GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Veganska Choklad Cupcakes

recept/veganska choklad cupcakes recept 2656

Ingredienser:

För cupcakes:

  • 165ml rismjölk
  • 1 tesked äppelcidervinäger
  • 40ml kokosolja
  • 160g vetemjöl
  • 2 teskedar snabbkaffe
  • 150g rörsocker
  • 50g kakao
  • ¾ tesked bakpulver

För garnering:

  • 200g florsocker
  • 35g kakao
  • 25ml rismjölk
  • 100g vegetariskt smör

Tillagning:

  1. Förvärm ugnen till 180 °.
  2. Blanda rismjölk med äppelcidervinäger och lägg till kokosoljan i vätskan.
  3. Blanda vetemjöl, snabbkaffe, rörsocker, kakao och bakpulver i en separat skål.
  4. Häll vätskeblandningen i pulverblandningen och vispa ihop till en jämn och slät deg.
  5. Dela upp degen i 10-12 muffinsformar, och fyll ⅔ av var form.
  6. Grädda i 18 minuter eller tills de är genomgräddade i mitten.
  7. Ta ut från ugnen och låt dem svalna helt.
  8. Tillaga garneringen genom att blanda ihop alla ingredienser med en elvisp och spritsa ut på varje cupcake.
  9. Servera och njut!