WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Få bort dubbelhakan på en vecka

Hur får man bort dubbelhakan snabbt och smärtfritt utan operation? Vi vet hur svårt det är att bli av med den jobbiga dubbelhakan, men det finns hjälp att få! Vi har sammanställt en lista på 6 enkla sätt att motverka slapp hud under hakan!

 1. Träna bort dubbelhakan

  ‘Hur tränar man bort dubbelhakan?’ Det är många som undrar om man kan ta bort dubbelhaka utan operation och det finns faktiskt övningar som kan hjälpa till att strama åt huden runt halsen. De fungerar genom att stärka platysmamuskeln som sitter i halsen. I den första övningen ska du gapa stort och trycka ner hakan så mycket som möjligt och sedan lyfta den, så att den nedre tandraden möter din övre läpp. Upprepa några gånger. Den andra övningen går ut på att luta huvudet bakåt och sedan puta med läpparna. Håll positionen i 5 sekunder och upprepa.

 2. Produkter mot dubbelhaka

  Det finns en hel rad fantastiska produkter som är utformade speciellt för att hjälpa dig att bli av med dubbelhakan, du behöver bara hitta den rätta för dig! Om din budget tillåter kan du prova enheter som fungerar genom att till exempel strama åt huden och massera bort dubbelhakan. Det finns även kräm mot dubbelhaka, som passar alla plånböcker och lyxigare produkter som en halsmask med guld som du kan prova. Du kan även kombinera flera olika produkter och metoder för ännu bättre effekt.

 3. Tugga sockerfritt tuggummi

  Att tugga tuggummi hjälper till att träna musklerna i hakan och käken, vilket kan minska den oönskade dubbelhakan. Genom att dra åt musklerna kan det ge upphov till ett jämnare och mer tonat utseende. Tänk dock på att välja ett sockerfritt tuggummi, eftersom extra socker i kroppen kan leda till viktökning som motverkar ditt hårda arbete!

 4. Motionera

  En av de vanligaste orsakerna till att man har en dubbelhaka är övervikt, men detta gäller givetvis inte alla. Lite extra motion gör dock ingen skada, utan bränner överflödigt fett och stärker musklerna i hela kroppen. Speciellt för överviktiga personer räcker det oftast inte med att bara träna hakan och käken, utan man får bäst resultat om man även tränar hela kroppen för att gå ner i vikt och bränna det överflödiga fettet runt hakan. Du kan välja en träningsform som passar dig, men vi rekommenderar aerobiska övningar som att springa, simma eller cykla för att öka förbränningen av överflödiga kalorier. Om du är nybörjare kan du börja med dagliga promenader och sakta arbeta dig upp till mer ansträngande övningar.

 5. Drick mycket vatten

  Att dricka tillräckligt mycket vatten är viktigt för hälsan i allmänhet, men kan också hjälpa till att upprätthålla elasticiteten i din hud. När man är uttorkad blir även huden torr och slapp, vilket kan göra dubbelhakan mer framträdande. Att dricka mycket vatten kan däremot göra huden fastare, tightare och få den att se mer ungdomlig ut. Att dricka tillräckligt mycket vatten kan dessutom hjälpa dig att gå ner i vikt!

 6. Förbättra din hållning

  Det sista steget för att bli av med dubbelhakan är att fokusera på din hållning. Att ständigt sitta hukande över din mobil eller dator försämrar blodcirkulationen, vilket kan försvaga vävnaderna i halsen och hakan. Att sitta upprätt och rak i ryggen är däremot bättre för hållningen och får dig även att se mer självsäker ut. Om du håller huvudet högt så är dubbelhakan dessutom mindre framträdande!

Andra intressanta artiklar

Dela med