Vad är forskolin?

Vill du lära dig mer om forskolin? Då har du kommit rätt! Forskolin är en ny stjärna inom superfoods, som sakta men säkert har ökat i popularitet under de senaste åren. Forskolin är mest känt för att främja viktminskning, men har även många andra fantastiska fördelar för din hälsa och ditt välbefinnande. För att lära dig mer om detta fantastiska ämne har vi samlat ihop allt du behöver veta i denna artikel. Läs vidare och lär dig hur forskolin används, vilka fördelar det har för kroppen samt hur du enklast lägger till det i din dagliga diet och rutin.

Vad är forskolin?

Vad är forskolin

Forskolin är en naturlig substans tillverkad av den torkade roten av växten Coleus forskohlii som härstammar från Indien. Växten tillhör myntafamiljen och heter Plectranthus barbatus på latin. Den växer även i Thailand och Nepal och är en populär ingrediens i traditionell ayurvedisk medicin och tradition.

Hur används forskolin

Hur används forskolin

Forskolin är mest känt inom ayurvediska traditioner och läkekonst. Växten har därmed använts i över 3000 år för att främja hälsa och välmående. Ayurveda ses idag som ett alternativ eller komplementärt sätt att ta hand om sitt välmående och flera traditionellt använda växter har blivit populära i modern tid för sina hälsofrämjande egenskaper. Forskolin har till exempel blivit populärt för att främja viktminskning och upprätthålla den allmänna hälsan och välmåendet.

Hur funkar forskolin

 1. Främjar viktminskning

  Den främsta fördelen med att inkludera forskolin i din kost är att det underlättar vikthantering. Detta beror på att forskolin fungerar som en naturlig fettförbrännare som ökar metabolismen och hjälper till att förbränna kalorier. Forskolin anses öka mängden kalorier som kroppen bränner helt naturligt, och kombinerat med kost och motion kan det ge optimal effekt.

 2. Reducerar fettlagring

  Forskolin anses ha förmågan att reducerar ansamlingen av fett i kroppen, vilket är en annan fördel för dig som vill gå ner i vikt. Detta beror på att det kan minska fettcellernas förmåga att ta upp socker och glukos. Då en mindre mängd socker lagras som fett förbränner din kropp istället fettet och omvandlar det till energi, vilket motverkar att man går upp i vikt och även kan resultera i viktminskning.

 3. Bevarar muskelmassa

  Det som gör forskolin till ett unikt tillskott är att det kan öka fettförbränningen och samtidigt främja bevarandet av muskelmassan. Detta beror på att det anses höja testosteronnivåerna, vilket kan främja en ökning av ren muskelmassa. På grund av detta är forskolin idealiskt för dem som vill gå ner i vikt men ändå bygga muskler, samt för dem som tränar aktivt och vill sänka sin fettprocent för en mer väldefinierad kropp.

 4. Stödjer hjärtat

  Forskolin anses också vara bra för hjärtat. Studier påvisar att forskolinextrakt kan hjälpa till att blockera rörelsen av Ca2 + till muskelceller för att motverka sammandragningar i hjärtat och blodkärlen. Detta låter kanske komplicerat, men betyder helt enkelt att det kan hjälpa till att få musklerna i hjärtat att slappna av för att minska risken för hjärtattacker och andra problem.

 5. Vårdar huden

  Sist men inte minst kan forskolin även vara bra för huden. Studier tyder på att forskolin kan hjälpa till att frammana migration av hudceller. Detta låter återigen komplicerat, men betyder att det hjälper kroppens celler att förflytta sig till ett sår för att underlätta läkning och reparation av huden. Man tror även att forskolin kan göra huden tjockare och därför mer resistent mot UV-ljus, men forskningar kring detta pågår fortfarande.

Hur tar man forskolin

Hur tar man forskolin

Den rekommenderade dosen av forskolin kosttillskott är 100 - 250 mg per dag, men detta kan variera beroende på dina behov. Tack vare ny forskning och ämnets genombrott på marknaden finns det nu högpotenta forskolinkapslar med upp till 500 mg i styrka. Detta fantastiska superfood intas enklast i form av forskolin tabletter eller kapslar.

Har forskolin biverkningar?

Det är tryggt och säkert att ta forskolin för viktminskning om man följer anvisningarna. Rådfråga din läkare innan du börjar ta forskolin om du är gravid eller ammar samt om du tar andra mediciner eller läkemedel, för att undvika biverkningar eller störningar.

När du börjar ta ett nytt tillskott rekommenderar vi alltid att du väljer en naturlig produkt utan tillsatsämnen, bindemedel eller kemikalier. Köp forskolin från en pålitlig tillverkare eller leverantör och läs igenom alla ingredienser innan du börjar använda produkten om du har allergier.

Sammanfattning

Forskolin är ett unikt superfood som stadigt ökar i popularitet tack vare sina många fördelar. Forskolin kosttillskott används vanligtvis för viktminskning, men gynnar även muskelmassan, hjärthälsan och hudens välmående. Köp forskolin tabletter eller kapslar från en trygg och naturlig källa för att få bästa möjliga tillskott för din kropp!

Rekommenderade Produkter

Dela med