WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Grönt kaffe

Grönt Kaffe utvinns från bären på kaffebusken där man tar tillvara på näringsämnen innan bären år en rödaktig färg och mognar. Därefter rostas bären till de brunsvarta kaffebönor vi använder i vanligt kaffe. De gröna kaffebönorna från Green coffee eller kaffebären som det egentligen är innehåller en hög koncentration av Klorogensyra vilket kan öka ämnesomsättningen på helt naturlig väg.
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Vad är green coffee?

Green coffee beans, eller gröna kaffebönor, kommer från kaffebönor som inte har rostats. Kaffebönor är naturligt gröna, det är i rostningsprocessen som de får sin bruna färg. Det har visat sig att de gröna, orostade kaffebönorna är fulla av näringsämnen som bland annat kan bidra till viktminskning, därför har green coffee blivit ett populärt kosttillskott runtom i världen. Läs mer här nedan om hur green coffee kapslar fungerar, vilka dess fördelar är, hur de kan främja viktminskning och om dess biverkningar.

Hur fungerar green coffee?

Kaffebönor är fullproppade med antioxidanter och farmakologiskt aktiva föreningar, två av de viktigaste är koffein och klorogensyra. Klorogensyran tros vara den främsta aktiva ingrediensen hos grönt kaffe och det ämne som producerar en viktminskningseffekt. Tyvärr försvinner större delen av klorogensyran när kaffebönan rostas. Därför får du inte samma viktminskningseffekt av att dricka kaffe som att ta extrakt av gröna kaffebönor.

Green coffee kapslar innehåller koffein som kan bidra till att öka kroppens ämnesomsättning. Emellertid är den viktigaste aktiva ingrediensen just klorogensyran. Denna sägs kunna minska upptaget av kolhydrater från magtarmskanalen. Det förmodas också att klorogensyran kan minska kroppsvikten, minska att fett absorberas från dieten, reducera det fett som lagras i levern och förbättra funktionen av fettförbränningshormonet adiponectin. Klorogensyran kan också förbättra kolesterol- och triglyceridnivåer – viktiga riskfaktorer för hjärtsjukdomar.

Vad är fördelarna med green coffee?

För att kunna få en bättre förståelse för varför green coffee har blivit så populärt är det viktigt att förstå dess fördelar. Här nedan kan du läsa mer om dem.

 • 1. Högt antioxidantinnehåll När du tar green coffee kapslar får din kropp i dig en hel del antioxidanter. Dessa spelar en viktig roll för att öka kroppens ämnesomsättning, något som i sin tur kan resultera i viktminskning. Antioxidanter förhindrar även bildandet av fria radikaler.
 • 2. Snabbare ämnesomsättning Tillskott av grönt kaffe främjar en snabbare ämnesomsättning vilket leder till att du kan bli av med mer fett. Med hela 50% GCA-extrakt som finns i gröna kaffebönor kan din ämnesomsättning bli snabbare. Dessutom kommer även kroppens sätt att absorbera glukos ändras vilket kan leda till att blodsockernivåer hålls på en optimal nivå.
 • 3. Minskat sug och aptit
  En av fördelarna med green coffee kapslar är dess förmåga att minska suget vilket reducerar småätandet. En av de främsta anledningarna till att människor går upp i vikt och har svårt att bli av med sin övervikt är just vår tendens att bli hungrig och sugna på ohälsosamma livsmedel. Men med gröna kaffebönor minskar suget vilket kan hjälpa dig att äta mindre av ohälsosamma livsmedel.
 • 4. Förbättrad koncentration
  Vissa hävdar att kaffebönor kan förbättra både fokus och inlärningsförmåga. Genom att konsumera green coffee kapslar på en regelbunden basis, kan hjärnaktiviteten förbättras.
 • 5. Förbättrat blodtryck
  På samma sätt som gröna kaffebönor kan hjälpa till att reglera blodsockret, kan det också bidra till att hantera blodtrycksnivåer. Genom att äta kapslar med grönt kaffe extrakt kan du komma att märka en förbättring av ditt blodtryck, vilket kan förhindra en mängd hjärt- och kärlsjukdomar.
 • 6. Detox av levern
  Under årens lopp kan toxiner och andra oönskade ämnen byggas upp i levern vilket kan hindra den från att fungera ordentligt. Extrakt av green coffee kan rensa fett och skadliga kemikalier, och därmed öka ämnesomsättningen ytterligare.
 • 7. Ökad energi
  Precis som det kaffe du dricker ökar även green coffee kapslar din fokus och ger dig mer energi. Detta är på grund av koffeinet som finns i tillskottet.

Green coffee viktminskning

Som tidigare skrivet är nyckeln till viktminskning med green coffee den aktiva föreningen klorogensyra som finns inuti gröna kaffebönor. Klorogensyra har en fantastisk påverkan på kroppen då den kan hämma frisättningen av glukos i kroppen och samtidigt öka ämnesomsättningen eller fettförbränning i levern. Dessa två åtgärder arbetar tillsammans för att hämma absorptionen av fett och stoppa viktökning.

Sätt att ta grönt kaffe

Kom ihåg, innan vi rostar kaffebönan och använder den som dryck är den en riktig powerböna och kan bidra till green coffee viktminskning. För att öka dina energinivåer föreslår vi att du tar tre doser á 400 mg. Om höga doser av koffein håller dig vaken på natten så bör du undvika att ta tillskottet på kvällen. Du kan ta en kapsel, tre gånger per dag, vilket anses vara den optimala dosen för att du ska se en god skillnad på din green coffee viktminskning och hjälpa dig att upprätthålla en god hälsa.

Här på WeightWorld säljer vi extrakt av gröna kaffebönor i kapselform. Det anses vara den mest effektiva formen eftersom det innehåller en koncentrerad dos av nyttiga antioxidanter.

Green coffee biverkningar

Orostat kaffe är ett säkert och effektivt sätt att gå ner i vikt tillsammans med hälsosam kost och regelbunden motion. Men det är även viktigt att välja rätt kosttillskott av gröna kaffebönor. WeightWorlds Green Coffee Pure är gjort på naturliga ingredienser (kaffebönor) som människor har konsumerat i tusentals år. Tänk även på att inte överskrida de rekommenderade doserna eftersom det innehåller en hög koffeinhalt. Det rekommenderas att konsultera din läkare innan du påbörjar din kur med green coffee viktminskning, speciellt om du är gravid, lider av högt blodtryck, har hjärtsjukdom eller diabetes. Barn under 18 år bör alltid undvikas.

Medan du tar kosttillskott för viktminskning, bör du alltid kombinera dem med ett regelbundet träningsprogram och en hälsosam diet. Detta kommer att bidra till att uppnå optimala viktminskningsresultat.

Hur väljer jag rätt tillskott av green coffee?

Vill du få ut det mesta möjliga av denna superfood? Välj då ett kosstillskott med hög styrka för att njuta av dess många fördelar.

Våra tillskott av grönt kaffe har en stark koncentration av orostade kaffebönor, men är också en rik källa av naturligt koffein och en sund stor dos av klorogensyra. Kombinerat med en bra balanserad kost och regelbunden motion kan det hjälpa dig att gå ner i vikt och behålla den.

WeightWorlds produkter skapas med kvalitet i åtanke och är tillverkade med högkvalitativa, naturliga ingredienser. Detta minskar avsevärt risken för eventuella biverkningar och hjälper dig att få ut det mesta av att ta dem. Detta är något som du definitivt bör prova som en enkelt och säker viktminskningslösning.

Köp Grönt kaffe säkert och tryggt från oss

Här på WeightWorld, kan du köpa Green Coffee Pure, en produkt vi är väldigt stolta över då den innehåller hela 237,5 mg. grönt kaffe per kapsel. Detta motsvarar 5000 mg av hela kaffebönor och ger dig 20% av den goda klorogensyran. Grönt kaffe är 100% naturligt utan några konstgjorda tillsatser eller konserveringsmedel. Vi har haft ett nära samarbete med tillverkaren i många år och produkten är tillverkad speciellt för oss så vi vet exakt vad det innehåller. Kom ihåg – grönt kaffe bör inte ersätta en hälsosam och balanserad kost.

Om du har några frågor om gröna kaffebönor, green coffee viktminskning, våra andra produkter eller vår service, är du välkommen att kontakta vår kundtjänst antingen via chatt, e-post eller telefon.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.