WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

5 Sätt att tackla celluliter hos män

‘Varför får man celluliter egentligen och drabbar celluliter män, eller endast kvinnor’, är det många som undrar. Celluliter, eller apelsinhud som det även kallas, är vanligare hos kvinnor men förekommer även hos män. Celluliter hos män beror vanligtvis på viktökning, diet och aktivitetsnivå. Den exakta orsaken till varför vissa personer får celluliter lättare än andra är dock fortfarande okänd, men oroa dig inte, det finns hjälp att få. Vi har sammanställt en lista med 5 sätt att hantera manliga celluliter, som alla lätt kan läggas till i dina dagliga rutiner. Prova dem idag och bli av med de envisa hudgroparna!

 1. Motion

  Många anser att viktökning är den främsta orsaken till att man får celluliter. På grund av detta är regelbunden eller daglig motion ett utmärkt sätt att träna bort celluliter. Även om det inte hjälper dig att bli av med dem helt, kan en hälsosam viktnedgång minska mängden fett som tränger fram genom hudens bindväv och kan få huden att se ojämn eller gropig ut. Huden ser dessutom ofta smidigare och jämnare ut på vältränad eller tonad kropp.

 2. Mat

  En annan betydande orsak till att män kan få celluliter anses vara toxiner som samlas i kroppen. Dessa kan komma från ett antal källor, bland annat ohälsosam kost, alkohol, rökning och föroreningar i miljön. Dessa toxiner kan försämra blodcirkulationen och minska hudens elasticitet, vilket resulterar i celluliter och gropig hud. Att lägga till livsmedel med mycket antioxidanter kan hjälpa till att skydda huden och kroppen från skador som beror på toxiner och detta kan även hjälpa dig att reducera eller få bort celluliter. Följande livsmedel innehåller höga nivåer av antioxidanter och andra skyddande ingredienser:

 3. Produkter mot celluliter

  Det finns en stor mängd av produkter som är framställda specifikt för att hantera celluliter på olika sätt. Till dem hör krämer och gel som tonar och stramar åt hudområdet, naturlig exfoliering som jämnar ut och avlägsnar döda hudceller samt plåster eller piller som kan främja hälsosam viktminskning eller motverka fettansamlingar. Det finns även apparater med avancerad teknologi som kan hjälpa till att tona och stärka huden eller massera bort celluliter.

 4. Torrborstning

  En väldigt enkel men effektiv teknik som du kan göra hemma är att torrborsta celluliter. Det går snabbt och enkelt och det enda som behövs är en borste. Denna metod passar både män och kvinnor som vill bli av med celluliter. Använd bara en mjuk kroppsborste och borsta försiktigt kroppen från fötterna uppåt innan du duschar. Tänk på att borsta mot hjärtat. Detta förbättrar blodcirkulationen och eliminerar gifter och slaggprodukter från kroppen.

 5. Reducera intag av koffein, alkohol och rökning

  Koffein anses förvärra celluliter, eftersom det kan ha en negativ inverkan på blodcirkulationen och därför även hämma kroppens förmåga att ta upp näringsämnen och syre till hudcellerna. Även rökning och alkohol är kända för att leda till att gifter samlas i kroppen, vilket kan ge upphov till svagare hud med mindre elasticitet. Ett enkelt sätt att minska celluliter hos män är att minska intaget av koffein och alkohol. Men få inte panik, detta innebär inte att du måste sluta med dina vanor helt. Försök att hålla dig till 1-2 koppar kaffe om dagen och begränsa mängden alkohol som du konsumerar.

Andra intressanta artiklar