• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Organic Coconut

ekologiskt kokossocker för bakning och drycker
Produkten som du letar efter är inte längre tillgänglig, vänligen välj ett av alternativen nedan.

Letar du efter ett hälsosammare alternativ till vanligt socker? Pröva vårt ekologiska kokossocker från Diet-Food. Detta oraffinerade, ekologiska och 100% naturliga kokossocker är rikt på aminosyror, vitaminer och mineraler och har ett gynnsamt näringsinnehåll.

 • Hälsosamt alternativ till andra sockerarter
 • Lågt glykemiskt index - lämplig för diabetiker
 • Innehåller nyttiga näringsämnen - inte bara kolhydrater
 • Rik på vitaminer och mineraler
 • Har en fylligare, mer nyanserad smak än vanligt socker
 • Kan användas för flera olika saker i köket
 • Ekologiskt, oraffinerat och naturligt

Kokossocker skiljer sig från vanligt socker genom att det har ett lågt glykemiskt index, detta innebär att ditt blodsocker inte stiger lika mycket som om du äter vanligt vitt socker. Dessutom är näringskompositionen hos kokos annorlunda än hos vanligt socker eftersom den består av vitaminer och mineraler som magnesium, zink, B-vitaminer, järn och kalium. Kokossockrets näringsinnehåll består av upp till 4% kostfiber, 1% fett och lite salt och protein. Vanligt socker består däremot enbart av kolhydrater från sockerarter.

 • Vegansk
 • Ekologisk
 • Vegetarisk

Vad är kokossocker?

en halv kokosnot med kokossocker i med grona blad mot en vit bakgrund

Kokossocker är tillverkad från saven på blommorna som växer på kokospalmen. Nektarn härifrån tappas och kokas ner till en välkomnande sockerform.

Det är uppenbart att kokossocker är ett hälsosammare alternativ än vanligt socker tack vare dess näringsinnehåll. Det kan också ersätta både vitt och brunt socker i köket – oavsett om det är för bakning eller i kaffet.

Fördelarna med ekologiskt kokossocker

en hog med ekologiskt brunt kokossocker, coconut sugar, mot en vit bakgrund

En av de största fördelarna med kokossocker sägs vara dess låga glykemiska index. Här har du det: ett GI-värde på 35, medan vanligt socker har ett GI-värde på 92. Detta återspeglar helt enkelt innehållet av kolhydrater och dess inverkan på blodsockret. För diabetiker och andra som kan få högt blodsocker är kokossocker därför ett självklart val.

Näringsämnena i kokossockret har redan nämnts ovan, men de utgör den stora skillnaden mellan vanligt socker och kokossocker så varför inte nämna dem igen. Det är nämligen en stor fördel att detta socker inte bara består av tomma kalorier, istället innehåller det vitaminer och mineraler såsom järn, kalium, magnesium, zink och vitamin B1, B2, B3 och B6. Näringsinnehållet kommer från protein, fibrer, fett och salter.

Användning

produktbild pa ekologiskt kokossocker fran diet food. Socker med lagt glykemiskt index

Kokossocker har en delikat, rund och karamellaktig smak som kan bidra till en mer nyanserad smakupplevelse. Därför kan det också med fördel ersätta honung och farin.

en kvinna i forklade stror florsocker over en nybakad kaka

Du kan använda kokossocker för samma saker som vanligt socker. Det ger bröd, kaffe och kakor en naturlig sötma och rundhet. Det ger dessutom en sublim smak till såser, dressingar och marinader eller whiskydrinkar.

Säkert och naturligt

Denna produkt är ekologisk, oraffinerad och 100% naturlig, därför bör du inte få några biverkningar vid användning. Rådfråga läkare om du är osäker på om du kan äta kokosprodukter.


Kundomdömen

Vi på WeightWorld strävar efter att ge våra kunder den bästa möjliga kundupplevelsen och är stolta över den vi feedback vi tagit emot.

5 Stjärnor
(2)
4 Stjärnor
(2)
3 Stjärnor
(0)
2 Stjärnor
(0)
1 Stjärna
(0)
FANTASTISKT 4.5

90% baserat på 4 Recensioner

Lämna ett omdöme
 • Jag älskar att baka men försöker att hålla mig till en nyttig och hälsosam diet. Gärna glutenfritt och definitivt lågt på socker. Har testat flera olika "fejk socker" och tycker kokossocker är bland de bästa man kan använda. En del har en tendens att smaka lite konstigt och ta över smaken helt om man använder för mycket men har inte märkt av det problemet alls med denna!

  S Saga weightworld logo in watermarks, leading supplement brand

 • Jag älskar detta! Började äta när jag gick på diet men tycker det är godare än vanligt socker så nu använder jag det alltid till allt. Testa i bananbröd, det blir något så otroligt gott!

  S Selma weightworld logo in watermarks, leading supplement brand

 • Använder detta istället för vanligt socker. Har provat både i bakning och matlagning. Smakar inte helt som vanligt socker utan har en tydlig ton av kokos så man får vara försiktig med det om man ska använda mycket i mat.

  C Clara weightworld logo in watermarks, leading supplement brand

 • Var lite tveksam när min flickvän började köpa hem detta istället för socker. I början smakade det lite annorlunda men tycker inte alls man tänker på att det inte är riktigt socker längre.

  C Charlie weightworld logo in watermarks, leading supplement brand

* Resultaten från våra produkter kan variera från person till person. Läs mer här.