Se alla Recept Desserter

Mousse med acai, peppermynta och choklad

recept/mousse med acai peppermynta och choklad 2699

Ingredienser:

  • 1 burk kokosgrädde (400ml)
  • 200g grovhackad mörk choklad
  • 1 tsp acaipulver
  • 1/2 tesked rent pepparmyntsextrakt

Tillagning:

  1. Smält chokladen över kokande vatten så att den blir mjuk och krämig.
  2. Vispa kokosgrädde och smält choklad i en stor skål.
  3. Lägg till pepparmyntsextrakt och acaipulver och vispa igen.
  4. Täck blandningen och låt den stå i kylskåpet i cirka 2 timmar. Du vet att blandningen är färdig för att vispas då blandningen inte längre rinner från sida till sida.
  5. Du kan använda en spritspåse eller en sked för att dela upp chokladmoussen i 3-4 små skålar för servering.
  6. Servera med färsk mynta och dina favoritbär och njut!