Matcha Kokosglass

recept/matcha kokosglass 2724

Ingredienser:

  • 2 burkar (inte light) kokosmjölk (425g)
  • ½ matskedar matcha tepulver
  • 20ml kokossocker
  • 3 matskedar kokosolja
  • 50ml lucumapulver
  • En nypa salt

Serveringsförslag: Du kan servera efterrätten i ett kokosskal. Servera med färsk mynta och kakaokross, eller annan garnering enligt smak.

Tillagning:

  1. Blanda ner alla ingredienser i en kall skål och rör ihop.
  2. Frys i cirka 30 minuter. Bryt kanterna och rör om när de börjar stelna, så att glassen blir mjuk och krämig och lägg tillbaka i frysen.
  3. Rör om var 30 minut tills smetens konsistens är jämn och krämig (repetera 4-5 gånger). Om glassen blir för hård kan du ställa den i kylskåpet tills den blir tillräckligt mjuk, så att du kan röra om och fortsätta processen.
  4. Låt matchaglassen tina i 10-15 minuter, eller tills den mjuknat, innan servering. Servera generösa glassbollar och njut!