Så får du in forskolin i din diet

Vad är forskolin?

Forskolin är ett naturligt ämne som finns i rötterna på den indiska coleusväxten. Den har använts i århundraden för att hjälpa vid hjärtproblem, viktminskning och andningssvårigheter. Det är en traditionell ingrediens i ayurvedisk medicin och ritualer.

Vad kan forskolin användas till?

Forskolin kan ha många fördelar för din kropp så det kan användas på flera olika sätt i din dagliga rutin. Eftersom att forskolin är så välanvänt inom traditionell ayurvedisk medicin finns det nu väletablerade användningsområden för denna superfood. Här är 3 sätt som du kan använda forskolin på:

  1. Viktminskning

    Forskolin är ansett som en naturligt fettförbrännande superfood så den passar utmärkt om du försöker gå ned i vikt. Den fungerar genom att boosta metabolismen som är den process i kroppen som ansvara för att bränna kalorier. Det betyder att när metabolismen fungerar bättre, bränner du fler kalorier och mer fett för att ge kroppen energi. Det gör att forskolin kan vara användbart för att bränna lagrat fett och är därför toppen som ett naturligt viktminskningstillskott!

  2. Hjärthälsa

    Det andra stora användningsområdet för forskolin är som ett stöd för att ta hand om sin hjärthälsa. Forskolin har visat sig hjälpa musklerna att slappna av och på så sätt sänka pulsen och därmed minska den potentiella risken att drabbas av en hjärtinfarkt och andra hjärtproblem. Den gör detta genom att sänka flödet av Ca2+ in till hjärtats muskelceller för att minska sammandragningar i blodkärlen som går till och från hjärtat. Det betyder att forskolin också kan fungera bra som ett kosttillskott för hjärtat!

  3. Hudvård

    Det sista stora användningsområdet för forskolin är hudvård. Forskolin har använts traditionellt inom ayurvedisk medicin för att hela och läka sår i huden. Det är för att det kan bidra till att förmå hudceller att dra sig till områden där de behövs för att läka små eller större skador. Dessutom kan det stärka huden och göra den mer motståndskraftig mot potentiella skador.

Så får du in forskolin i din diet

Det bästa och enklaste sättet att få i sig forskolin är i form av ett naturligt kosttillskott. Den vanligaste typen av sådana kosttillskott är forskolinkapslar eller tabletter eftersom att det snabbt, enkelt och bekvämt låter dig introducera denna fantastiska superfood i din dagliga rutin. Beroende på kosttillskott och leverantör kan de exakta ingredienserna och styrkan på kosttillskottet variera och vi rekommenderar att du väljer ett kosttillskott tillverkat av enbart rent forskolin och som har en så hög styrka som möjligt - gärna till och med 500 mg!

När du väljer ett forskolintillskott ska du se till att välja ett som inte innehåller konstgjorda färgämnen, smakämnen eller konserveringsmedel och inte heller ett som är utdrygat med en massa onödiga utfyllnads- och bindemedel. Se också alltid till att följa produktens anvisningar för bästa resultat.

Är forskolin säkert?

Forskolintillskott är helt säkra och trygga att använda så länge du följer tillverkarens anvisningar. En del säger att forskolin inte är säkert att använda för att det kan reagera på vissa medicinska substanser men så länge du är medveten om detta och kollar upp det ordentligt innan så är det bara att köra på! Välj ett kosttillskott av hög kvalitet som är naturligt för att undvika biverkningar och kolla alltid efter personliga allergener.

Sammanfattning

Forskolin är en helt fantastisk superfood och kan vara ett utmärkt tillskott till din dagliga diet. Tack vare alla sina användningsområden, från viktminskning och hudvård till hjärthälsa, finns det massor med bra anledningar till att ge det ett försök. Och nu vet du hur du enklast lägger till det till din diet i form av ett naturligt kosttillskott och vad du ska hålla utkik efter för att få dom bästa, möjliga resultaten.

Rekommenderade Produkter

Dela med