GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

WeightWorld

Hitta rätt shapewear för din klänning

Det kan vara svårt att hitta den perfekta outfiten för en utekväll, ett bröllop eller ett event. När du äntligen har hittat rätt klänning måste du gå igenom besväret med att hitta något att bära under klänningen! Med välsittande shapewear kan du undvika att synliga behåband sticker fram, dölja valkar, hålla in magen och framhäva din figur på bästa sätt! Det finns många olika sorters shapewear, eller figurformande underkläder, så vi har sammanställt en guide som hjälper dig att hitta rätt modell för den klänning du har köpt. Följ bara dessa enkla steg:

Vilken kroppsform har du?

Det första steget för att hitta rätt kläder och shapewear för dig är känna till din kroppsform. Man delar ofta upp kroppsformen i fyra huvudsakliga grupper: päron, äpple, rektangel och timglas.

Päron

På en päronformad kropp är den nedre delen av kroppen större än den övre, så att höfter och lår är mer framträdande. För den här kroppsformen passar shapewear som stödjer och håller in och lyfter bysten, för att ge balans. Prova uppstramande shorts eller en vadderad behå.

Äpple

På den här kroppsformen ligger vikten vid magen. Om man vill ha en kurvigare figur så får ofta shapewear magen att se plattare ut och framhäver midjan. Prova en mjuk korsett som håller in magen, till exempel en modern waist trainer, eller ett korsett bälte, för att få en kurvigare kroppsform.

Rektangel

En rektangulär kroppsform innebär att axlarna och brösten är bredare än höfterna och midjelinjen inte framkommer så tydligt. För att få en kvinnligare form kan man använda en waist trainer för att markera midjan eller vadderade underkläder för att få en fylligare byst eller rundare höfter.

TImglas

Den kvinnlig timglasfiguren har beundrats genom tiderna och än idag är det trendigt att framhäva sina kurvor. Eftersom övre och nedre delen av kroppen redan är i balans passar timglasformen bäst med shapewear som slätar ut valkar, så som en slimming vest eller shorts.

Hur ser din klänning ut?

Vilken typ av shapewear du ska välja beror även på klänningens modell. Underkläderna ska få klänningen att sitta bättre, men även framhäva din figur på bästa sätt. Klänningen ska få dig att se bättre ut, inte tvärtom. Ta en noggrann titt på din klänning och ställ dig själv följande frågor:

  • Har klänningen axelband?
  • Vilken form är klänningens urringning?
  • Hur lång är klänningen?
  • Har den utskärningar?
  • Vilken kroppsdel vill du framhäva?
  • Framhäver den någon mindre smickrande del av kroppen?

När du vet svaren på dessa frågor kan du hitta ett formgivande plagg som passar perfekt till ditt klädval. Om klänningen inte har ärmar eller axelband eller är djupt urringad kan en waist trainer vara ett bra val. Klänningar som är väldigt åtsittande kan göra valkar och andra ojämnheter synligare, detta döljer du lättast med en slimming vest som stödjer både magen och bysten. Om klänningen har utskärningar eller är öppen vid midjan kan det vara bättre att välja åtsittande shorts eller underkläder.

Vilket material är klänningen?

Det är även viktigt att du väljer shapewear som passar klänningens material. Kontrollera så att inte sömmarna syns igenom, detta är speciellt viktigt om du har en tunn klänning i ett silkigt eller genomskinligt material.

Välj rätt storlek

Nyckeln till en perfekt form är att välja shapewear i rätt storlek. Börja alltid med att mäta omkretsen på kroppen och välj den storlek som matchar måtten. Om plagget är för litet eller för stort kan det leda till att det åker upp eller ner, beroende på vilken typ plagg du använder. Om det inte sitter korrekt kan även kanterna rulla sig. För rätt passform ska plagget sitta åt, men inte vara så tight att det orsakar obehag, skaver eller att du har svårt att andas.

Välj rätt färg

Sist men inte minst bör du tänka på att välja rätt färg. Om du använder en svart midjekorsett under en ljus klänning kommer den antagligen att synas igenom. Shapewear i beige eller hudnära toner fungerar oftast bäst. Om din klänning har en mörk färg och är gjord av ett tjockare material passar det bäst med shapewear i svart.