i att bli av med dubbelhakan hemma.

Ett annat naturligt alternativ är populära masker mot dubbelhaka. Dessa kan hjälpa till att strama upp huden runt haka och hals och kan ses som ett naturligt ansiktslyft utan kirurgi. En mask mot dubbelhaka kan även ses som ett komplement till tidigare nämnda övningar. För den som söker ett enkelt, smärtfritt och kostnadseffektivt alternativ kan dessa naturliga produkter vara ett utmärkt alternativ för att effektivt motverka och bli av med dubbelhakan på ett säkert sätt.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.

Andra intressanta artiklar

Dela med