• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Fantastiska hälsofördelar med Moringa

Moringa oleifera är världsberömd för sina hälsofördelar och växten har använts under tusentals år av människor som vill öka sitt välmående och hälsa. Det är mycket rik på hälsosamma antioxidanter och bioaktiva växtämnen vilket kan hjälpa människor världen över att öka sitt välmående.
tre olika kvistar med grona moringablad mot en vit bakgrund

Detta tillskott är känt världen över för sina fantastiska hälsofördelar som är mycket fördelaktigt för den mänskliga kroppen. Förvånansvärt alla dess delar är ätliga och mycket hälsosamma.

Vad är Moringa?

Moringaträdet kallas för ett mirakelträd i tusentals år. Trädet har sitt ursprung i Indien där den används på grund av sina fantastiska hälsofördelar. Det är en mångsidig växt och dess blad, stam, frukter, blommor, rötter och bark är bra på mängder av sätt.

Trädet växer i halvtorra, tropiska och subtropiska klimat och används för dess ätbara substanser och fördelar. Några av de vanligaste sätten att inta denna växt är dess näringsrika blad och frön. Dess frön och rötter har ursprungligen använts för att få ur olja och blommor.

Det mest fantastiska med Moringa näringsrika tillskott är dess hälsosamma egenskaper och höga innehåll av näringsämnen och antioxidanter. Detta tillskott har mängder av hälsofördelar och är även känt för att kunna bota och motverka mängder av sjukdomar. Av denna anledning kallas det "mirakelträdet".

Hur kan Moringa stärka dig?

 • Det innehåller alla essentiella aminosyrorna som behövs i kroppen
 • Upprätthåller en jämn hormonbalans
 • Kan förbättra strukturen på hår, hud och naglar
 • Kan sänka kolesterolnivåerna
 • Kan öka kroppens ämnesomsättning och öka förbränningen
 • Ökar immunsystem

Essentiella aminosyror

Kroppen har två typer av aminosyror som kan delas in i essentiella aminosyror och icke-essentiella aminosyror. De icke-essentiella aminosyrorna är 11 stycken och kan normalt sett produceras av kroppen själv. Dem andra 9 essentiella aminosyrorna kan tyvärr inte kroppen framställa själv. Utan dem måste vi se till att få i oss genom vår föda.

Aminosyrornas funktion varier från att styra vårt humör och sömn till att bygga muskler och underhålla våra organ. Får vi inte i oss tillräckligt av de essentiella aminosyrorna bryter kroppen ner muskler för att utvinna aminosyrorna. Däremot kan kroppen lagra de essentiella aminosyrorna några dagar om du skulle missa att få i dig rätt kost.

Moringa tillskott ser till att du får i dig alla de essentiella aminosyrorna som kroppen inte kan tillverka själv. Vilket ger dig mer energi och en starkare kropp.

Hormonbalans

Moringa kan hjälpa dig att hålla en jämn hormonbalans i kroppen. Studier visar att Moringa speciellt i klimakteriet när en brist på östrogen uppstår kan Moringa hjälpa till att balansera ut bristen på ett naturligt sätt. Och på så vis förebygga hormonförändringar i kroppen som kommer med åldrandet.

Starka naglar, hud och hår

Antibakteriella och antifungala egenskaper hos Moringa kan minska risken för infektioner i hud och hår. Moringa bryter ner ämnen som orsakas av förorening i luften, kemikaliska produkter och svett. Och på så vis kan det hålla din hud fri från infektioner. Eftersom Moringa också har en hög proteinhalt skyddar den hudcellerna genom att bygga upp nya celler och reparerar skadade hudceller. Därför används även plantan i många hudvårdsprodukter.

Sänka kolesterolvärden

Höga nivåer av kolesterol i din kropp kan leda till blockerade blodkärl som försvårar blodet att transporteras runt i kroppen vilket också påverkar ditt hjärta, lungor och andning. Moringa kan sänka dina kolesterolvärden. Kolesterolhalten ökar också ju äldre du blir och är orsaken till hjärtinfarkt och kärlkramp. Det är därför viktigt att hålla kolesterolnivåerna låga för att kroppen ska hålla sig frisk och funktionell länge. I Moringa har man hittat sotiocyanater och niaziminin vilket är två bioaktiva komponenter. Bioaktiva komponenter har specifika effekter i levande vävnad. Och därför kan dessa två komponenter i Moringa förtunna kolesterol i blodkärlen.

Ökad ämnesomsättning

Ämnesomsättningen kan öka med ett intag av Moringa eftersom plantan innehåller klorogensyra och isotiocyanater som hjälper till att reglera blodsockernivån. Klorogensyra gör också att kroppen tar upp mindre socker då den påverkar glukosupptaget. Stabila blodsockernivåer är en förutsättning för att gå ner i vikt.

Bättre immunförsvar

Mirakelplantan kan även stärka vårt immunförsvar. För att få ett starkt immunförsvar vill du ha en bra produktion av vita blodkroppar som kan bekämpa infektioner. Och för att boosta ditt immunförsvar behöver du ett gäng vitaminer, mineraler och antioxidanter. Moringa innehåller proteiner, vitamin A, vitamin C, vitamin E och antioxidanter. Därför är mirakel plantan ett krutpaket när det kommer till att stärka ditt immunförsvar.

Näringsvärde

Tillskottet är mycket rikt på vitamin A, vitamin C, kalcium, kalium, järn och protein. Den innehåller stora mängder vitaminer och mineraler. Moringa Oleifera superfood är en komplett hälsoprodukt som inte bara kommer att ge dig de vitaminer du behöver, men också förbättra din hälsa och ditt välmående. I en portion Moringa oleifera, kan du hitta:

 • 22% av det dagliga intaget av vitamin C
 • 41% av det dagliga intaget av kalium
 • 61% av det dagliga intaget av magnesium
 • 71% av det dagliga intaget av järn
 • 125% av det dagliga intaget av kalcium
 • 272% av det dagliga intaget av vitamin A

Det innehåller dessutom:

 • 92 Näringsämnen
 • 46 Antioxidanter
 • 36 anti-inflammatoriska medel
 • 18 Aminosyror, 9 essentiella aminosyror

Andra hälsofördelar

en glad kvinna i traningsklader med traningsvaskan over armen gar leende mot kameran mot en vit bakgrund

Tillskottet har ett imponerande utbud av fördelar tack vare sitt höga näringsvärde och hälsofördelar. Tillskottet innehåller viktiga mineraler och är en bra källa till protein, vitaminer, betakaroten, aminosyror och olika fenoler. Moringa innehåller en rik och sällsynt kombination av zeatin, quercetin, beta-sitosterol, caffeoylquinic syra och kaempferol. Algen är känd för att innehålla 40 olika näringsämnen, åtta essentiella aminosyror och flera kraftfulla antioxidanter som kan hjälpa till att stärka immunsystemet och detta är anledningen till att moringa räknas som ett superfoods som stärker kroppen .

Moringa kan fungera som hjärt- och cirkulationsökande och innehar antitumör, febernedsättande, antiepileptika, antiinflammatoriska, antiulcer, kramplösande, urindrivande, blodtryckssänkande, kolesterolsänkande, antioxidanter, antidiabetika, lever, antibakteriella och svampdödande egenskaper. Det användas även för behandling av olika sjukdomar.

Traditionella kulturer i olika delar av världen har länge använt Moringa i sin örtmedicin för krämpor allt från gikt till olika inflammationer och feber. Några av de åtgärder som beskrivs här:

 • Kan lindra huvudvärk.
 • Det har en anti-bakteriell och anti-inflammatorisk effekt när den appliceras på sår eller insektsbett.
 • Extrakt kan användas mot bakterie- eller svamp hudsjukdomar.
 • Används traditionellt för att behandlar magsår och diarré.
 • Bra för dem som lider av undernäring på grund av den höga protein och fiberinnehåll.
 • Används ursprungligen för att behandla feber, bronkit, ögon- och öroninfektioner, inflammation i slemhinnan
 • Innehållet i bladen järn är hög, och de är enligt uppgift föreskrivs för anemi i Filippinerna.

Moringa användes redan för tusentals år sedan för deras antiinflammatoriska egenskaper för att behandla artrit, reumatism, gikt, och kramp tack vare det höga näringsinnehållet. Fröna rostades, krossades och blandades ursprungligen med kokosolja och applicerades på problemområdet. Ett liknande kosttillskott som tillhör samma typ av växtfamilj är green magic naturligt tillskott innehåller en blandning av gröna växter med ett högt näringsinnehåll.

Urbefolkningen Indien har många användningsområden för Moringa och använder det som en naturlig källa till antibiotika och för att minska sjukdomar och öka immunförsvaret tack vare dess höga näringsinnehåll av vitaminer, mineraler och fibrer.

Sammanfattnigsvis

Moringa även kallat mirakelträdet är en planta fullproppad med vitaminer och antioxidanter. Därför har denna planta används för positiva hälsoeffekter i flera tusen år framförallt i Indien. Hela plantan är ätbar från rot till blad. Vanligast är att man intar Moringa genom blad och frön. Rötterna tillsammans med fröna kan man utvinna olja och få fram blommor.

Moringa kan stärka ditt immunförsvar, öka ämnesomsättningen, hjälpa dig att upprätthålla en jämn hormonbalans och är även kolesterolsänkande. Plantan innehåller även alla viktiga essentiella aminosyror som vår kropp behöver.

Åkommor och sjukdomar som feber, kramp, illamående, insektsbett, huvudvärk kan även bli botade med hjälp av Moringa.